Kvadraten är hungrig för framgång

Kvadraten är hungrig för framgång

Anonim

Få aktier har visat större uppskattning nyligen än aktier i Square Inc.

(NYSE: SQ)

. Under det gångna året är Square aktiekurs upp en otrolig 160%; år hittills är priset upp nästan 100%. Medan den typen av torr tillväxt är svår att upprätthålla, håller Square upp det med stora kvartalsföreställningar, och när Square rapporterade resultatet för andra kvartalet förra veckan gav företaget återigen stjärnresultat.

Kvadratens justerade intäkter ökade under andra kvartalet till 385 miljoner dollar, en ökning med 60% år över år och den justerade EBITDA ökade till 68 miljoner dollar, en ännu bättre 87% ökning år över år. Att understryka denna starka tillväxt var en ökning av sin brutto betalningsvolym, dollarns antal transaktioner som gjordes på en kvadratisk försäljningsplats. Kvartalet ökade denna siffra med 30% till 21, 4 miljarder dollar.

Kvadratiska mätvärdenQ2 2018Q2 2017Ändra (YOY)
Justerade intäkter385 miljoner dollar240 miljoner dollar60%
Justerad EBITDA68 miljoner dollar36 miljoner dollar87%
Brutto betalningsvolym21, 4 miljarder dollar$ 16, 4 miljarder30%
Prenumeration och tjänsterbaserade intäkter134 miljoner dollar59 miljoner dollar127%

Mer än ett betalningsföretag

Den vackra tingen om Square är dock att det är mer än bara ett annat betalningsföretag som erbjuder en commoditized service. Det erbjuder också dedikerade och attraktiva funktioner och tjänster till sin småföretagsklientell. Dessa inkluderar Square Capital, en microloan affärsplattform, Instant Deposit, en funktion som gör det möjligt för företag att få pengar från kreditkortsförsäljning omedelbart, och Caviar, en restaurangleverans och orderingångsplattform. Dessa tjänster redovisas i kvadratens abonnemangs- och tjänstebaserade intäktskategori, där intäkterna ökade till 134 miljoner dollar i kvartalet, en bländande 127% vinst jämfört med förra kvartalet.

Mer än en snabbt växande intäktsström gör dessa tjänster också Squares relationer med sina kunder djupare och bredare än vad de annars skulle göra, vilket gör det mindre troligt att kunderna kommer att lämna ett annat betalningsföretag på vägen.

Vertikala relationer

Ett annat sätt Square har ingått sig djupare in i sina kunders företag är genom att utforma branschspecifika lösningar för försäljning. Square for Restaurants, en lösning som är utformad för de unika behoven hos restauranger, går med tidigare lösningar för försäljningstjänster Square har släppt för service och detaljhandel. I kvadratens andra kvartals konferenssamtal sa VD Jack Dorsey:

Vi är glada över lanseringen av Square for Restaurants, vår senaste branschspecifika försäljningsplats och vår första för större, fullservice-restauranger. Med denna produkt kan restauranger lättare hantera verksamheter så att servrar kan spendera mer tid för att äta middagar. Denna användarvänlighet sträcker sig också till installationen. Medan andra försäljningsställen kräver en säljare tillbord, har mer än 60% av Square for Restaurants-säljare självboende.

Kvadratens försäljnings lösningar arbetar alltid "bara", och kräver lite tekniskt bistånd för att installera eller implementera, en försäljningsplats som företaget kontinuerligt använder för företagare för upptagen eller fastspänd för att anställa någon för mycket teknisk hjälp. Anledningen till att Square valde att släppa vertikala försäljningslösningar för dessa tre specifika branscher är att de tillsammans utgör 85 procent av kvadratens brutto betalningsvolym.

Kvadratens stora differentiator i restaurangbranschen

Självklart finns andra lösningar för försäljning av restauranger. Till exempel Global Payments Inc.

(NYSE: GPN)

släppte Xenial, en molnbaserad restauranghanteringslösning som gör det möjligt för restauranger att hantera sina menyer och analysera försäljningsdata, till stor framgång förra året. Square anser att differentiatorn mellan Square for Restaurants och konkurrenter är dock kaviar, dess leverans och order-plattform för små restauranger.

Inget annat betalningsförädlingsföretag kan matcha de tjänster som erbjuds av kaviar, vilket gör Square en one-stop-butik för nästan alla restaurangens back-office-behov. Som Dorsey sa i konferenssamtalet: "Vi gör det också lättare för restauranger att hantera online och personliga order genom att arbeta för att integrera kaviar med torg för restauranger. Denna integration kommer att vara unik för Square eftersom vi är det enda företaget som ger både försäljningsstället och matleverans och hämtning. "

Trots att inga specifika siffror gavs, fördubblades kaviarens intäkter under andra kvartalet året innan. Dorsey sa också att kaviar var nu den bästa matbeställningsplattformen i San Francisco på grund av dess kapacitet.

Varför det här är en stor sak

Square för restauranger är ett stort tillfälle för Square. Inte bara gör fullservice-restauranger (FSR) en betydande andel av Square befintliga kunder. Den totala adresserbara marknaden för dessa företag är stor i hela USA eftersom mer än 300 000 FSR producerar nästan 200 miljarder dollar i årsomsättningen.

Ännu bättre står den genomsnittliga Square for Restaurants-kunden för cirka 650 000 dollar i årsomsättning, vilket representerar en mycket större än genomsnittlig säljare på Square-plattformen. Som jämförelse gjorde 78% av Square-säljare under andra kvartalet fortfarande mindre än 500 000 dollar i årliga intäkter. 50% genererade mindre än 125.000 dollar i försäljning.

Square fortsätter att bygga ett imponerande ekosystem kring sina betalningsbehandlingstjänster. Detta gör det inte bara möjligt för företaget att fånga möjligheter till högre marginal från småföretag som är hungriga till tjänster som traditionellt endast är tillgängliga för större handlare, men det gör också Kvadrats förhållande till sina säljare långt klibbigare än vad det annars skulle leda till mindre churn och starka retentionshastigheter. Investerare med en aptit för mer tillväxt i sin portfölj kanske vill ta en bit av Square.