Den enkla anledningen till att jag inte kommer att köpa Altria Group Stock

Den enkla anledningen till att jag inte kommer att köpa Altria Group Stock

Anonim

Altria

(NYSE: MO)

, det största tobaksföretaget i Amerika, anses generellt som en solid inkomstinvestering. Företaget har höjt sin utdelning varje år sedan det spolade sin internationella verksamhet som Philip Morris International

(NYSE: PM)

2008, och det betalar för närvarande en avkastning på 4, 2%.

Jag ägde en gång Altria, men så småningom sålde den och köpte några telekomlager istället. Men jag har fortfarande tittat på Altria för att se om det är värt att köpa igen. Beståndet verkar billigt vid 8 gånger vinst, men att P / E minskades av den engångsfall som den fick från AB InBevs

(NYSE: BUD)

köp av SABMiller. Dess framåt P / E på 18 är mer i linje med sina branschpartners.

Det höga avkastningen och låg värdering borde säkert begränsa Altrias nackdelpotential. Men jag köper fortfarande inte beståndet igen av en enkel anledning - affärsmodellen är inte byggd för att hålla.

Varför kommer Altria så småningom att brinna ut?

Som ett inhemskt tobaksföretag är Altrias tillväxt bunden till vuxna rökningstal i Amerika. Enligt CDC sänktes procenten från 42% till 15% mellan 1955 och 2015. För att kompensera dessa nedgångar höjer Altria vanligtvis priserna, sänker kostnaderna och återköper lager för att skydda vinsttillväxten och därigenom säkerställa att den kan fortsätta betala sin utdelning.

Men den här strategin kan inte vara för evigt. Medelpriset på ett paket cigaretter faller redan runt $ 10 i flera stater på grund av stigande punktskatter. Altrias totala rökprodukt (inklusive cigarr) sänktes 2, 7% årligen förra kvartalet, med sitt varumärke Marlboro-varumärke och andra premium-märken som ledde till att nedgången. Dess rabatterade varumärken upplevde den minsta nedgången (0, 5%), vilket indikerar att högre priser påverkar konsumenternas val.

Dessutom, multinationell tobak jätte British American Tobacco

(NYSE: BKB)

nyligen förvärvade Altrias största inhemska rival, Reynolds American, att bli världens största börsnoterade tobaksföretag. Den fusionen hotar Altria, speciellt om brittiska amerikaner sänker priserna på Reynolds märken som Newport, Camel och Natural American Spirit för att få amerikanska marknadsandelar mot Altria.

För att förvärra den smärtan, meddelade FDA nya planer för att reglera tobaksprodukter i slutet av juli. Byrån vill att tobaksföretag ska minska nikotinnivåerna till "icke-beroendeframkallande" nivåer och planerar att närmare granska smaksatta cigaretter (som menthol) och e-cigaretter. Dessa nya regler skulle kunna stryka försäljningen av starkare cigaretter Marlboro, vilket gör det ännu svårare för Altria att öka sina intäkter till följd av minskande rökningstal och stigande skatter.

Men Altria kan fortfarande tråka vatten ...

Altria vet att dess rökbara affärer så småningom kommer att brinna ut. Därför diversifierades den till rökfri tobak (snus), vin, e-cigaretter och en andel i bryggeriet SABMiller - som nu är en andel i AB InBev. Men dessa företag genererar fortfarande en liten procentandel av sina intäkter jämfört med den centrala cigarettaffären.

Men investerare borde inte oroa sig för Altrias verksamhet som faller av en klippa. Analytiker räknar med att intäkterna stiger med 2% i år och ytterligare 2% nästa år, eftersom det fortsätter att motverka lägre leveranser med högre priser. Altrias resultat väntas öka med 8% i år och 9% nästa år, eftersom kostnadsreducerande åtgärder och återköp stöder sin tillväxt på bottenlinjen.

Tack vare en kontantflöde före skatt på 5, 3 miljarder kronor från SABMiller-avtalet har Altria fortfarande gott om utrymme för att höja sin utdelning, köpa tillbaka aktier eller göra ytterligare förvärv för att utöka sin vallgrav. Det finns också möjlighet att Philip Morris International kommer att köpa Altria, återförenas de två halvorna Philip Morris för att motverka brittiska amerikanska köp av Reynolds.

Den viktigaste borttagningen

Jag tror inte att Altria är en dålig investering. Dess låga värdering och höga avkastningar bör stödja aktiekursen, och det har fortfarande utrymme att höja priserna i de flesta stater. Men den står också inför svåra frågor om den långsiktiga tillväxten tack vare minskande rökning, snävare FDA-regler och hårdare konkurrens från brittisk amerikanska tobak.

Därför föredrar jag att klibba med mer tillförlitliga inkomstlager - som telekom eller verktyg - för att få ett jämförbart utbyte med mycket mindre drama.

Populära Inlägg

Rekommenderas