Middag Stock Market News: Tesla sänker priserna igen, Chipotle hoppas att värma upp

Middag Stock Market News: Tesla sänker priserna igen, Chipotle hoppas att värma upp

Anonim

Börsen började onsdag blandas som investerare försökte analysera uttalanden i unionsstaten adress samtidigt som deras ögon fokuserade på ekonomin. Från klockan 11:15 EST, Dow Jones Industrial Average

(DJINDICES: ^ DJI)

var upp med bara 5 poäng till 25.416. S & P 500

(SNPINDEX: ^ GSPC)

lättade med 3 poäng till 2.735, medan Nasdaq Composite

(NASDAQINDEX: ^ IXIC)

såg den största nedgången, minskade 12 poäng till 7.390.

Mitt i korsströmmar som påverkar olika sektorer av ekonomin på olika sätt uppmärksammades viktiga aktörer i konsumentområdet idag. Tesla

(NASDAQ: TSLA)

har fått svara på tremor i fordonsbehov genom att sänka priserna, medan Chipotle Mexican Grill

(NYSE: CMG)

är ute efter att bevisa att det sätter sina tidigare utmaningar bakom det och är redo att återvända till de högviktstrender som den åtnjöt tidigt i sin historia som en snabbklinisk restaurangpionjär.

Tesla gör fler nedskärningar

Aktierna i Tesla låg på mindre än 1% på onsdag morgon som investerare svarade på de senaste nyheterna från elbilstillverkaren. Tesla sa att det skulle sänka priset på sin modell 3 massamarknads sedan med ytterligare $ 1100, vilket ledde till att startpriset låg ner till 42 900 dollar. Flyttningen är den andra som Tesla har gjort hittills i år, och bidrog till prisminskningar på så mycket som $ 2000 som trädde i kraft i januari.

Tesla står inför tryck på flera fronter. Leveranserna av modell 3-fordon under fjärde kvartalet 2018 var lägre än väntat och minskningen av värdet av federala skattekrediter tillgängliga för inköpare av elbilar har väsentligt ökat det efter skatt-priset som amerikanska konsumenter måste betala på en modell 3 . Men även när Tesla ser ut att hålla försäljningen stark, står den också inför en nyckelskuldmognad som investerare ser lageret nära. Om aktier kan stiga väsentligt härifrån under februari, skulle det öppna möjligheter för Tesla att använda en kombination av aktier och kontanter för att återbetala obligationsinnehavare, och det skulle vara lättare för företaget att hantera än att göra en helt kontant utdelning.

Vid denna tidpunkt arbetar Tesla hårt för att försöka etablera sig som en livskraftig långsiktig contender i bilindustrin. Men när företaget går igenom smärtsamma kostnadsbesparande åtgärder samtidigt som det fortfarande försöker öka produktionen, måste Tesla vara noga med att inte göra någonting som kan skada sitt rykte bland en lojal bas av potentiella köpare.

Kolla in det senaste Tesla-resultatkalletransskriptet.

Chipotle hoppas på kryddig vinst

Under tiden ser Chipotle Mexican Grill-investerare fram emot att få den senaste läsningen om burrito makerens ekonomiska framsteg. Aktierna var nere bara 0, 5% på onsdag morgon, men bolaget planerat att avslöja sin fjärde kvartalsrapport efter slutet av regelbunden handel i eftermiddag.

Chipotle gjorde en stor comeback i 2018, och aktiekursen har fördubblats under det gångna året. Investerarnas förväntningar är relativt blygsamma, med förhoppningar om en 7% vinst i intäkterna med intäkter som kommer i nivå från årets nivåer. Hittills har aktieägare i allmänhet bara varit glada att se bristen på nya kontroversiella problem med livsmedelsburna sjukdomar, och initiativ för att höja priserna har lett till ökad inkomstökning.

Kolla in det senaste Chipotle-resultatkalletransskriptionen.

I det långa loppet måste Chipotle dock fastställa att det inte bara har vunnit tillbaka sin kärngrupp, utan kan återfå en tillväxtbana. Kundernas räkningar har faktiskt fallit för en tid sedan, för att hålla jämförbar restaurangförsäljningstillväxt relativt dämpad. Bullish investerare hoppas att företaget kan dra fler människor till sina restauranger och få dem att spendera större mängder där. Om burrito-jätten kan dra ut det, kan beståndet bli ännu varmare framåt 2019.