Bostads Energilagringssystem Klar för Prime Time

Bostads Energilagringssystem Klar för Prime Time

Anonim

Energilagring för bostadsmarknaden har alltid varit något av en helig gral för avancerade energibolag. Om lagringen blir tillräckligt billig kan det medge att ett soltak på taket ger all energi en husägare behöver, vilket möjligen gör det möjligt att gå utanför nätet. Det kan också vara energihuvudet för hemmet, bestämma hur man använder energi mest effektivt och kopplar samman de smarta enheter som börjar bli vanligare.

I 2017 började de kommersiella och energilagringsmarknaderna blomstra och växa, och år 2018 ser det ut som att energilagringsmarknaden för bostäder börjar visa samma löfte. Här är varför det är och varför SunPower

(NASDAQ: SPWR)

, SolarEdge

(NASDAQ: SEDG)

, och Sunrun

(NASDAQ: RUN)

- och inte Tesla

(NASDAQ: TSLA)

- är de tre att titta på nästa år.

Energilagringssystem gör äntligen ekonomisk mening

Anledningen till energilagring har inte varit vanligt i hemmet är att det inte fanns någon ekonomisk anledning att få det. Nettmätning möjliggjorde för kunderna att solsystem skulle sälja överflödig el till nätet till samma pris som de betalade för el, vilket gjorde att nätet skulle lagras.

Eftersom nätmätningen har kommit under tryck över hela landet har ekonomin hos bostadsenergilagringssystem förändrats. I vissa fall, som Hawaii, betalar verktygen lägre priser för soltak på taket som exporteras till nätet, vilket gör det möjligt för ett lagringssystem att utföra arbitrage. I andra finns efterfrågesändringar baserade på högsta energianvändningen av ett hem under en månad, och om ett lagringssystem kan sänka dessa avgifter kan de vara ekonomiska. En annan populär struktur är tidsanvändning, vilket anpassar kostnaden för el under hela dagen, något som Kalifornien har börjat genomföra. Om ett lagringssystem kan byta när en konsument använder elnät från en dyr tid till en billig, kan det göra lagringssystemet ekonomiskt.

Dessa förändringar i kursstrukturen har bara blivit utbredd under det senaste året, drivna av kursförändringar i Kalifornien, som också råkar vara den största solmarknaden i USA. Dessa förändringar är vad som kommer att göra bostadsenergilagring ett blomstrande företag 2018.

Installatörer behöver en energilagringslösning

Vi kanske nu vet att energilagring börjar ge mening för kunderna, men produkterna behöver fortfarande komma till installatörer, vem ska vara försäljningsmotorn. Och det finns några företag och modeller att titta på.

En modell är installatören som sammanställer och styr energilagringssystemet. Så gör Sunrun med BrightBox och BrightSave. Det vill vara din kontakt för hem sol- och energilagring och kommer att kompilera komponenter och styrsystem i bakgrunden. Batteriet det nu används är från LG och solpaneler tillverkas också av tredje part.

SunPowers modell flyttar upp värdekedjan till tillverkningskomponenter och kontroller internt. Detta ger den full kontroll över hur systemet ser ut och hur det fungerar tillsammans. Men SunPower är inte installatören, i stället för att driva det ansvaret till tredje parts entreprenörer, som också är dess försäljningskanal.

SolarEdge är en komponentleverantör som försöker kasta ett tunnare men bredare nät än Sunrun eller SunPower. Det har för närvarande en stor marknad för bostadsoptimeringsoptimeringsapparater och växelriktare, vilket gör att den också går till solsystemövervakning. Det utnyttjar den positionen för att sälja energilagringsprodukter till installatörer. Dessa skulle likna installatörerna SunPower arbetar med, men SolarEdge säljer inte en komplett serie solpaneler, rack, kablar och andra komponenter som SunPower.

Vem vinner i bostads energilagring?

Vad som inte är klart är vilken modell som ska vinna i energilagring i bostäder - och modellen kommer att vara viktig. I de tidiga dagarna av bostadsolja var installationsmodellen där värdet var (Sunrun), och under de senaste åren har komponenter och teknik tagit marknadsandel och värde (SunPower och SolarEdge). Det är ännu inte klart vilken modell som kommer att bli bättre för energilagring och som kompletterar bostadsolja.

Vad jag tittar på i 2018 är vad SunPower kan göra eftersom det har en modell som ligger mitt i andra företag. Om det kompletta lösningspaketet har lyckats med att få marknadsandel i bostadsenergilagringssystem, kommer det att berätta mycket. Men kanske kunder vill arbeta med en installatör, som Sunrun, som gör all komponentoptimering och säljer bara en lösning till ett rimligt pris.

Tesla har sina ögon på annat håll

En intressant trend är att Tesla inte ser ut att det kommer att bli en aggressiv spelare i energilagring i bostäder nästa år. Det kan ha redan gett sitt nummer 1 i amerikanska solinstallationer och sänker snabbt sin solverksamhet. Powerwall, för alla dess styrkor, verkar inte ha en dragkraft som en valfri energilagringsenhet för installatörer, delvis för att installatörer inte vill stödja en konkurrent genom att köpa Teslas energilagringsenhet.

Därför är SunPower, Sunrun och SolarEdge de tre som tittar i energilagringssystem för bostäder år 2018. Om de kan starta branschen och börja bygga marknadsandelar, kan det kadaffera dem till en mycket stor och hållbar affärsverksamhet på lång sikt.

Populära Inlägg

Rekommenderas