Ska du jaga Infineras senaste rally?

Ska du jaga Infineras senaste rally?

Anonim

Aktier av Infinera

(NASDAQ: INFN)

rallied mer än 20% under den senaste månaden som investerare uppenbarligen värmdes upp till den slagna down fiber optic system maker. Men rallyen fick inte gynnas av några positiva nyheter, så det kan bara vara en "död kattstopp" för ett lager som förblir 60% under dess 52 veckors höga. Låt oss gräva djupare för att se om det här rallyet har någon uppehållskraft.

Vad gör Infinera?

Infinera installerar fiberoptiska system för tjänsteleverantörer. Det genererar de flesta av sina intäkter från Long Haul WDM (Wave Division Multiplexing) -system, vilket ökar nätkapaciteten över långa sträckor utan att lägga till ytterligare fiber. Det genererar en mindre andel av intäkterna från Metro WDM och DCI (Data Center Interconnect) -marknaderna, som täcker kortare avstånd.

Infinera var en gång ansedd som ett "supercykel" spel på tillväxten av molntjänster och streaming media, vilket krävde operatörer att snabbt uppgradera sin bandbredd. Bärare fokuserade dock mer på kortdistans Metro- och DCI-uppgraderingar istället för Long Haul WDM-enheter. Under tiden har en nedgång i utgifterna i Kina, en viktig marknad för fiberoptiska uppgraderingar, orsakat Infineras tillväxt att slå en tegelvägg under andra halvåret 2016.

Infineras omsättningsutveckling blev positiv igen under andra halvåret 2017, men tillväxten avtog betydligt under tredje kvartalet.

Q3 2017

Q4 2017

Q1 2018

Q2 2018

Q3 2018

YOY omsättningstillväxt

4%

8%

16%

18%

4%

För fjärde kvartalet räknar Infinera med att öka sina intäkter 61% -71% tack vare det senaste förvärvet av Coriant. Men när Infinera tillkännagav detta förvärv, hävdade det att det skulle grova dubbla sina årliga intäkter.

Coriants brist, som Morgan Stanley kallade en "grov start från porten", orsakade Infineras lager att rycka

mer än 30%

efter det släppte sin resultatrapport. Analytiker förväntar sig nu att Infineras intäkter stiger med bara 26% i år (vilket slutade den 30 december) och 50% nästa år.

Med andra ord betalade Infinera 430 miljoner dollar för ett företag som bara kommer att öka cirka 470 miljoner dollar till sina intäkter nästa år. Förvärvet förväntas också sänka Infineras bruttomarginaler och göra det möjligt att rapportera nettoförluster i minst två år.

För fjärde kvartalet räknar Infinera med att rapportera en bruttomarginal på ca 30%, en negativ rörelsemarginal på 13% och en nettoförlust på 0, 28 dollar per aktie. De representerar branta droppar från sin icke-GAAP-bruttomarginal på 38, 4%, en negativ rörelsemarginal på 2, 6% och en nettoförlust på $ 0, 04 per aktie under tredje kvartalet.

Kolla in det senaste Infinera intäktssamtalet transkript.

Kortsiktiga vs långsiktiga visningar

För många investerare överväger den kortsiktiga smärtan de långsiktiga vinsterna från att köpa Coriant, vilket i slutändan skulle öka Infineras exponering mot Metro och DCI-marknaderna, minska kostnaderna med skalfördelar, minska kundkoncentrationen och hjälpa till att konkurrera mer effektivt mot större optiska leverantörer som Ciena

(NYSE: CIEN)

.

Men Cienas större skala och bättre diversifierad affärsmodell gör det fortfarande en bättre roll på fiberoptikmarknaden. Analytikerna förväntar sig att Cienas intäkter och intäkter stiger med 8% respektive 29% i år. Vid en nyinvesterad placeringspresentation uppskattar Ciena att den justerade EPS-tillväxten skulle öka med mer än 20% under de närmaste tre åren.

Infinera är tydligt ett riskfyllt lager än Ciena, men tjurarna ser sannolikt ett fåtal glimmer av hopp i horisonten. Först har beståndet ett EV / Sales-förhållande på bara 0, 9, vilket tyder på att det är billigt i förhållande till tillväxten på topplinjen. Dess låga företagsvärde på cirka 860 miljoner dollar gör det också ett potentiellt övertagsmål eftersom större fiberspelare konsoliderar marknaden.

För det andra köpte Infineras insiders nästan dubbelt så många aktier som de sålde på den öppna marknaden under de senaste 12 månaderna, vilket tyder på att de ser mer tailwinds än headwinds. Slutligen var endast 14% av aktieflödet kortas per 25 januari, vilket tyder på att dess nackdel är begränsad på dessa nivåer.

Så ska du köpa Infinera?

Infinera är inte ett lager för konservativa investerare. Det är ett litet företag som kämpar med cykliska headwinds, hård konkurrens från större konkurrenter och integrationen av ett större förvärv. Investerare som tänker köpa Infinera borde noga vänta tills det släpper sin fjärde kvartalsrapport i slutet av februari.