De flesta äldre amerikaner saknar förtroende för Medicare, datashow

De flesta äldre amerikaner saknar förtroende för Medicare, datashow

Anonim

Millioner av seniorer lita på Medicare att täcka deras hälsorelaterade behov vid pensionering. Men förtroendet för programmet är avtagande, enligt en ny TD Ameritrade-undersökning. Bland amerikanska vuxna i åldern 45 år och äldre med mer än 250 000 dollar i investerbara tillgångar planerar 76% att förlita sig på Medicare som sitt främsta verktyg för pensionering, men endast 44% anser att Medicare kommer att täcka huvuddelen av deras sjukvårdskostnader under den tiden. Frågan är: Är de rätt?

Medicare begränsningar

Trots att pensionerade seniorer tenderar att lita tungt på Medicare för vården täckning finns det en mängd tjänster som programmet faktiskt inte kommer att betala för. Ta t ex tandläkartjänster. Medicare kommer inte att ge täckning för rutinmässig oral vård, vilket ger pensionärer möjlighet att betala helt ur fickan. Den enda gången Medicare kommer att hämta fliken för tandvårdstjänster är om de är medicinska i naturen. Om du till exempel faller, krossar din käke och behöver operation, kan tjänsten täckas även om en oralt kirurg utför proceduren.

En annan nyckel behöver Medicare inte täcka? Hörapparater. Många pensionärer behöver hörapparater som de ålder, men Medicare kommer inte betala för dessa enheter, och det kommer inte heller att betala för prov som avgör om de behövs. Och låt oss inte glömma synstjänster - Medicare täcker inte rutinmässig ögonvård, som receptkontroll och verkliga glasögon. Som sagt kommer det att täcka vissa ögonproblem som är medicinska i naturen, som glaukomtest och behandling för ögonskador.

Du kanske har hört att kompletterande försäkring finns för seniorer för att täcka de tjänster som Medicare inte kommer att göra. Tyvärr kommer Medigap inte att betala för dental-, hörsel- och visiontjänster, heller, så om det är din backupplan, har du ingen lycka till.

En lösning existerar emellertid i form av Medicare Advantage. Tänk på Medicare Advantage som ett alternativ till original Medicare, som har tre distinkta delar: Del A, som täcker sjukhusvård, Del B, som täcker läkarbesök och diagnostik, och Del D, som omfattar receptbelagda läkemedel. Medicare Advantage är däremot en enda plan som är utformad för att täcka alla dina vårdbehov, och bäst av allt kommer de flesta Advantage-planerna att betala för dental-, hörsel- och visionvård.

Kommer Medicare Advantage vara billigare än original Medicare? Det finns en bra chans att det kommer att bli, men i slutändan, som beror på den specifika planen du väljer. Det bästa är emellertid att Medicare Advantage måste ge åtminstone samma täckningsnivå som original Medicare, så om du registrerar dig för det vet du att du får åtminstone så mycket.

En annan fördel med Medicare Advantage är att många planer erbjuder en årlig maximal kostnad, vilket ger dig en viss grad av skydd genom att minska dina hälsoutgifter vid en viss tidpunkt. Original Medicare gör ingen sådan sak. Och medan original Medicare bara kommer att betala för sjukvårdstjänster inom USA, erbjuder många Advantage-planer utomeuropeisk täckning. Om du planerar att resa i stor utsträckning i pensionen är det verkligen något att tänka på.

Det faktum att de flesta amerikaner saknar förtroende för Medicare är inte förvånande med tanke på antalet tjänster som programmet inte kommer att betala för. Det bästa sättet att undvika ekonomiska svårigheter i pensionen är att veta vad du kan förvänta dig av Medicare och planera i enlighet med det, antingen genom att öka dina besparingar, köpa rätt tilläggsförsäkring eller öka ditt täckningsområde genom att välja en Advantage-plan. Ju mer benarbete du gör i förväg, desto större är dina chanser att få hälsodeklarationen du behöver på ett eller annat sätt.