Macy's Management Talks Omnichannel Strategi, Backstage Expansion, och mer

Macy's Management Talks Omnichannel Strategi, Backstage Expansion, och mer

Anonim

Macys

(NYSE: M)

Aktien har sänkt cirka 15% av sitt värde sedan resultatet för andra kvartalet. Men under sitt inkomster ringde företagets ledningsgrupp om några lovande aspekter av detaljhandlarens affärsverksamhet som investerare kan komma överens om. Här är tre viktiga punkter som långsiktiga aktieägare vill veta.

Macy s stärker sin omnichannel kapacitet

[Receptet för framgång är hälsosamma butiker, ett robust e-handelsföretag och en kraftfull mobilapp. Vår kund vill ha en bra upplevelse när som helst och var som helst som hon handlar med oss. - Ordförande och VD Jeff Gennette

Investerare fokuserar vanligtvis på Macys butiks prestanda - och med rätta, eftersom de genererar den stora majoriteten av detaljistens försäljning. Men Macy och nästan alla återförsäljare e-handel och mobil verksamhet blir allt viktigare varje dag. Gennette vet detta och försöker placera Macy's för att konkurrera i en alltmer online-värld.

Företaget investerar i sin webbplats och mobilapp. Det utökar också sitt online-sortiment av varor och stärker sitt inköpsprogram i butik. Dessa investeringar bidrar till att bränna tvåsiffrig tillväxt i Macys digitala försäljning och mer än 50% tillväxt i inköp gjorda genom sin app. Ännu bättre, de hjälper till att köra mer trafik till Macy's butiker.

Backstage är nu fram och i mitten

Vi öppnade 47 Backstage-butiker under andra kvartalet för totalt 65 öppnade under första halvåret. Vi är nu på väg att slutföra 120 öppningar i år. - Gennette

Macy har funnit framgång med sitt Backstage off-price-koncept, som erbjuder tunga rabatterade artiklar och en skattejaktstils shoppingupplevelse. Istället för att bygga fristående Backstage-butiker har företaget fokuserat på att lägga till dessa fyndjaktdestinationer till befintliga Macy-butiker. Det har visat sig vara en effektiv strategi, eftersom Backstage-försäljningsställen bidrar till att öka försäljningen och vinsten hos många av de butiker där de finns.

Macy började ursprungligen lägga till Backstage-butiker till sina lägre lagerbutiker. Men baserat på deras starka resultat, tar företaget nu Backstage till några av sina bästa Macy-butiker. "Lägga till Backstage gör befintliga butiker mer produktiva, ger våra kunder en spännande ny upplevelse, och kommer att ge nya kunder till varumärket", säger Gennette.

Gennette anser att kombinera Backstage-rabattförsäljningar med Macys fullprisbutiker ger företaget en fördel gentemot konkurrenter, som vanligtvis erbjuder bara en typ av shoppingupplevelse på en viss plats. Bedömning av de kombinerade butikernas tidiga resultat verkar Gennette vara korrekt.

Macys utdelning är väl säkrad

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 544 MUSD för första halvåret i överensstämmelse med föregående år. ... Vi slutade andra kvartalet med 1, 1 miljarder dollar i kontanter, 286 miljoner dollar mer än förra året. - CFO Paula Price

Tillväxten av e-handelsverksamheten och förbättrad prestanda i sina butiker bidrar till att Macy genererar en imponerande mängd gratis kassaflöde. Detta, i kombination med mer än 1 miljarder dollar i kassaflöden, gör det möjligt för Macy att återinvestera i sin verksamhet, betala ned skuld och returnera kapital till aktieägarna via en kraftig 4, 2% utdelning. Som sådan framstår en utdelningssänkning osannolikt inom överskådlig framtid. Macy s skulle till och med kunna börja köra upp sina återköp om sina rörelseresultat fortsätter att förbättras i kvartalen framåt.