Netflix, Inc. Intäkter: Kan Netflix krossa det igen?

Netflix, Inc. Intäkter: Kan Netflix krossa det igen?

Anonim

Netflix

(NASDAQ: NFLX)

är redo för en resultatrapport för kvartalet på måndagskvällen. Här är vad investerare ska leta efter.

Av siffrorna

Ledningen påpekar ofta att de angivna riktlinjerna representerar företagets interna antaganden, som är avsedda att vara så nära verkligheten som möjligt:

Metrisk

Q1 2016 Resultat

Q1 2017 Guidance

Målrikt förändring (YOY)

Netto tillägg, USA-streaming

2, 2 miljoner

1.5 miljoner

(33%)

Netto tillägg, internationell streaming

4, 5 miljoner

3, 7 miljoner

(18%)

Ströminkomster

1, 8 miljarder dollar

2, 5 miljarder dollar

39%

Rörelsemarginal

2, 5%

9, 1%

260%

Nettoinkomst

28 miljoner dollar

165 miljoner dollar

490%

Vinst per aktie

$ 0.06

$ 0.37

520%

För jämförelsemässiga ändamål blir detta ettårsjubileet för Netflix fullständiga globala expansion i början av 2016. Förra årets period såg även inhemsk abonnent att överträffa riktningen med 27%, så både de inhemska och internationella tillväxterna bör vara svåra att slå eller ens matcha den här tiden.

När det gäller den stora förväntade ökningen av rörelsemarginalen syftar Netflix till ungefär 7% på denna mätning under räkenskapsåret 2017. Det första kvartalet bör komma lite över det helårsmålen på grund av tidpunkten för innehållsplanering. Den bakladdade produktionsskiffer bör också leda till snabbare abonnenttillväxt under andra halvåret, allt annat lika.

Analytiker väger in

Jag är inte intresserad av Wall Streets resultatberäkningar här, men några analytikerföretag gör några användbara lösningar för att ta reda på hur Netflix abonnenttillväxt bildar sig.

De olika sorters teblad ger inte ett tydligt svar den här gången.

  • Baird analytiker Will Powers nyligen sänkt sin uppskattning av amerikanska abonnenten lägger från 1, 5 miljoner till 1 miljon, baserat på mjuka resultat i företagets undersökning av inhemska Netflix kunder. Kvartalspaketet av Netflix original visar saknade en uppenbar träff, enligt den undersökningen.
  • Barton Crockett från FBR Capital analyserade sökdata från Google, vilket visar lägre nivåer av konsumenternas spänning om Netflix-varumärket än under perioden för perioden sedan. Crockett kom fram till att detta stämde överens med ledningsrådets antaganden och bestämde sig för att hålla sig till de officiella abonnenttilläggsnumren.
  • Piper Jaffrays undersökningar hittade något högre Netflix-tittande bland amerikanska tonåringar än förra höstens undersökningar. På viktiga internationella marknader som Tyskland, Brasilien och Australien hörde analytiker Michael Olson 50% av de hushåll som höll på internet och sa att de antingen hade ett Netflix-abonnemang nu eller planerar att lägga till tjänsten senare i år. Jag har ingen abonnent tilläggsnummer från Olson, men han är "mer självsäker" att företaget kommer att uppnå 12, 5% global penetration senast 2020.

Så det finns en rad uppskattningar, från ganska negativa till mildt positiva. Aktien tenderar att vara mycket känslig för eventuella skillnader mellan uppskattningar och rapporterade siffror när det gäller Netflix-abonnenten lägger till, och denna rapport borde inte vara annorlunda. Med andra ord verkar aktien lika sannolikt att hoppa eller springa på de rapporterade resultaten.

Jag är nöjd med att hålla fast vid mina stora Netflix-innehav och dra upp en stol för rapporten. Prenumerant lägger till och nästa kvartal vägledning blir de stora berättelserna om natten - helt värt lite popcorn.