Ruby Tuesday Pops 18% efter att ha enats om att förvärvas

Ruby Tuesday Pops 18% efter att ha enats om att förvärvas

Anonim

Vad hände?

Den kämpande restaurangkedjan, Ruby Tuesday

(NYSE: RT)

, meddelade två viktiga saker måndagen när det släppte sina finansiella resultat för det första kvartalet 2018 och sa också att det skulle förvärvas av ett private equity-företag. Aktien poppade 18% högre när beståndet inched närmare det överenskomna köppriset på 2, 40 USD per aktie.

Än sen då

Avtalet kräver att NRD Capital, ett Atlanta-baserat private equity-företag, förvärvar hela Ruby Tuesdays stamaktie för 2, 40 dollar per aktie i kontanter. NRD kommer att antaga eller gå i pension alla skuldförpliktelser för ungefär 335 miljoner dollar. Ruby Tuesday tappade tillkännagivandet samma dag som den rapporterade totala intäkter minskade 15, 3% under första kvartalet 2018; Den justerade nettoförlusten var $ 0, 01 per utspädd andel.

Sade Stephen Sadove, icke-verkställande ordförande i Ruby Tuesday, i ett pressmeddelande:

Styrelsen och våra rådgivare har noggrant utvärderat alla tillgängliga möjligheter till bolaget och är övertygade om att detta avtal kommer att ge den mest lovande möjligheten att realisera det högsta värdet för våra aktieägare samtidigt som den bästa vägen framåt för Ruby Tuesday-varumärket, dess anställda, franchisetagare och lojala kunder. ... NRD Capital har en framträdande rekord för att uppnå och behålla lönsam tillväxt för restaurangkoncept och kommer att vara en utmärkt partner för att leda Ruby Tuesday framåt.

Nu då

Det finns inte mycket annat att se här, och Ruby Tuesday's public story är över. Investerare kan åtminstone ta en viss tröst i det faktum att köpeskillingen $ 2, 40 är en premie på cirka 37% till slutkursen den 13 mars 2017, en dag innan ledningen meddelade att man ville söka "strategiska alternativ".