Motley Intervju: Fords produktchef förklarar den stora planen

Motley Intervju: Fords produktchef förklarar den stora planen

Anonim

Ford Motor Company

(NYSE: F)

släppte mycket information om sina produktplaner för de närmaste två åren på torsdagen. Bland annat lärde vi oss att Ford planerar flera helt nya SUV, en ny F-150 för 2020 och några överraskande bensin-elektriska hybridfordon.

Du kan läsa mer om de höga punkterna i Fords plan (och varför det spelar roll för investerare) här. Men om du gör det, kom tillbaka hit, för det finns mer till historien. Innan Fords officiella meddelande hade jag en chans att gå igenom planen med Hau Thai-Tang, Fords globala produktutvecklingschef.

Thai-Tang pratade djupt om tanken bakom dessa nya produkter, hur de kommer att öka Fords lönsamhet och hur förändringar som Ford gör bakom kulisserna kommer att sänka kostnaderna för dessa nya produkter och hjälpa Ford att föra fram framtida produkter på marknaden mer snabbt - allt som bör bidra till att öka Fords aktiekurs över tiden.

Här är en titt på vad vi diskuterade. Anmärkningar har blivit lätt redigerade för längd och tydlighet.

En stor uppdatering till Fords åldrande produktportfölj

Hau Thai-Tang: Vi ska vända om 75%, tre fjärdedelar av vår produktportfölj. Under de närmaste 24 månaderna kommer medeltiden för vår produktportfölj att sjunka till 3, 3 år från 5, 7 år [år] idag. Vi tror, ​​baserat på vår konkurrenskraftiga intelligens, som kommer att göra den färskast i branschen.

När det gäller var vi spelar är det - som ni kan föreställa oss - kring våra styrkor: pickupbilar, SUV, prestationsprodukter och då en stor ansträngning med elektrifierade produkter.

Den andra delen av den här nyheten är hur vi sammanbinder en hel del tekniker för förarehjälp för att få dem till marknaden som standardfunktioner. Vi har ringt [bunt] Ford Co-Pilot360, och det kommer att distribueras förmodligen över vår produktportfölj som börjar med Edge som kommer till marknaden i år.

John Rosevear: Det paketet [Co-Pilot360] kommer att vara standard, eller hur?

Thai-Tang: Ja, det kommer att vara standardutrustning, och då kommer kunderna att ha möjlighet att lägga till inkrementell drivrutinshjälpsteknik utöver det paketet.

SUV: Fylla i luckorna

Thai-Tang: När det gäller SUV-spel har vi varit framgångsrika sen med de två bokstäverna på marknaden. Vi kommer ut [med] en liten kompakt SUV, EcoSport, och sedan

den senaste expeditionslanseringen

har fått riktigt bra mottagning.

Nu ska vi gå efter hjärtat av SUV-marknaden. Escape och Explorer, som utgör 70% av våra SUV-försäljningsvolymer, kommer att vara helt nya. De kommer båda av nya plattformar, så vi är verkligen glada över de nya produkterna där.

Dessutom ska vi introducera två helt nya inkrementella SUV som är riktade mot off-roadkunder.

Bronco

är en av dem, och då finns det en annan som har varit snäll av omslag som vi inte har namngett än. Men det kommer också att bli ett off-road-mindre sportfordon som kommer att vara mycket skickligt. Jag tror att det kommer att bli mycket väl mottaget på marknaden.

Rosevear: Kan du avslöja tiden för den andra off-roader?

Thai-Tang: Ja. De kommer båda att vara ute under de närmaste 24 månaderna.

Högpresterande? Tänk SUV

Thai-Tang: När det gäller prestanda så är en av de saker vi tidigare sagt att vi ska ta fram 12 nya prestandamodeller fram till 2020. Vi ska dra tillbaka gardinerna lite till vår strategi, vilket är att ta serie ST-serien och utvidga den utöver våra bilar till våra verktyg.

På NAIAS [Nordamerikanska Internationella Auto Show, i januari 2018] pratade vi om

Edge ST

. Nu med den här nya Explorer-plattformen. Vi tror att vi kan leverera en fantastisk prestationsinriktad Explorer ST. Ford Performance-teamet jobbar med det just nu.

Rosevear: Och det är på det nya fordonet, den nya generationen Explorer?

Thai-Tang: Det är på det nya fordonet.

"All-in" på hybrider

Thai-Tang: När det gäller elektrifiering går vi allihop på hybrider och använder det som ett sätt att verkligen signalera till marknaden och till konsumenterna värdet av elektrifiering utöver bara bränsleeffektivitet, vilket redan förväntas.

Så på Mustang kommer det att bli ett prestationsspel som kommer att utnyttja lågt vridmoment för acceleration och noll-till-60-tiden. På F-150 handlar det allt om produktivitet och kapacitet: förbättrat bogsering, lågt vridmoment, samt möjligheten att använda batterierna som en

inbyggd mobilgenerator

, för våra kommersiella kunder.

Och då pratar vi om den bredare genomförandet av vår hybridstrategi som ett sätt att verkligen ge kunderna en säkring mot en bränslekris. Men också, som ett företag, tittar på - vi vet inte hur efterfrågan på elektrifierade fordon kommer att vara. Så genom att ha en kombination av fulla hybrider, plug-in hybrider, och även fullbatteri-elektriska fordon, kan vi gå till marknaden med en bred portfölj av lösningar som ger oss lite robusthet beroende på efterfrågan.

Det finns lite mer detaljer kring vårt första batteri-elbil. När vi plågade på NAIAS kommer det att bli en prestanda SUV som ger dig den låga prestanda och vridmoment som du förväntar dig i en produkt som är inspirerad av Mustang. Men det kommer också att erbjuda all nytta och flexibilitet hos ett nyttofordon. Så vi är mycket glada över det.

Bakom kulisserna: Effektivisering av Fords produktutvecklingsprocess

Thai-Tang: Den andra delen av historien är allsidig fitness och vad vi gör för att förbättra vår fart på marknaden och hur vi utnyttjar den nya organisationen som [VD] Jim Hackett införde för att öka vår konkurrenskraft och sänka våra kostnader.

En del av den historien är att vi flyttar bort från den traditionella definitionen av en plattform med en "topp hatt" och pratar om flexibla arkitekturer. Så vi ska gå till fem [fordonsarkitekturer]: kaross på ramarkitektur för våra lastbilar och stora SUV; framhjulsdrift enhetlig kropp; bakhjulsdrift enhetlig kropp; kommersiell van enhetlig kropp; och sedan en batterielektrisk arkitektur.

Detta kommer att hjälpa oss att bli effektivare när det gäller teknikutgifter och kapitaltillgångar, vilket gör att vi kan återinvestera till att göra fler produkter ännu snabbare. Det är en del av enableraren för att få oss till det vi tycker är bäst av branschen för produktportföljens ålder.