Scotch Sales Drive Diageo plc Tillväxt

Scotch Sales Drive Diageo plc Tillväxt

Anonim

Försäljningen av sprit ökar runt om i världen och Diageo plc

(NYSE: DEO)

är en av de största mottagarna av branschens tillväxt. Företaget har en ledande ställning i skotsk med Johnnie Walker och den nya ginutvecklingen med Tanqueray.

På torsdagen rapporterade Diageo skattemässiga 2017-resultat, vilket gav investerare sin första titt på ekonomin sedan midjan år. Här är de stora takeawaysna.

Diageo plc : De råa siffrorna

Metrisk20172016Ändring över hela året
Nettoomsättning*12, 05 miljarder10, 49 miljarder14, 9%
Nettoinkomst*2, 66 miljarder2, 24 miljarder18, 6%
Justerad EPS108, 5 pence89, 4 pence21, 4%

Vad hände med Diageo plc i kvartalet?

Resultatet påverkades kraftigt av valuta, men under det var ett företag som uppvisade en anmärkningsvärd bred baserad tillväxt över produktlinjer och geografiska områden.

  • Valutaväxlingsvinsterna svarade för 1, 36 miljarder pund tillväxt under kvartalet. När du drar ut valutafördelarna från ett svagt pund var den organiska volymtillväxten 1, 1 procent i kvartalet och den totala organiska tillväxten var 4, 3 procent. Det beror på en platt organisk försäljningstillväxt 2015 och en tillväxt på 2, 8% år 2016.
  • Scotch var den största bidragsgivaren till tillväxt med en organisk tillväxt på 4, 7%. Amerikanska andar och Indien organisk tillväxt var 3, 4% respektive 1, 9%.
  • Varje region runt om i världen hade intäktstillväxt för Diageo. Latinamerika och Karibien växte snabbast med 9%, men Afrika hade den näst snabbast tillväxten med 5%. Varje region växte minst 3%.
  • I finanspolitiken 2017 ökade det fria kassaflödet till 2, 66 miljarder pund, en ökning från 2, 10 miljarder pund ett år tidigare.
  • Styrelsen godkände ett återköpsprogram på 1, 5 miljarder kronor för budgetåret 2018.

Vilken ledning hade att säga

Ledningen sa att bolagets fokus på avancerade produkter och effektivitet verkligen går av med alkoholmarknaden. Diageo försöker att replikera en del av framgången i scotchbranschen i gin och tequila år 2018. Det framhävs genom förvärvet av Casamigos för så mycket som 1 miljarder dollar. Förhoppningen är att detta kommer att vara en annan tillväxtmarginal med hög marginal framöver.

Inriktningen i fiscal 2018 kommer att vara på marginaler. Ledningen har som målsättning att öka rörelsemarginalerna med 175 punkter för de tre år som slutade i 2019. Det kan leda till fortsatt tillväxt på bottenlinjen ytterligare.

Ser fram emot

Den globala spritverksamheten växer långsamt men säkert och Diageo är väl positionerat för att få tag på otroligt värde på marknaden. Dess fokus på scotch har varit en stor styrka de senaste åren och det ser inte ut att vara att förlora ånga när som helst snart. Med bred tillväxt över hela världen kan Diageo fokusera på effektivitet och det borde leda till långsiktig vinsttillväxt för investerare.