Macy har en plan att försvaga Amazon

Macy har en plan att försvaga Amazon

Anonim

Förmodligen har ingen återförsäljare mer att förlora från Amazonas uppkomst

(NASDAQ: AMZN)

än Macy s

(NYSE: M)

. Den förtjusande varuhuskedjan var en stor detaljhandel under hela 1900-talet, med flaggskeppsbutiker i många av landets största städer, men ökningen av e-handel har hotat Macy som ingenting före det.

Som en varuhuskedja är företagets format den mest utsatta för online-kanalen, eftersom modellen inte erbjuder några av de privata etiketterna eller personliga anpassningar som kan hjälpa till att skilja det från online-konkurrenter. En gång i tiden, om du ville handla kläder, kosmetika, hemvaror och gåvor på samma ställe, var ett varuhus idealiskt, men nu kan konsumenterna köpa allt det där som är bekvämt från sina egna hem. Som ett resultat av detta tryck sjönk Macys lager mer än två tredjedelar från 2015 till 2017. Det har sedan återhämtat några av dessa förluster efter att ha lagt ut sin första positiva jämförbara försäljningstillväxt på tre år under det senaste kvartalet. Huvudvindarna mot företaget kvarstår emellertid.

På den senaste Shoptalk-detaljhandelskonferensen i Las Vegas presenterade Macy en plan för att modernisera sin verksamhet. Här är några av nyckelkomponenterna.

Gör utcheckningen enklare

Om du har varit i en Macy eller en annan varuhus har du troligt upplevt denna frustration. Du har hittat ett objekt som du vill köpa, men ett kassaregister är ingenstans i sikte. När du äntligen hittar en, finns det en lång rad att betala för dina varor.

För att bekämpa det, testar Macy's mobilkassa vid vissa butiker med planer på att introducera den till 450-650 platser. För att kunna använda den måste en kund hämta Macy's app, skanna objekt på den, betala och gå till en expreslinje vid kassan för att få säkerhetskoderna borttagna. VD Jeff Gennette ringde checkout processen "den enda största smärtpunkten i våra butiker just nu." Oskulden i mobilkasseringsprocessen, som fortfarande kräver att kunderna besöker en kassa, understryker emellertid utmaningarna för Macy. Jämför det med Amazons "Just Walk Out" -teknologi i sin nya Amazon Go-butik, och det är klart vilket är mer bekvämt.

Tryck på virtuell verklighet

Ett annat sätt Macy s omfamnar teknik är med ett pilotprogram för att erbjuda virtuella verklighet möbel shopping erfarenheter. Initiativet skiljer sig från konkurrenter som Ikea, Amazon och Target som erbjuder ökad verklighet för att visa kunder hur möbler skulle se ut i sina hem. På Macy s erbjuder programmet kunderna ett virtuellt verklighetshuvudverk för att se hur en möbelserie skulle se ut tillsammans. Företaget säger att VR-initativet hjälper det att använda sitt utrymme bättre eftersom det inte behöver ägna så mycket utrymme till möbler som det kan visa nästan, och tekniken har hjälpt till att öka försäljningen genom att lätta bekymmer om möbler som inte passar. Vid konferensen sa Gennette: "Möbler är ett företag vi älskar. Det är hög marginal. Det är en högkvalitativ verksamhet för Macy's. Vi vill göra det med så många butiker som möjligt."

Fokusera på privata etiketter

Hoppas på en bredare trend under hela detaljhandeln, sa Macy att det skulle öka sina privata märkeserbjudanden och öka andelen privatmarknadsinventeringar från 29% till 40% av sina totala varor. Privata märkesvaror hjälper till att skilja återförsäljare från konkurrenter och skydda den från online-kanalen, där märken som Calvin Klein eller Michael Kors är allmänt tillgängliga. På liknande sätt har Backstage, Macys off-price-koncept, som ofta ligger inom sina varuhus, haft en positiv effekt, och lyfter försäljningen med sju procentenheter jämfört med butiker som inte har det. Backstage hjälper också att försvara Macy's från off-price konkurrenter som TJ Maxx.

Kommer det att fungera?

De senaste initiativen verkar ha en positiv inverkan på företagets resultat och investerare bör uppmuntras av ökningen av jämförbar försäljning i Macys senaste kvartal. Men när varuhuskedjan moderniserar sin verksamhet går konkurrenterna framåt. Wayfair

(NYSE: W)

, online-säljaren, fortsätter att ta en större andel av marknaden varje kvartal; Försäljningen hoppade 46% under det senaste kvartalet till totalt 4, 7 miljarder kronor för 2017. Samtidigt fortsätter Amazon att pressa in på kläder och möbler, och stormarknaderna som Kohl och Nordström har också haft en stark tillväxt nyligen.

Även om Macy har stängt dussintals butiker nyligen, är ett antal platser fortfarande knutna till underperformande köpcentra som ser minskande trafik. Att skriva kunder till dessa butiker kommer att förbli svårt.

Macy behöver ta flera steg för att modernisera upplevelse i butiken. Ovanstående är en bra start, men företaget måste fortsätta införa nya åtgärder för att hålla kunderna tillbaka till sina butiker. Tävlingen står inte stilla, och Macys mall-baserade platser gör det till en nackdel.