Square kan vara ett spel-växlare för bitcoin

Square kan vara ett spel-växlare för bitcoin

Anonim

Betalnings-bearbetningslösningar företag Square

(NYSE: SQ)

testar stöd för bitcoin genom sin Square Cash app. Även om detta för närvarande bara är ett litet test, kan det ha stora långsiktiga effekter på Square, liksom bitcoin. Nyheten skickade kvadratens lager upp ca 2% till en ny all-time high, och det gav också priset på bitcoin en bra boost.

En kvadratisk talesman sa i ett uttalande:

Vi lyssnar alltid på våra kunder och vi har funnit att de är intresserade av att använda Cash-appen för att köpa bitcoin. Vi undersöker hur Square kan göra denna upplevelse snabbare och enklare och har rullat ut den här funktionen till ett litet antal kunder med Cash app. Vi tror att kryptokurrency kan påverka enskildas förmåga att delta i det globala finansiella systemet och vi är glada att lära oss mer här.

Med andra ord kan du inte bara hämta Square Cash appen och börja köpa bitcoin idag.

Vad kan detta betyda för bitcoin?

Jag tror inte att Square-adoption av bitcoin kommer att leda till att priset på bitcoin går upp eller ner. Bitcoin är en extremt volatil valuta, och det finns många orsaker till prisfluktuationerna - inte bara vilka plattformar som adopterar bitcoin. Dessutom, efter bitcoins otroliga körning, måste jag tro att en viss grad av mainstream adoption är prissatt på denna punkt.

Jag tror att kvadratens inträde i bitcoinutrymmet kan leda till en högre nivå av generell adoption av kryptokurrency.

Mer specifikt har ett av de största hindren för adoption av bitcoin varit dess användarvänlighet eller brist på det. Även om det är säkert lättare att köpa bitcoin än det var fyra eller fem år sedan, är det fortfarande en ganska komplicerad process. Konsumenterna behöver generellt skapa ett konto med bitcoin-utbyte, länka sitt bankkonto eller kreditkort och måste ofta vänta i några dagar för att deras medel ska rensas innan bitcoin visas i deras konto eller betala enorma kreditkortsbehandlingsavgifter.

Om Square framgångsrikt gör att köpa bitcoin så enkelt som att trycka på en knapp på en redan lättanvänd app, kan det effektivt ta bort ett hinder för utbredd offentlig adoption av bitcoin. Medan exakt hur utbredd bitcoin adoption blir, är någons gissning, det är rättvist att säga att det verkligen inte skulle skada om att köpa bitcoin är lika enkelt som att överföra pengar mellan två länkade checkkonton.

Om kvadratens tillträde till bitcoin visar sig vara framgångsrikt kan flytten också öppna bitcoin-acceptans till det ständigt växande antalet köpmän som använder Squares betalningsbearbetningslösningar. Det skulle bidra till att ta bort ett annat stort hinder för adoption: Bitcoin är ännu inte allmänt accepterat för inköp av varor och tjänster.

Om detta skulle hända över Squares stora nätverk av småföretag kan det bli den riktiga spelväxlaren för bitcoin. Men vid det här laget är målet med testet helt enkelt att tillåta Square Cash-användare att köpa och sälja bitcoin, att inte göra betalningar eller köpa med sig.

Vad kan det betyda för Square?

Mest uppenbarligen kan detta vara ett tillfälle att lägga till ytterligare en inkomstström till Squares ekosystem och lägger till ännu mer långsiktig tillväxtpotential. Bitcoin köp och försäljning har exploderat - värdet på alla befintliga bitcoin har nått 113 miljarder dollar och den ledande amerikanska bitcoinplattformen Coinbase har bytt ut 40 miljarder dollar bitcoin.

En annan potentiell effekt är att det kan öka populariteten för Square Cash app, som nyligen överträffat Venmo för att bli den mest nedladdade finansiella appen på både Apple och Android-plattformarna.

På längre sikt, om bitcoin slutar accepteras genom Squares betalningsbearbetningshårdvara, kan det lägga till inkomster i form av betalningsavgifter. Och eftersom bitcoins bearbetningskostnader är minimala jämfört med kreditkortsföretag som Visa, MasterCard eller American Express, kan detta potentiellt bli en högre marginalform av betalningsbehandling för Square.

Ett nytt sätt att investera i bitcoin?

Kanske mest betydande kan denna utveckling göra Square ett bra sätt att investera i den framtida framgången med bitcoin utan att köpa den volatila digitala valutan själv. Kvadratens aktiekurs har tredubblats tre gånger i år, men om företaget fortsätter att störa betalningsindustrin som det har varit, kan årets prestanda vara bara början.