Aktier av Cleveland-Cliffs Inc. Pop 10% som andra kvartalets resultatökning

Aktier av Cleveland-Cliffs Inc. Pop 10% som andra kvartalets resultatökning

Anonim

Vad hände?

Aktier av Cleveland-Cliffs Inc.

(NYSE: CLF)

, det största och äldsta järnmalmsföretaget i USA, ökade med 10% från 3:14 EDT fredag ​​efter att bolaget meddelade bättre än väntat resultat för andra kvartalet.

Än sen då

Bolaget redovisade koncernintäkter på 714 miljoner dollar, betydligt bättre än året innan på 471 miljoner dollar, och högre än analytikernas uppskattningar på 692, 2 miljoner dollar, per analytiker som undersökts av investeringsforskningsföretaget Zacks. Intäkterna från kvarvarande verksamheter ökade till 229 MUSD, eller 0, 76 USD per utspädd aktie, vilket var en stor förbättring jämfört med föregående år 84 MUSD, eller 0, 28 USD per aktie, och långt före analytikernas uppskattningar på $ 0, 56 per aktie per Zacks. En annan ljuspunkt var en ökning med 16% av den amerikanska järnmalmsrealiserade omsättningsgraden.

VD och koncernchef Lourenco Goncalves sa i ett pressmeddelande: "Vårt andra kvartal är ett slutgiltigt uttalande om de nya klipporna och vår inkomstkraft. Efter nästan fyra års konsekvent genomförande av en väl utformad och genomtänkt strategi har vårt företag blivit en mycket kraftfullt kassagenererande företag. "

Nu då

Det är förståeligt att investerare pressade aktien högre idag. Resultatet för andra kvartalets resultat återspeglar ett slut, eller nära slutet, till dess fleråriga omvandling för att komma tillbaka till sina rötter som leverantör av högkvalitativa järnenheter. Nu när företaget är inriktat på sina rötter, förväntar man sig att generera pengar i år på en nivå som den inte har sett i år, och för den starka drivkraften att fortsätta till 2019. Företaget ser bra ut, och dagens 10% hopp betyder investerare köper till sin framtida potential.