Mattel kämpar som Barbie blir dumpad

Mattel kämpar som Barbie blir dumpad

Anonim

Investerare har väntat på branschledande toymaker Mattel, Inc.

(NASDAQ: MAT)

att dra Barbie och vänner ur en pågående nedgång. Aktien hade redan fallit 23% i år, efter att bolaget besvikit investerare med mindre än stellära resultat efter semester, och meddelade sedan att det skulle sänka utdelningen för att driva en vändning.

Efter att ha detaljerat planer på att få företaget tillbaka på spår förra månaden hade investerare hoppats på tecken på att blodbadet var över och Barbie var tillbaka på vägen till återhämtning. När bolaget redovisade sina finansiella resultat för det nyligen avslutade kvartalet var investerarnas hopp hoppade och aktiemarknaden sjönk ytterligare 7%. Vad händer?

Utmaningar fortsätter

Under det senaste kvartalet ökade Mattels omsättning till 974, 5 miljoner dollar, en ökning med endast 2% året innan eller 3% i fast valuta, men högre försäljnings- och driftskostnader kombinerades för att fyrdubbla bolagets rörelseförlust från föregående kvartal och nästan tredubbel nettoförlust till 56 miljoner dollar.

Mattel VD Margo Georgiadis försökte få en positiv snurr på saker: "Våra nyckelkärnmärken - Barbie, Hot Wheels och Fisher-Price - fortsatte att visa styrka i detaljhandeln under andra kvartalet. Dessutom flyttar vi snabbt till aktivera den strategi som vi skisserade i juni till framtidsbeständig Mattel och leverera ökad, hållbar tillväxt på medellång sikt. "

Att "styrka i detaljhandeln" misslyckades med att översätta till positiva resultat för Mattels kärnmärken. Världsomspännande bruttoförsäljning för Barbie sjönk med 5%, medan American Girl-försäljningen var på 6% jämfört med föregående år. Fisher-Price och Power Wheels gick inte mycket bättre, medan försäljningen minskade med 3% jämfört med föregående kvartal. Försäljningen av Monster High och Ever After High var de stora förlorarna och sjönk 28% året över året.

Detaljhandelsförsäljning för kärn märken överträffade frakt till dessa återförsäljare under kvartalet, eftersom Mattel arbetade för att minska lagernivåerna, men det förväntar sig att detaljhandeln och produktsjöfarten anpassas över tiden. Företaget stod också inför svåra jämförelser jämfört med året innan som ett resultat av förnyelsen av innehållsfördelningsavtalet i fjolårets kvartal.

Det fanns några bra nyheter

Kvartalet var inte helt en byst. Worldwide-försäljningen från företagets nöjesverksamhet ökade med 58%, beroende på försäljningen av licensierade leksaker i samband med bilar 3. Försäljningen av licensierade produkter tenderar emellertid att ge lägre marginal än bolagets högre marginalduksvarumärken, såsom Barbie, vilket resulterar i brutto marginal som sjönk till 41%, en 430-basen minskar från 45, 3% året innan.

Försäljningen var ojämn runt om i världen. Nordamerikanska försäljningen, som svarar för majoriteten av bolagets intäkter, minskade med 2% jämfört med föregående kvartal, men den internationella försäljningen gick bättre, en ökning med 6% året innan.

Möjligheter i Kina

Mattel investerade i flera partnerskap i kvartalet för att ytterligare utveckla en viktig tillväxtmarknad i Kina. Tillväxtmarknaderna förväntas utgöra huvuddelen av leksaksindustrins tillväxt de närmaste åren och den tidiga utbildningsmarknaden i Kina är en viktig del av sin strategi i regionen.

Mattel bildade ett joint venture med tidigt utvecklade företag Fosun Group och Babytree för att skapa lekklubbar och barnfokuserade inlärningscenter, samt online föräldraplattformar i det mest folksamda landet. Detta drag kommer att bidra till att ytterligare informera kinesiska konsumenter med varumärket Fisher-Price och ge möjligheter till framtida tillväxt.

Lägger förolämpning mot skada

Företaget meddelade också att finanschef Kevin Farr kommer att lämna efter 25 år hos företaget och 17 år i sin nuvarande roll. Marknaden ogillar osäkerhet, och att ha CFO avgår medan man försöker montera en fullskalig vändning gjorde inte företaget några fördelar och antagligen bidrog till aktiestockens fortsatta nedgång.

I kölvattnet av flera år av nedslående resultat lade Mattel ut en plan förra månaden för att återvända företaget till positiva resultat. Mattel har redan introducerat nya mångsidiga versioner av sina ikoniska Barbie- och Ken-dockor och har planer på att integrera anslutna leksaker, online-innehåll, levande evenemang och digitala spel i sina erbjudanden. Investerare måste vänta lite längre för att se om den planen är i slutändan framgångsrik.

Populära Inlägg

Rekommenderas