Shopify Aktier Spike on Earnings

Shopify Aktier Spike on Earnings

Anonim

I detta Market Foolery-segment drar värd Mac Greer, David Kretzmann of Supernova och Rule Breakers och Ron Gross of Motley Total Income tillbaka gardinen på en återförsäljare av e-handelsplattformar som 500 000 små till medelstora köpmän globalt använder så långt. I guldhoppet som är internethandel, Shopify

(NYSE: SHOP)

Är killen som säljer plockar och spader, och baserat på dess tillväxt, balansräkning och mer, gör det exakt vad den behöver. Men frågor kvarstår, både om sina rivaler och om dess eventuella väg till lönsamhet.

Ett fullständigt transkript följer videon.

Den här videon spelades in den 1 augusti 2017.

Mac Greer: David, aktier i Shopify är stora på tisdag på vinst. Shopify bygger molnbaserade handelsplattformar för småföretag. Så mer av en bakom kulisserna spelare här.

David Kretzmann: Ja bakom kulisserna. Men under det senaste året har 131 miljoner människor köpt en produkt via en Shopify-försäljare. Du kommer inte att märka varumärket Shopify som konsument, men du kommer sannolikt att interagera med en av sina handlare. Du kommer att vara på en tredje parts webbplats, och du köper någonting, och den hela back-end-plattformen, den e-handelsplattformen, kommer att drivas av Shopify.

Företaget växer otroligt snabbt här. Intäkterna upp 75%. De tjänar nu över en halv miljon köpmän i 175 länder, så egentligen bara överallt runt om i världen. De växer väldigt snabbt. Aktiekursen har mer än fördubblats under det gångna året, och de utnyttjar det genom att utfärda mer aktier och höja mer pengar. De hade ett sekundärt erbjudande i maj som kommer från ett annat sekundärt erbjudande i augusti förra året. Med det senaste erbjudandet ökade de över 500 miljoner dollar i kontanter. Så nu, i balansräkningen, har de nära en miljard dollar i kontanter och ingen skuld.

Så trots att de är olönsamma, brinner de fortfarande pengar, även om de fortfarande är tekniskt cashflow-positive. De har ett ganska signifikant krigskista nu, och beståndet ligger fortfarande nära heltid efter rapporten idag. Sammantaget går det bra. Det finns fortfarande frågetecken. Jag vet att Ron har dem om - när blir det här företaget lönsamt?

Ron Gross: Jag menar inte att vara en pinne i leran, men jag gillar vinster.

Kretzmann: Vinster spelar roll någon gång. Det är fortfarande ett frågetecken.

Gross: Pratade de om det?

Kretzmann: Just nu är de fortfarande i tillväxtläge, så fokuserar på topplinjens tillväxt. De har, som sagt, cirka 500 000 köpmän. När du tänker på det totala globala möjligheten för småföretag som potentiellt kan använda Shopifys plattform, är denna marknadsstorlek förmodligen nära 40 eller 50 miljoner små till medelstora företagare som skulle kunna använda Shopify. Jag tycker att det är vettigt för dem att återinvestera, för att odla den översta linjen.

Men jag har fortfarande frågor om Shopify, eftersom det finns konkurrenter som är privata, så vi vet inte så mycket om dem och hur deras nummer ser ut. Men du har BigCommerce, 3dcart, som, så långt jag kan säga, erbjuder de nästan en identisk lösning som Shopify erbjuder. För några veckor sedan tillkännagav Shopify ett nytt "partnerskap" med eBay där, om du är en Shopify-försäljare, kan du öppna en eBay-butik ganska smidigt genom Shopify och sälja dina varor på eBay.

Men BigCommerce har i princip ett identiskt erbjudande tillgängligt. Så det är inte helt klart för mig vad som sätter Shopify från varandra, längre sikt. Kommer framåt, vi vill se hur framgångsrika de behåller kunderna på den plattformen. Om du har en hög churn-ränta, lägger inte en hel massa nya köpmän inte nödvändigtvis mycket till botten.

Brutto: Tror du att detta segment av branschen kan vara moget för konsolidering? Om det finns mer än en spelare där ute gör du liknande saker med olika kundbaser? Ser du att Shopify kanske förvärvas eller slås samman?

Kretzmann: Ja, jag tror att en av dessa kan vara meningsfullt. Även Etsy gör något som liknar dessa killar. Ja, jag tänker någon gång, du kommer att se antingen ett förvärv här eller någon konsolidering genom en sammanslagning.