De flesta tusenåriga med studentlånskuld har ångrar

De flesta tusenåriga med studentlånskuld har ångrar

Anonim

Nästan alla har gjort ett val som verkade just nu, men blev snart ett beslut att ångra sig efter det faktum. Några misstag är mindre - en drink för många som leder till en grov morgon eller en andra bit ostkaka som gör det svårt att knäppa dina byxor.

Vissa val har dock längre konsekvenser som vi växer för att ångra i efterhand. Det är verkligen fallet med studentlånskulden, som 77% av årtusenden som lånade pengar för att betala för college önskar att de hade kommit tillvägagångssätt på detta beslut annorlunda, enligt en Bankrate-undersökning. Detta nykterande nummer borde leda någon att överväga att ta ut lån för att betala för college för att sluta och överväga alternativ.

Vilka problem orsakar studentlåneskulden?

Att låna pengar för att betala för högre utbildning kan påverka resten av ditt liv.

Nästan tre fjärdedelar av årtusenden med studentlånskuld (73%) sa att de försenade en viktig livsmilstol på grund av sin studentlånskuld. Ungefär en tredjedel har avstått från att köpa ett hem, 25% försenad sparande för pensionering och 19% drev tillbaka med barn på grund av sin studentskuldsbelastning.

I teorin tillåter studenter lån att folk betalar för college och de kan betala tillbaka efter examen med en grad som ökar deras tjänsteeffekt. I många fall leder den skulden till en viss grad endast marginellt mer värdefull än en som uppnås på en billigare skola eller i en mer lukrativ major på samma skola.

Även om det är frestande att låna pengar för att delta i bästa möjliga högskolan är det inte ett skattemässigt försiktig val för många. Visst, en advokat, läkare eller ingenjör kan få ett högre betalande första jobb genom att delta i ett högskoleutbildning men i många fall betalar inte investeringen ganska så direkt.

"För potentiella studenter och deras familjer, många av vilka hjälper dem att betala för sina gymnasieskolor, vi uppmanar dem att undersöka alla möjliga alternativ för ekonomiskt stöd, inklusive stipendier för att begränsa deras upplåning", säger Bankrate Senior Advisor Mark Hamrick i en pressmeddelande. "Deras möjligheter inkluderar också att delta i en lågkostnadsskola, såsom de i staten samt mer ekonomiska handelshögskolor och gemenskapskollegier."

Titta inte tillbaka i ilska

Om du redan har lån på lån, finns det inget att göra förutom att du betalar ut det i tid. Men för de som ännu inte har tagit studielån och för föräldrar till potentiella högskolestudenter, kan man, med tanke på det överväldigande studielånet, ångra bland tusenåriga, hjälpa dig att planera bättre och undvika sådana misstag.

Av de 77% av millennierna som granskades som sa att de ångrade sina studielån, önskade 34% att de skulle ha ansökt om fler stipendier. Kvartal (25%) skulle ha valt ett billigare universitet, 24% skulle ha valt en högskola eller handelsskola och 23% skulle ha valt en annan majoritet. Nästan en av 10 (9%) skulle ha valt att inte gå på college alls.

Naturligtvis är det enklaste sättet att undvika studielånskuld för föräldrar att börja spara tidigt för sina barns collegeundervisning och utgifter med hjälp av en 529 besparingsplan, vilket gör det möjligt för föräldrar att lägga undan pengar som inte beskattas förrän det är vanligt att betala för högre utbildning. Pengarna investeras och får beskattas när det uppnås, men tillväxten är fortsatt skattefri så länge den återinvesteras och i sista hand används för att betala kvalificerade utgifter för utbildning.

Om du börjar tillräckligt tidigt kan även små regelbundna bidrag finansiera ditt barns hela utbildning. Naturligtvis, om ditt barn går till skolan nästa år är det för sent att börja spara i en 529 plan, men om du har ännu några år, kan du spara ditt sätt på detta sätt, vilket ger barnet mer frihet eller till och med behålla dem från att behöva studielån helt.

Framtida studenter och deras familjer borde ta lång tid när de bestämmer vilken högskola som ska delta, vilken major att välja och hur man ska betala för upplevelsen. Studenter väljer vanligtvis den mest kända skolan som de är accepterade, men det kan vara ett fåfänga beslut som inte lönar sig i det långa loppet.

När du bestämmer dig för en högskola, gör du förstklassiga läxor först. Titta på fältet där du hoppas arbeta och bestämma om en prisklass ska faktiskt leda till mer tjänstekraft eller en lättare karriärväg. Om svaret är nej, ta den billigare utbildningsbanan så att du inte behöver avbryta livets milstolpar när du kämpar för att betala tillbaka lån.