NetEase-inlägg Ett annat kvartal av snabbare försäljningstillväxt

NetEase-inlägg Ett annat kvartal av snabbare försäljningstillväxt

Anonim

NetEase

(NASDAQ: NTES)

redovisade resultatet för fjärde kvartalet den 20 februari. Omsättningen ökade 36% årligen till 19, 84 miljarder RMB (2, 89 miljarder USD), vilket missade USD-riktningen med 20 miljoner dollar men markerade sitt tredje raka kvartal av växande försäljningsutveckling.

NetEase: s icke-redovisade redovisningsprinciper ökade nettoinkomsten med 26% årligen till 2, 38 miljarder RMB ($ 343 miljoner), 2, 66 USD per amerikanska depåbevis (ADR), vilket ökade uppskattningarna med 0, 22 USD. På en GAAP-basis ökade nettoresultatet med 32% till 1, 7 miljarder RMB (247 miljoner USD), eller 1, 92 USD per aktie.

Skulle investerare överväga att investera i NetEase, vilket stannar en fjärdedel av sitt värde under de senaste 12 månaderna, efter den rapporten? Låt oss gräva djupare för att ta reda på det.

Hur snabbt växer NetEase?

NetEase genererade över 55% av sina intäkter från onlinespel förra kvartalet. Trettiofem procent kom från sina e-handelsplattformar, 7% kom från dess "innovativa företag och andra" (tidigare känd som sin "e-post och andra") enhet och resterande 4% kom från sin reklamverksamhet. Så här har de fyra kärnverksamheten gått över det gångna året.

Segmentet

Q4 2017

Q1 2018

Q2 2018

Q3 2018

Q4 2018

Onlinespel

(11%)

(18%)

7%

28%

38%

E-handel

175%

101%

75%

67%

44%

Innovativa företag och andra

55%

102%

43%

32%

14%

Reklam

11%

4%

7%

2%

3%

Total

21%

4%

22%

35%

36%

NetEase: s spelverksamhet, som var förlamad med en nio månaders frysning på nya godkännanden i Kina, bröt tillbaka till livet under fjärde kvartalet som företagets främsta tillväxtmotor. NetEase tillskrivade den tillväxten till styrkan av mobiltitlar som Fantasy Westward Journey, New Westward Journey Online och Knives Out. NetEase nya Night Falls: Survival toppade också Kinas iOS-nedladdningskarta i november.

Tillväxten av NetEase: s Kaola och Yanxuan e-handelsplattformar avtog, men Amazon

(NASDAQ: AMZN)

kan ge det en

skjutit i armen

snart genom att slå samman sin kinesiska importenhet med Kaola via aktiebytesavtal.

Samtidigt innebär avmattningen i segmentet "innovativa företag och andra", som genererar större delen av sina intäkter från sin strömmande musikplattform NetEase Cloud Music, att enheten kan kämpa för att hålla trit med sin största rival Tencent Music

(NYSE: TME)

. Försäljningen av sina serier till Bilibili

(NASDAQ: BILI)

också möjligen förvärrat den avmattningen.

Tillväxten av NetEases reklamverksamhet, som inte har varit en topprioritet under de senaste kvartalen, är också fortsatt svag, eftersom investerare håller fast med 800 pund gorillor som Baidu och Tencent istället.

Men tänk på marginalerna

NetEases omsättningstillväxt ser solid ut, men bruttomarginalen var en blandad väska.

Segmentet

Q4 2017

Q3 2018

Q4 2018

Onlinespel

61, 4%

65, 1%

62, 8%

E-handel

7, 4%

10%

4, 5%

Innovativa företag och andra

(3, 3%)

(3, 3%)

(5, 2%)

Reklam

71, 2%

63, 6%

66, 3%

NetEases spelbruttomarginal ökade årligen, uppbyggd av högre totala intäkter och vissa fasta kostnader i onlinespel, men avtog sekventiellt på grund av sitt högre beroende av mobila spel med lägre marginal och licensierade titlar.

Kolla in det senaste NetEase-inköpssamtalet.

Dess e-handelsmarginaler föll både årligen och i följd på högre kampanjer och rabatter, vilket tyder på att e-handelsbranschen kämpar för att vara relevant i skuggan av Alibaba

(NYSE: BABA)

och JD.com .

Yanxuan kontroversiella affärsmodell att sälja "obrandade" produkter också

lämnar det sårbart

till regeringsstopp på förfalskade varor. Kaola, som fokuserar på import, kan gå bättre (speciellt med Amazons stöd), men det springer fortfarande bakom Alibabas Tmall Global på den mindre marknaden.

När det gäller den innovativa affärsenheten noterade NetEase att ett "minskat intäkterbidrag från vissa online-plattformsföretag som har relativt högre bruttovinstmarginaler" orsakade segmentet att vara olönsamt. Med andra ord säkerställde NetEase förmodligen färre betalda abonnenter för NetEase Cloud Music som Tencent Music aggressivt expanderat

efter dess IPO

förra december.

Slutligen förbättrades bruttomarginalen för sin reklamverksamhet i följd på säsongsvis ökad efterfrågan på annonser. Men högre personalrelaterade kostnader och kostnader för inköp av innehåll orsakade årets nedgång.

Kolla in det senaste NetEase-inköpssamtalet.

Är det dags att köpa NetEase?

Analytiker förväntar sig att NetEase intäkter och resultat stiger 24% respektive 21% årligen, i år. Det är en solid tillväxt för ett lager som handlar 29 gånger i årets resultat. Det betalar också ett utbytesutbyte på 0, 7%.

NetEase är fortsatt en solid investering på den kinesiska tekniska industrin, och den kan återfå eventuella framsteg i handelsförhandlingarna mellan USA och Kina. Men det är också en underdog i sina centrala spel-, e-handels-, musik- och reklammarknader. Jag är inte heller en fan av hur NetEase säljer obrandade varor eller

kloner slår spel

. Därför skulle jag personligen hålla med "bästa i rasen" spelar som Tencent, Baidu och Alibaba innan du köper andra spelare som NetEase.