Ska detta flytta skrämma bort tidiga Carvana-investerare?

Ska detta flytta skrämma bort tidiga Carvana-investerare?

Anonim

Vad får du när du korsar ett megamultinativt e-handelsföretag, Alibaba Group

(NYSE: BABA)

, som verkar ha en närvaro överallt, och Detroits näst största automaker, Ford Motor Company

(NYSE: F)

? Ett av svaren är ett allvarligt potentiellt hot mot Carvana Co.

(NYSE: CVNA)

långsiktig tillväxthistoria.

Låt oss gräva till den senaste utvecklingen med Alibaba och Ford, och se varför Carvana-investerare ska hålla ett öga på deras senaste projekt.

Vad pågår?

Carvana slog scenerna som ett tillväxtlager, eftersom företaget hoppades att omvandla hur snabbt och smärtfritt investerare kunde köpa ett begagnat fordon. Det har nyligen lanserat leveransservice i Denver, vilket gör det möjligt för konsumenter i området att handla från mer än 10 000 företagsägda fordon på Carvana.com - då finansiera, köpa och schemalägga potentiell leverans nästa dag i så lite som 10 minuter. Det är även möjligt att handla i en aktuell bil.

Begagnade fordon (både e-handel och leverans) är huvuddelen av sin verksamhet; Företaget har expanderat från 21 totala rörelsemarknader i slutet av 2016 till 44 i slutet av 2017. Men vad fattar yngre konsumenters uppmärksamhet och har varit ett värdefullt varumärkesverktyg är Carvana unika försäljnings-koncept. Sju av dessa bilautomater var i drift i slutet av 2017.

Konceptet om varuautomater har varit ett slag med årtusenden som föredrar unika och "delbara" erfarenheter. Det går också utöver erfarenheter, eftersom ledningen noterar en meningsfull uppgång i marknadspenetrationen - Nashvilles marknadspenetration ökade 2x tillväxten i de två kvartalen efter en lansering av automater - sänkta rörliga kostnader, ökad skalbarhet och förbättrad varumärkeskännedom. Problemet, vad gäller unikhet går, är det klart att vissa inom bilindustrin har märkt.

Ange Ford och Alibaba

"Köpare kan köra i Mustang på mindre än 10 minuter, utan en bilförsäljare i sikte", läser ett underhuvud från South China Morning Post. Investerare av Carvana kommer att känna igen temat: en unstaffed jätteautomater som står fem historia lång och har 42 bilar. Super Test-Drive Center i Guangzhou, Kina, tillåter för närvarande köpare en tre dagars provkörning, förutsatt att de har starka kreditpoäng.

"När ett Ford-fordon väljs, klarar konsumenterna sig själv för att de är den enda som kan ta bilen, lägga in en deposition elektroniskt och planera en pickup-tid, allt inom appen, säger Gu Wanguo, chef för fordon på Tmall Auto, i ett pressmeddelande. Vid Guangzhou maskin kan köpare också ta ut en annan bil om de inte är nöjda med sina val.

Detta specifika projekt kommer att vara kortlivat, endast öppet till och med den 23 april. Men Ford och Alibaba tecknade ett treårigt partnerskap i december, vilket innebär att investerare kan förvänta sig fler möjligheter, allt från presales och testdrivna till inköp. Maserati sålde 100 bilar på ungefär 18 sekunder i en online Tmall flash-försäljning, så det är inte ett helt nytt koncept för e-handelsjätten.

Vad det hela betyder

Det här är ett exempel på hur svårt det är att vara unikt inom bilindustrin, och hur konkurrenskraftigt det är i allmänhet. Carvana möter inte bara konkurrensen från vanliga begagnade bilhandlare, den står också inför ökande utmaningar av e-handelsgiganter som dämpar tårna i bilförsäljningen. Utöver det är Carvana en gång unik konsumentkoncept nu ganska mindre, även om det här exemplet är utomlands.

Carvana har en bra historia, särskilt när den fortsätter att expandera i USA och förbättra sin bruttovinst per fordon, vilket den har under senare kvartal. Men den här tillväxtberättelsen skulle lätt kunna slå en fartstopp om partnerskap som den som är mellan Alibaba och Ford får traktion och potentiellt dyker upp på den amerikanska marknaden.

På den ljusa sidan för Carvana-investerare: Det här projektet verkar åtminstone vara mer om att Ford fördubblas i Kina och testar nya strategier.