Nya produkter och nya kunder kör Atlassians starka första kvartalet

Nya produkter och nya kunder kör Atlassians starka första kvartalet

Anonim

Samverkan och produktivitetsleverantör Atlassian

(NASDAQ: LAG)

rapporterade sina finansiella resultat för första kvartalet efter att marknaden stängdes på torsdagen. Intäkterna ökade med mer än 40% då bolaget fortsatte att vinna nya kunder, även om resultatutvecklingen var fortsatt trög i jämförelse. Här är vad investerare behöver veta.

Atlassian: De råa siffrorna

Metrisk

Q1 2018

Q1 2017

Ändring över hela året

Inkomst

$ 193, 8 miljoner

136, 8 miljoner dollar

41, 7%

IFRS nettoresultat

($ 14, 0 miljoner)

(2, 6 miljoner dollar)

N / A

Icke-IFRS nettoinkomst

29, 9 miljoner dollar

$ 22, 7 miljoner

31, 7%

Icke-IFRS resultat per aktie

$ 0.12

$ 0.10

20%

Vad hände med Atlassian i kvartalet?

 • Atlassian hade 107 746 kunder på aktiva abonnemang eller underhållsavtal i slutet av kvartalet, en ökning från 89 237 i slutet av det fjärde kvartalet. Företaget lade till 4 246 nya nya kunder, och det fick 14 263 ytterligare kunder på grund av en engångsprisändring för sin Bitbucket Cloud-produkt. (Dessa ytterligare kunder uppfyllde inte sin definition av kund före ändringen.)
 • Abonnemangsintäkterna var 84, 4 miljoner dollar, en ökning med 67% året innan.
 • Underhållsintäkterna var 76, 3 miljoner dollar, en ökning med 23, 6% året innan.
 • Perpetual licensintäkter var 19, 9 miljoner dollar, en ökning med 13, 9% året innan.
 • Övriga intäkter uppgick till 13, 2 miljoner dollar, en ökning med 73, 3% året innan.
 • Kontanter, likvida medel och kortfristiga placeringar ökade till 613, 5 miljoner dollar, en ökning från 549, 9 miljoner dollar vid utgången av föregående kvartal.
 • Atlassian genererade $ 65, 2 miljoner av operativt kassaflöde, tillsammans med 62, 7 miljoner dollar i det fria kassaflödet. Det fria kassaflödet ökade med 140% året innan.
 • Atlassian lanserade Stride, en komplett molnbaserad teamkommunikationslösning.

Företaget gav följande finansiella mål för sin skattemässiga Q2 och hela räkenskapsåret:

 • För Q2 2018: Intäkter mellan $ 203 miljoner och $ 205 miljoner, en ökning med 37% året innan; non-IFRS EPS på $ 0, 12, upp från $ 0, 09 under föregående år; icke-IFRS bruttomarginal på 84% och icke-IFRS rörelsemarginal på 19%.
 • För helåret: Intäkter mellan 841 miljoner dollar och 847 miljoner dollar, en ökning med 36% Non-IFRS EPS mellan 0, 46 $ och 0, 47 USD; icke-IFRS bruttomarginal på 84% och icke-IFRS rörelsemarginal på 19%.
 • Atlassian förväntar sig ett helt gratis kassaflöde på mellan 250 miljoner dollar och 260 miljoner dollar.

Vilken ledning hade att säga

Som svar på en analytikerns fråga om konferenssamtalet har co-CEO Mike Cannon-Brookes beskrivit företagets långsamma tillvägagångssätt med Trello, ett nyligen förvärvat:

Vi har helt klart delat att vårt huvudmål är att laget, Trello-laget, fortsätter att göra de saker som har gjort dem framgångsrika som ett team, som en produkt. Och vårt primära fokus ligger på det momentum som [finns] inom Trello; Vi rusar inte in i tvärsäljning och går över till bas mellan Trello och den andra Atlassian-familjen och vice versa.

I Atlassians aktieägarmedel diskuterade företaget Stride, den senaste produkten:

Stride ger alla sätt som teamen kommunicerar (text, röst, video, emoji, skärmdelning, appanmälningar och fildelning) till ett ställe. Lag kan markera viktiga meddelanden som åtgärder eller beslut, så att de är lätta att hitta senare och hoppa från att skriva till att prata utan att lämna appen via den inbyggda mötesfunktionen för 1: 1 och gruppvideo.

Blickar framåt

Atlassian fortsätter att expandera sin produktportfölj, både organiskt med produkter som Stride och genom förvärv som Trello. Kunderna flockar till plattformen och med företaget fokuserat på att betjäna alla företag, stora och små, finns det gott om plats för tillväxt.

Resultatutvecklingen minskar intäktstillväxten och resultatet för IFRS blir negativt när intäkterna ökar. Långsiktiga investerare som tror på Atlassians tillväxthistoria borde inte vara alltför bekymrade, men det är något att hålla ett öga på.

Atlassian visar sig vara en av de mest spännande tillväxthistorierna i programvara. Med stark vägledning för fiscal 2018 kommer den här historien att fortsätta spela ut under det kommande året.