Old Navy: En sort-of-Exciting Retail IPO

Old Navy: En sort-of-Exciting Retail IPO

Anonim

I dagens MarketFoolery diskuterar analytiker Bill Barker med värd Chris Hill om marknadsförflyttningar, lyssnarmaterial, kaffens underverk och mycket mer. Gap

(NYSE: GPS)

aktier poppade på nyheterna att det kommer att snurra från Old Navy. Förmodligen ett bra drag för båda företagen? Säker. Inspirerande rikligt förtroende och entusiasm? Inte så mycket. Dessutom svarar killarna lyssnare frågor om kortslutning, säg det långsamt döende djuret som är Bed Bath & Beyond

(NASDAQ: BBBY)

; rykten om en FedEx

(NYSE: FDX)

buyout från Amazon

(NASDAQ: AMZN)

; och Apropos of Nothing-episoder, som tydligen inte är hemska att lyssna på. Hurra! Låt dig läsa mer om.

Ett fullständigt transkript följer videon.

Den här videon spelades in den 4 mars 2019.

Chris Hill: Det är måndag den 4 mars. Välkommen till MarketFoolery! Jag är Chris Hill. Sammanfoga mig i studio, från MFAM Funds, är det portföljförvaltare Bill Barker. Lycklig måndag!

Bill Barker: Tack!

Hill: Och grattis på födelsedagen!

Barker: Tack igen!

Hill: För dig och vår kollega Bill Mann.

Barker: Ja. Varför är han inte här också?

Hill: Tja, till skillnad från dig, bestämde han sig för att fira sin födelsedag.

Barker: Jag ville ta min födelsedag. Det är en lång historia.

Hill: Du är en spel dag spelare. Därför är du här. Vi kommer att doppa i postväskan. Vi måste börja med en historia som bröt slutet av förra veckan när vi var i Austin, Texas. När jag säger "vi" hänvisar jag naturligtvis till mig och vår man bakom glaset Dan Boyd. Du var här, förmodligen svår på jobbet. Det handlar om Gap. Aktierna i Gap är lite lite i morse, men på fredag ​​gick aktier upp 20% när Gap meddelade att det kommer att snurra från Old Navy till ett separat offentligt företag. Gap, Banana Republic och Athleta kommer att vara ett separat företag, men ändå att bli namngiven.

Du tycker att det här är meningsfullt, både när det gäller spin-offen och anledningen till att aktier poppade 20%. Jag antar att folk sa: "Jag skulle vilja ha aktier i Old Navy om det är ett separat företag, och jag antar att sättet att få det är att köpa aktier i Gap idag."

Barker: Ja, jag antar att det är meningsfullt i detta avseende: du har Gap, och meddelar att det kommer att stänga 230 butiker under de närmaste två åren. Vad gör de i det fallet just nu? Ibland kommer de att titta på sina andra märken, däribland Athleta, Banana Republic, Old Navy, Intermix. "Kan vi spela en av dessa saker här? Ska det göra lite bättre än Gap?" Eftersom Gap är tungt köpcentret. Så ibland kan det vara bra för företaget att sätta Old Navy in på en plats där den inte vill vara, om den fattar sina egna beslut, men det är bättre än att leda en andra eller tredje Gap i samma galleria, som har inträffat. Så att göra egna beslut om kapitalallokeringen är bra för Old Navy.

Men anledningen till att det är potentiellt mer värdefullt separat och bortsett från det är värderingen för företag som ser ut som Old Navy högre, det är rabattmärken och är inte låsta i köpcentra. Det finns gamla Navy butiker i köpcentra, men de är inte lika viktiga av det som Gap är. Så, du har Old Navy gå med i en komplicerad grupp, där minst enligt en analytiker rapporterar att jag läser, sätter de en 2X högre multipel på Old Navy ensam som på de återstående butikerna i Gap-paraplyet.

Hill: Det är ganska imponerande. För en bra tid - och du måste gå tillbaka ett sätt för detta - var fallet med att äga Gap inte bara det att det var en annan tid, det fanns mycket mindre online-shopping. Det var också att Gap hade dessa tre märken i Old Navy, Gap och Banana Republic som vädjar till olika livssteg. Du har Old Navy, som är mycket mer inriktade mot barnen; Gap, mer mot äldre barn, ung vuxen; och då var Banana Republic mer för unga yrkesverksamma, och sedan antagligen unga yrkesverksamma, om de har barn, går de tillbaka till Old Navy. Det var denna underbara cykel.

Men egentligen har historien för det här företaget åtminstone de senaste fem åren varit kvart i kvartalet: "Jo, Old Navy gjorde det bra att klara sig för resten av verksamheten."

Barker: Det är en av historierna. Den andra historien är, "När kommer den här saken äntligen att växa igen?" Du kan gå tillbaka till 2004, och det gjorde $ 15 miljarder, nästan 16 miljarder dollar i intäkter. Det är 2019, det gör $ 16, 5 miljarder i intäkter. Det har hoppat upp lite, lite, men det har aldrig varit mer i försäljning än 16, 5 miljarder dollar. Det var på 15 miljarder dollar för 10 eller 15 år sedan. Det är bara inte en tillväxthistoria. Det ser inte ut när du tar hela paketet tillsammans, trots att du har lagt till ett par varumärken i Athleta och Intermix, att det växer idag. Du har comps från den senaste kvartalsrapporten, Gap ner 5%. Ingen överraskning där. Det är inte nödvändigtvis sämre än vad du ser från L Brands . Gymboree går konkurs. Det är bara kläder i gallerior, inte vad du trodde att det var för 10 år sedan.

Hill: Fungerar Old Navy som ett fristående företag som en investerare?

Barker: Jag vet inte. Jag måste se siffrorna. Det är bättre positionerat. Jag skulle vilja veta hur många butiker som finns i köpcentra. Jag vill veta vilken ledning som projicerar tillväxten som. Jag skulle vilja se marginalerna brutna ut. jag vet inte. Det måste ha mer för det än bara, "Vi är inte en del av Gap nu." Positivt som det är.

Hill: Även om det inte skulle vara den värsta tagglinjen rätt ut ur porten.

Barker: Nej. Jag blinkade tillbaka idag efter att ha tittat på denna graf över försäljningen under de senaste 15 åren till 2005 Spike Jones-reklamfilmen.

Hill: Du mailar detta till mig strax innan vi började. Jag tweetar detta på MarketFoolery Twitter- flödet. Jag var inte bekant med det här, eller, om jag såg det 2005, kommer jag inte ihåg det.

Barker: Tja, du blir gammal.

Hill: Jag är.

Barker: Till skillnad från några av oss. [skrattar]

Hill: Nåväl, min vän, du blir äldre.

Barker: [skrattar] Jo, det fick många rubriker på tiden, för Spike Jones, bra regissör för både reklamfilmer och musikvideor. Du vet några av hans bästa jobb där.

Hill: Ja, Christopher Walken.

Barker: Christopher Walken. Du ska tweet den där ut, för människor som inte känner till Christopher Walkens arbete med Fatboy Slim. Du har en hel massa tweets som kommer idag.

Hill: Jag tror jag gör det, ja.

Barker: Du främjar YouTube, i princip idag. Hur som helst, den kommersiella, bara för att förstöra den - för alla som desperat vill titta på det, spoiler alert - de slänger bara Gap-butiken. Det handlar om, "Vi gör lite ombyggnad." Det är nyheterna och punchlineen. Men det är gjort på ett underhållande sätt. Men jag tycker det är konstigt profetiskt. De har just förstört företaget i ca 15 år nu.

Kulle; Ja. Det var tänkt att vara "Hej, kunder och så småningom anställda i den här kommersiella är bara att skräpa bort den här Gap-butiken." Och så småningom, det vänder sig till "förlåt vårt damm, vi är ombyggnad, en helt ny Gap kommer." Men som du sa, det var verkligen bara början på verksamheten som skräp.

Barker: Jag tycker att de borde bara ha haft Christopher Walken att dansa runt i butiken. Det skulle ha varit bättre. Ser tillbaka på det.

Hill: Det kan vara något för Old Navy, för deras nya marknadsföringskampanj.

Barker: Exakt. Det skulle inte vara så konstigt som några av deras gamla marknadsföringskampanjer.

Hill: Det är sant. Vår e-postadress ärQuestion från Zach Turno, som frågar, "Med Amazon som levererar mer av sin logistikverksamhet internt, hur realistiska är rykten om att FedEx är ett potentiellt förvärvsmål för den allsmäktiga Amazon?"

Jag var inte medveten om att det fanns rykten om att FedEx skulle förvärvas av någon, mycket mindre Amazon. Jag tror att Amazon är nog mer intresserad av att bara bygga sina egna saker ut, istället för att köpa en bit av FedEx.

Barker: Ja. Jag tror att med Amazon som gör allt mer uppenbara rörelser in i logistikområdet, är det inte att jag skulle kalla det realistiskt. Även om de verkligen inte kommer att låta mig veta i förväg om de verkligen är intresserade. Jag tänker tillbaka till rykten om XPO Logistics mot slutet av 2017. Det fanns en publicerad rykt från en relativt trovärdig källa som åtminstone rykten var där ute, att XPO riktades mot Amazon för att förhindra Home Depot att förvärva XPO Logistics. Detta juiced lager av XPO. Snabbspolning ett år senare, och Amazon har justerat XPO: s lager genom att dra två tredjedelar av sin verksamhet från XPO precis vid och efter semestern. Det är inte faktiskt meddelat att det var Amazon, men XPO: s kund nr 1, som alla tror bara kan vara Amazon. Det var ett steg bort från att använda logistiktjänsterna från XPO.

Amazon lägger sina paket i USPS, UPS och FedEx. En stor del av sina kostnader använder dessa tjänster på leveranssidan, så något kommer i slutändan att förändras eller utvecklas. Men jag skulle inte satsa pengar på aktier i FedEx i linje med att Amazon kommer att förvärva det.

Hill: E-post från Isaac Mellon i Wisconsin. Isaac skriver: "Jag har aldrig kortat ett lager, inte heller har jag förtroende för min investeringskunskap att gå ut och göra det. Jag vet att The Motley är inriktad på att köpa och hålla stora företag för lång sikt, och Jag följer också den riktlinjen. Jag känner emellertid att korta lager kan vara en användbar skicklighet vid selektivt och noggrant utbyggnad. Har du några rekommendationer om hur man analyserar potentiella korta möjligheter? Det enda lager jag någonsin ansett att korta var Bed Bath När jag ser ut fem eller tio år ser jag inte riktigt en värld där Bed Bath & Beyond är framgångsrik eller kanske till och med. Det kan dock troligen ha sagt om Best Buy flera år tillbaka och titta där de är nu. Jag skulle älska några tankar du kanske har om det här ämnet och alla bestånd som dina analytiker har ansett kortsluta eller faktiskt kortat. Tack. "

Bra e-post av ett par skäl. En, för att jag gillar det, tänker Isaac på att korta selektivt och noggrant. Det är verkligen hur jag ser den. Liksom, Isaac, jag har aldrig kortat ett lager tidigare. Och jag tycker att han hittade två relevanta exempel, både inom samma bransch. Han har helt rätt. Det fanns en punkt i tiden när det fanns människor där ute och sa: "Man, bäst köp, den där sak är dömd. Den där saken går ner." Hubert Joly kom in, vände om företaget. Du tog förmodligen ett bad om du kortade Best Buy vid den tidpunkten. Bed Bath & Beyond, det är en annan historia.

Barker: Det är en annan historia. Vi har sparkat i tänderna på Bed Bath & Beyond kvartalsvis. När jag har varit ute och tittar på kvartalsrapporterna har de varit sådana som skulle glädja björnar, glädja människor som är korta, av de skäl som din lyssnare / e-postadress har identifierat. Varför är det här fortfarande kvar? Behöver vi det? Jag tycker att avhandlingarna för att korta ett lager behöver förlita sig på ett långvarigt problem. Det har funnits människor som har lyckats med tiden, "Åh, det här företaget är bra, men det är bara alltför dyrt." Och det har varit människor som har förlorat alla sina pengar på samma typ av sak. Som du kommer att höra kan marknaden vara irrationell längre än du kan vara flytande när du har rätt på lång sikt men fel om vad som kan hända med ett lager.

Nu, Bed Bath & Beyond kommer inte att dubbla eller tredubblas eller fyrdubbla på dig genom investerarnas entusiasm, så jag tror att det är en mycket säkrare roll. Vad de har gjort, köper tillbaka lager, stänger några butiker, samma galleribaserade historia som vi just har diskuterat. Jag gillar det som en avhandling. Jag vet inte var stocken är idag. Lägre än det har varit tidigare.

Har du aldrig kortat något?

Hill: Jag har aldrig kortat någonting. Jag har gjort det tillräckligt länge för att veta - och det här binder till något du just sagt - att om jag någonsin kommer att korta ett lager kommer det inte att bli en situation där jag tror att min värderingsförmåga är bättre och smartare än alla andras. Du har rätt, det verkar verkligen som om de människor som brinner på kortslutning är de människor som tittar på ett lager på hög värdering och säger, "Det här är bara galet. Varför är det här entusiasm?" Till din punkt är Bed Bath & Beyond ett företag som inte har mycket entusiasm kring det. Jag tror, ​​för det första, att du förkortar ett lager, du är bättre att gå med det ordspråkiga "det här är en orolig verksamhet inom en utmanad bransch."

Barker: Ja, och jag vill se ledningen som tar onödiga risker. Med Bed Bath & Beyond har jag inte data framför mig eftersom min dator har dött. Annars skulle jag bara låtsas som om jag visste den typen av saker på toppen av mitt huvud genom att läsa något på nätet.

Men vad kostar kostnaden för att korta? Tja, de utdelningar som du måste betala när företaget betalar dem när du är kort aktien. Och, säger Bed Bath & Beyond, säger: "Vår framtid ser inte så bra ut. Det vi gör är att försöka maximera vinsten från idag. Vi kommer inte att gå ut för att bygga nya butiker, komma in på mycket långsiktigt hyror och köpcentra. Vi köper bara tillbaka våra aktier med de pengar de gör. " De gör fortfarande vinster där. "Och vi ska betala en utdelning." Tja, då är du kort aktiebolaget, du kommer att betala den utdelningen, och aktiekursen kommer inte riktigt att gå ner så mycket om företaget använder sitt döende andetag för att fortsätta att köpa tillbaka aktier.

I slutändan, om det är dömt, kommer beståndet att gå till noll. Men under tiden kan du betala mycket ut i utdelningar från kortsidan.

Hill: Isaac avslutar sin epost genom att skriva, "Helt orelaterad, jag är i medicinsk skola och vi har precis avslutat vår gastrointestinala patofysiologikurs. Den bifogade bilden var i en av våra föreläsningar. Eftersom vår professor inte citerade källan kan jag bara antar att han har lyssnat på MarketFoolery och lärde sig om vetenskapen om kaffe som en mirakeldryck. Tack för att du utbildade massorna. "

Han inkluderar den här bilden. Uppriktigt sagt är det många medicinska saker, som jag antar när du är i läkarskola, det är nog lika bra.

Barker: Bra nog.

Hill: Många villkor som helt uppenbart inte resonerar med mig. Men i princip, om jag läser detta korrekt, och jag tycker om att jag är en av behandlingarna av viral hepatit? Kaffe. Varsågod! Studier tyder på att kaffekonsumtionen är omvänt relaterad till leverenzymcirros, etc.

Tja, som Isaac sa, och han är i läkarskola - du är inte i läkarskola, jag är inte i läkarskola. Här är Isaac, han är i läkarskola. Och han använde termen "mirakeldryck".

Barker: Åh, ja. Som har andra. Mirakel är en lång väg att gå, men hur kan du förklara allt som kaffe gör?

Hill: Har du sett detta kaffemärke? Märket är Super Coffee. Jag har sett den i en mataffär i närheten.

Barker: Och ändå är inte allt kaffe super?

Hill: Höger, det var mitt tänkande. Jag var som, det verkar överflödigt, att kalla det Super Coffee.

Innan vi kommer till ett sista email, vill vi bara säga tack till dussintals lyssnare som kom ut till vår lyssnare möte i Austin, Texas förra veckan. Särskilt tack till Paul Hooper och Scott Killin, som var och en gav mig en flaska. En av whisky, en av grillsås.

Barker: Math fråga.

Hill: Ja?

Barker: Det finns dussintals lyssnare totalt.

Hill: Ja.

Barker: Dussintals dykt upp i Austin?

Hill: Ja.

Barker: alla av dem?

Hill: Jo, det finns dussintals lyssnare totalt. Jag kan inte ge det exakta numret. Jag skulle säga --

Barker: Det är alltid delbart med 12. Det är allt du någonsin har hävdat.

Hill: Höger. De reser i förpackningar. Jag skulle säga att det vi hade i Austin var - det är saken. Människor frågar, "Hur många lyssnare?" Och jag säger dussintals. Egentligen är frågan "hur många dussin?" I Austin vid mötet, två eller tre. Någonstans mellan två och tre dussin.

Barker: Nej, det var antingen två eller tre.

Hill: Det var antingen två eller tre, höger. Tack också till Julia, Ty, Charles, alla andra som kom ut. Tack till Güero's Taco Bar, vår favorit taco bar i Austin, Texas, för att vara värd för oss. Tack också till doktor Tim Vakris, idrottsmedicin doc som är min inofficiella konsult på marathon träning. Han visade sig. Det var jättebra att checka in med honom.

Barker: Han är en för tre.

Hill: Han är en för en.

Barker: Han är en för en. Du är en till tre.

Hill: Jag är en för tre, men här är saken. Sedan jag började samråda med Dr. Tim, en för en.

Barker: Marathons sans hospitalization.

Hill: Exakt.

Barker: Det är svårt att kalla det en strejk än, en strejk av en.

Hill: Tja, om jag kan göra det igen i höst, då ja, det kommer att bli ett streck av två. Och en speciell utrop till en av våra medlemmar, Vinn Tron, som jag hade en bra chatt med fredag ​​kväll vid receptionen. Vinn är på väg att leta efter att köpa sitt första hem och frågade mig om råd. Jag hade verkligen inga användbara råd.

Barker: Föreslog du Rocket Mortgage?

Hill: det gjorde jag inte.

Barker: Dussintals lyssnare kunde ha förväntat dig att. [skrattar]

Hill: Jag antog bara. Jag antog bara att han visste.

Barker: Är inte det nr 1-hypotekslån?

Hill: Ja. Slutlig e-post från Sitara i Toronto, som skriver, "Jag började lyssna på showen för två år sedan, men jag har bokstavligen gått tillbaka och lyssnat på varje enskild episod av MarketFoolery och Motley Money. Jag överträffade dock alltid dina förfrågningar om Ingenting episoder.Men jag föll bakom nyligen på podcasten och var att fånga upp när du städar huset idag. Den senaste 1 december tillkännagivandet av Ingenting episod kom och jag var mitt i att göra några plantering runt huset. Bara för att jag var också lat för att stoppa och tvätta smutsen från mina händer för att snabbt framåt episoden slutade jag bara lyssna igenom den. "

Just där är det bara fantastiskt. Gilla, "Gud, jag måste tvätta mina händer." Jag älskar det av latskap, det var därför lyssnandet ägde rum.

"Och det var inte så illa." [skrattar] Återigen, bra. Bland de backhanded komplimanger vi har fått ... "det var faktiskt inte så illa." "Du är ganska rolig, speciellt när du drack mer. Det gjorde mig skratta högt några gånger. Jag är också med dig, Chris, på Miles Davis. Hur som helst, tack för alla ni gör på showen, både för den användbara informationen och nu för den fullständigt värdelösa informationen. Också, låt båda Bills veta att jag aldrig hoppa över de episoder som de är på. Tack och gott. "

Tack för det! Bra anteckning!

Barker: Det känns knappast som en komplimang att hon inte hoppa över de visningar jag är på eftersom hon säger att hon bokstavligen lyssnar på dem alla. Och ändå finns det några som har lyssnat på alla utom de jag är på.

Hill: Jo, ja. Också, som du påpekade innan vi började tapa, gillar jag att varna människor före tiden. De få gånger som vi har gjort Apropos of Nothing-episoder, tycker jag om att berätta för människor direkt från fladdermusen: "Se, det här är inte den vanliga showen. Det här har ingenting att göra med affärer eller investeringar, så för all del, skippa det." Och folk tar vårt ord på den där.

Det kan vara dags för en ny.

Barker: Det kan vara ett litet motto eller en liten promo sak för Apropos of Nothing. "Egentligen inte så illa."

Hill: "Egentligen var inte så illa."

Barker: "Egentligen var inte så illa." Du skulle gå så långt som att marknadsföra dig själv med sådana ord.

Hill: Visst! Jag tror att vi ska göra det.

Barker: Jag tycker att det är korrekt. [skrattar] Det är faktiskt inte så illa.

Hill: Ja, det tycker jag är rätt.

Barker: Vi har aldrig riktigt hävdat något mer. Jag är inte säker på att vi någonsin ens hävdat så mycket. Och ändå, nu ska vi. Egentligen, förkroppsligar ingenting? Inte så illa.

Hill: Inte så illa.

Barker: Inte så illa, faktiskt. Gör en annan

Hill: Vid någon tidpunkt.

Barker: Someday?

Hill: Vi kommer dit. Du kan läsa mer från Bill Barker och hans kollegor. Gå till mfamfunds.com. Tack för att du är här!

Barker: Tack!

Hill: Grattis på födelsedagen!

Barker: Du vet vad? Vid MFAM hotar vi att bryta markeringen på 1 miljard dollar för alla våra medel och ETF.

Hill: För en liten sak gillar vi att ringa AUM, förvaltade tillgångar?

Barker: Ja, förvaltade tillgångar.

Hill: 1 miljard dollar?

Barker: Ja.

Hill: Du kommer att gå med i Tres Commas Club.

Barker: Ja, det är rätt. [skrattar] Så, vid någon tidpunkt lägger vi någon här för att ta segern om det händer. Det kan, om marknaden bara skulle göra lite arbete idag. Det skulle kunna hända. Men det är för tidigt just nu. Du vet när vårt sponsrade parti dyker upp på kontoret. Du kommer att bli MC.

Hill: Du fick precis vad som skulle bli min fråga - är det säkert att anta att det där, A, inte är en fest på ditt kontor för att fira din födelsedag? Och B kommer det att finnas en fest för att fira Tres Commas?

Barker: Tres Commas, du sa att kasta en frukost. Alla gillar frukost.

Hill: Ja, vem gillar inte frukost?

Barker: Du kan ha den vinnande ideen, även om vi är öppna för andra.

Hill: OK. Tack för att du är här!

Barker: Tack!

Hill: Som alltid kan personer på programmet ha intressen i de lager som de pratar om, och The Motley kan ha formella rekommendationer för eller emot, så köp inte eller sälja aktier baserade uteslutande på vad du hör. Det kommer att göra det för den här utgåvan av MarketFoolery. Visan är blandad av Dan Boyd. Jag är Chris Hill. Tack för att du lyssna! Vi ses i morgon!

Kolla in det senaste inlösensamtalet för Gap.