Markera din kalender: Facebook, Inc. Resultat

Markera din kalender: Facebook, Inc. Resultat

Anonim

Socialt nätverk Facebook

(NASDAQ: FB)

stängde bara kvartalet i slutet av förra månaden. Om historien visar sig vara en indikation på hur väl den utförde, krossade företaget det. Men det finns inget behov av att gissa, eftersom Facebook bara planerat sin kvartalsvisa uppdatering den 25 juli.

Facebook: s kvartalsvisa uppdatering kommer att komma som den möter nyinvesterad granskning över användardatapolicyerna efter det att det visat sig att vissa företag fick särskild tillgång till användardata, som tidigare troddes vara blockerad sedan 2015.

Men trots en liten återhämtning i Facebook: s aktiekurs mitt i denna ökade negativa uppmärksamhet är aktierna fortfarande 24% de senaste tre månaderna. Facebooks datapolicy kommer därför troligen att ta en baksät när sociala nätverk rapporterar resultat eftersom investerare letar efter starkare tillväxt från företaget.

Här är tre områden för investerare att titta på när Facebook rapporterar resultatet för andra kvartalet senare i månaden.

1. Intäkter

Facebook har nyligen blivit sönder och har konsekvent överträffat analytikernas förväntningar med överdrivna årliga omsättningsökningar. I 2017 ökade till exempel Facebook: s intäkter med 47%, med en ökning av reklamintäkterna med 49% jämfört med året innan. I Facebook: s senaste kvartal var omsättningsökningen ännu högre. Totala intäkter under perioden ökade med 49% året innan då reklamintäkterna sjönk med 50%.

Naturligtvis är intäktstillväxten här inte hållbar, så investerare skulle vara klokt att förvänta sig en retardation. Men med ledningen i sitt senaste inkomster kallade att dess omsättningstillväxt under perioden var "bred baserad på regioner, marknadssegment och vertikaler", är det inte troligt att det kommer en betydande försämring av omsättningsutvecklingen under andra kvartalet. Faktum är att konsensusanalytikerns uppskattning för Facebook årsomsättningstillväxt under kvartalet är en stark 43%. Detta skulle sätta sina intäkter på andra kvartalet på cirka 13, 3 miljarder dollar.

2. Driftskostnader

Ett annat viktigt område att titta på är Facebooks driftskostnader. I det senaste kvartalet ökade rörelsekostnaderna med 39% året innan. Även om detta var en kraftig kostnadsökning jämfört med förra året, ligger det i jämförelse med vad det förväntar sig för helåret

För 2018 förväntar ledningen att rörelsekostnaderna stiger mellan 50% och 60%. Att uppnå denna helårsökning av rörelsekostnaderna kommer att kräva en betydande acceleration av rörelsekostnaderna under resten av året. Denna acceleration kommer att drivas av investeringar i säkerhet, videoinnehåll och långsiktiga initiativ, förklarade CFO David Wehner i resultatet för andra kvartalet.

Eftersom Facebooks faktiska kostnadsökning normalt kommer antingen i eller under den låga delen av sitt riktlinje, borde investerare förvänta sig rörelsekostnadsökningen under kvartalet på cirka 45% till 50% - tillväxt som kan överstiga omsättningstillväxten för perioden.

3. Användare

Slutligen vill investerare kontrollera hälsan hos bolagets sociala nätverk, främst sin centrala Facebook-plattform.

Månadens aktiva användare ökade med 13% året innan till ett rekord på 2, 2 miljarder i bolagets senaste kvartal. Dagliga aktiva användare ökade med 13% året innan till 1, 45 miljarder.

Investerare bör leta efter liknande användarutveckling under andra kvartalet.

Facebook kommer att rapportera resultatet för andra kvartalet efter marknaden stängt den 25 juli. Dessutom kommer Facebook att vara värd för ett konferenssamtal för att diskutera resultaten klockan 14:00 PT samma dag.

Populära Inlägg

Rekommenderas