Ny rapport föreslår att Apple Augmented Reality-glasögon skulle kunna levereras under 2020

Ny rapport föreslår att Apple Augmented Reality-glasögon skulle kunna levereras under 2020

Anonim

Analytiker har för det mesta väntat Apple

(NASDAQ: AAPL)

att lansera en uppsättning augmented reality (AR) glasögon någon gång mellan 2019 och 2020. Jo, Bloomberg är ute med en ny rapport i morse som bekräftar den potentiella tidslinjen och säger att Mac-tillverkaren verkligen riktar sig mot 2020 för att leverera den kommande AR-produkten, medan den underliggande tekniken ska vara klar runt 2019.

Apple utvecklar ett nytt chip och ett helt nytt operativsystem för att driva enheten, enligt rapporten, och AR-glasögonen kommer att ha en dedikerad bildskärm. 2020-fartygsdagen är "väldigt aggressiv" och kan lätt förändras. Det är värt att notera att iPhone X ursprungligen var planerad till 2018, men Apple kunde dra det fram till 2017.

Om det anpassade chipet och operativsystemet

IPhone-tillverkaren designar nu mer anpassad kisel än någonsin tidigare, eftersom dess världsledande chiptekniklag fortsätter att churn ut nya marker för ett brett utbud av ändamål, med det mest meningsfulla senaste tillägget till uppställningen som en anpassad GPU. Hela anledningen till att Apple började konstruera sina egna marker i första hand var att ta kontroll över sin vägkarta och befria den från att förlita sig på leverantörer från tredje part (Mac-uppdateringar är till stor del beroende av Intels vägkarta) .

Fördelarna med den strategin kan också uppenbaras i AR-headsetet, med det nya chipet som liknar det "system-on-a-pack" -chip som för närvarande driver Apple Watch. Den senaste versionen av den där processorn är S3 i Apple Watch Series 3. Teknik Titan kan använda vad det lär sig från Apple Watch när man utvecklar framtida bärbara enheter.

Det nya operativsystemet är internt känt som "rOS", vilket står för "verklighetens operativsystem". rOS beräknas baserat på iOS. Apple försöker fortfarande att hitta det bästa sättet att interagera med headsetet, enligt rapporten, och överväger allt från pekskärmar till röstkontroller med Siri till huvudgester.

Tech tar tid

Rapporten mäter mestadels med VD Tim Cooks senaste intervju med The Independent, där Cook sa: "Men idag kan jag berätta att [AR] -tekniken själv inte existerar för att göra det på ett bra sätt." Det finns stora tekniska utmaningar med att få skärmkvaliteten rätt, med Cook specifikt referensfält som ett område som är "inte där än". Det finns också batterilivslängder.

Apple kommer inte att dra avtryckaren på en AR-produkt förrän den underliggande tekniken har mognat till den punkt där den kan leverera AR "på ett bra sätt." Cook tillade: "De flesta tekniska utmaningar kan lösas, men det är en fråga om hur länge." Det verkar möjligt att AR-tekniken skulle kunna komma dit om två till tre år, med Apple aggressivt på att utveckla och innovation.