Oil and Gas Stock Roundup: Se nedan!

Oil and Gas Stock Roundup: Se nedan!

Anonim

Vad hände

Medan oljemarknaden var ganska lugn denna vecka var det inte fallet för en utvald grupp av oljelager. Svaga kvartalsresultatrapporter, ett utspädningsaktieutbud och en negativ artikel drev en stor försäljning i några av branschens svagare aktörer. Ledande vägen, enligt uppgifter från S & P Global Market Intelligence, var BP Prudhoe Bay

(NYSE: BPT)

, QEP Resources

(NYSE: QEP)

, Denbury Resources

(NYSE: DNR)

, och Parker Drilling

(NYSE: PKD)

:

Än sen då

BP Prudhoe Bay cratered efter att ha blasted av en negativ onlineartikel från en säljare. Författaren sa att royaltyförtroendets årsrapport kommer ut nästa vecka och "kommer sannolikt att uppskatta att utdelningen kommer att sluta om två år!" och att det också "sannolikt uppskattar framtida kassaflöden som skulle resultera i cirka 4 dollar i totala framtida utdelning per aktie!" Att uppnå dessa uppskattningar är förtroendornas stigande kostnader och den stora nedgången i oljepriset de senaste två åren, vilket redan har minskat betydligt i värdet av sina framtida reserver. Med tanke på var oljan i genomsnitt förra året kommer dessa värden att komma ner; Den enda frågan är om årsredovisningen kommer att måla som dyster en bild som säljaren gjorde.

QEP Resources, under tiden dämpade efter rapportering svaga fjärde kvartalet resultat. Medan oljebolaget levererade rekordproduktion år 2016 minskade produktionen under fjärde kvartalet. Följaktligen kom QEP: s nettoförlust i mycket större utsträckning än förväntat. Företaget rapporterade en förlust på 133 miljoner dollar, eller 0, 56 dollar per aktie, vilket var 0, 34 dollar per aktie mer än förväntat analytiker. QEP Resources släppte också en ambitiös Capex-plan som kräver att företaget spenderar kassaflöde för att öka produktionen, vilket är en riskabel strategi med tanke på hur ömt oljemarknaden är just nu.

Denbury Resources sjönk också denna vecka efter rapportering för fjärde kvartalet. Med detta sagt slog bolagets nettoförlust på $ 0, 02 per aktie faktiskt upp konsensusuppskattningen med $ 0, 01 per aktie. Företaget lät dessutom optimistiskt om framtiden, med VD Phil Rykhoek att han är upphetsad över Denburys "planer på att återvända till tillväxten när oljepriset förbättras." Som sagt, Denbury Resources officiella vägledning för detta år är att hålla produktionen ungefär platt med förra året, trots att man spenderade 44% mer kapital. Investerare ville tydligt mer än bara ord.

Slutligen tappade Parker Drilling efter lansering av gemensamma och konvertibla föredragna lagererbjudanden. Borrningstjänsten ökade cirka 75 miljoner dollar som den avser att använda för allmänna företagsändamål, såsom investeringar, förvärv eller återbetalning av skulder. Investerarna tyckte emellertid inte om erbjudandet eftersom det inte var så mycket tidigt eftersom beståndet redan hade kommit väl av det senaste högt och företaget behövde inte kontanterna, för att inte tala om att erbjudandet var mycket utspädande när factoring i de konvertibla aktierna. Endera har Parker Drilling en plan för pengarna att den inte är redo att släppa, eller det betalar ett brant pris för viss tillförd likviditet.

Nu då

Dessa lager har samma sak gemensamt: De kämpar fortfarande med efterverkningarna av oljemarknadsnedgången. BP Prudhoe Bay behöver mycket högre oljepriser för att behålla sin utdelning, både Denbury och QEP Resources kan inte växa så mycket inom kassaflödet till löpande priser och Parker Drilling betalar ett högt pris för kapital. Det är en påminnelse att medan oljemarknaden förbättras, behöver vissa företag olja att gå ännu högre innan de kan klara sig.