Momo Bucks Tradition på ett bra sätt

Momo Bucks Tradition på ett bra sätt

Anonim

Det var lätt att vara orolig ut på Momo

(NASDAQ: MOMO)

fjärde kvartalet resultat på onsdag morgon. Den kinesiska sociala videospecialisten hade sett sitt lager ta tvåsiffrig procent träff i varje av sina två tidigare finansiella utflykter. Tack och lov för investerare var tredje gången charmen.

Nettointäkterna ökade med 57% till 386, 4 miljoner dollar, mindre än hälften av året över året var det bara tre månader tidigare. Emellertid krävde Momo vägledning på tiden 370 miljoner dollar till 385 miljoner dollar på topplinjen, eller 50% till 56% tillväxt. Kort sagt var marknaden redan braced för en kraftig deceleration i omsättningsutvecklingen.

Live video är fortfarande kung

Live video fortsätter att vara en förare på Momo, som står för nästan 85% av kvartalsomsättningen. Tyvärr för investerare kommer inte löpande videoportaler att vara billiga, mellan stora bandbreddskostnader och i vissa fall innehållslicensieringskostnader. Till skillnad från andra dot-com darlings med skalbara modeller ser vi inte att marginalerna växer och lönsamheten växer snabbare än intäkterna här. Momo: s justerade resultat ökade med 20% till 110 miljoner dollar, eller 0, 53 dollar per aktie.

Momo plattform fortsätter att växa i popularitet. Månadens aktiva användare klockade in på 99, 1 miljoner i december, upp från 81, 1 miljoner året innan och en hälsosam följduppgång från de 94, 4 miljoner som tjänste i slutet av tredje kvartalet.

En stor ståndpunkt för Momo-aktien under andra halvåret i fjol - aktierna ökade med 139% under första halvåret 2017, för att bara kasta 44% av deras värde under de sista sex månaderna - är bolagets brist på premiekonton. Betala användare klockade på 4, 1 miljoner i var och en av de första kvartalen 2017. Tally ökade till 4, 3 miljoner premiummedlemmar under fjärde kvartalet.

Vägledning var en annan sak som slog upp Momo-investerare förra gången, men det är lättare att svälja nu, att marknaden stärktes för att avta tillväxten. Momo ser intäktsklockan däremellan

387 miljoner dollar

och

$ 402 miljoner för det nuvarande kvartalet

, 46% till 52% högre än förra årets första kvartal.

Att se lagerförflyttningen högre efter intäkter är en välkommen lättnad. Aktien tumlade 19% den dag då den postade sina otillfredsställande kvartalsnummer, och det följde en 20% smackdown dagen då det tjänade upp svåra kvartalsresultat. Aktierna hade fallit efter fyra av Momo fem tidigare kvartalsmeddelanden före denna vecka.

Momo är i anständig form. Det stängde året ut med 1, 06 miljarder kronor i kontanter och investeringar. Det tillkännagav också i förra månaden att det förvärvade den sociala och datingappantan Tantan, ett drag som bör återuppliva tillväxten efter att transaktionen stängt under andra kvartalet. Momo var ett vildt lager förra året, men mellan marknadens tempererade tillväxtförväntningar och ett rimligt efterspår flera gånger strax norr om 20, bör det vara mindre volatilt år 2018.

Populära Inlägg

Rekommenderas