Starbucks 'Flytta Adresser Växande Barista Missnöje

Starbucks 'Flytta Adresser Växande Barista Missnöje

Anonim

Generellt betraktas som ett bra ställe att arbeta som behandlar anställda bra, Starbucks

(NASDAQ: SBUX)

har mött senaste backlash från några av dess baristas över bemanningsnivåer i butikerna. Även om anställd missnöje på Starbucks har varit mer av en tyst underström än en full-on personal utbrott, kan det undergräva kedjans affärsmodell. Även som det har lagt till teknik för att hjälpa till med orderingång och betalning, har Starbucks fortfarande en barista-driven verksamhet.

Medarbetare i deras ikoniska gröna förkläden hälsar kunderna när de kommer in i butiker och skapar förbindelser som driver upprepade affärer. Baristas fungerar som företagets ansikte, och i verkligheten är de företag till konsumenterna.

Starbucks har alltid förstått detta, och från de allra första dagarna har man använt termen "partners" för att beskriva sina anställda. Baristas får sjukförsäkring, aktiebidrag, över genomsnittet betala för restaurangbranschen, och till och med möjlighet att gå till college gratis.

Trots dessa saker har barista missnöje ökat, och Starbucks vd Kevin Johnson vill ta itu med några problem. För att göra det hände han ett brev till alla kedjans anställda, där han upprepade sitt engagemang för partners framgång samtidigt som han namngav kedjans första chefpartner för att säkerställa att medarbetarnas intressen representerades på företagets högsta nivå.

"Det är du, min Starbucks-partner runt om i världen, som är ansvariga för vår framgång, och att framgången kommer för att ni är i tjänst till andra", skrev han. "Som VD ser jag mig själv till tjänst."

Vad gör verkställande direktören?

Johnson har lyssnat på anställda klagomål via en rad olika kanaler. Starbucks håller partnersamtal, öppna forum och ett eget internt system. VD skrev att han har bett sitt ledningsgrupp att "se till att de också har rätt verktyg att engagera sig med sina partners så att de kan förstå vad som är mest relevant för dig, såväl som för dina familjer."

För att säkerställa att dessa problem hanteras på rätt sätt framåt har Johnson förändrat företagets ledarskapsstruktur och tillagt Chief Partner Officer. Han heter Lucy Lee Helm, en 18-årig företagsveteran, som redan tjänstgjort som ledamot av ledande befattningshavare som generalsekreterare, till positionen - vilket kommer att omfatta övervakning av Starbucks Partner Resources Organization (PRO).

Lucy är idealisk för denna roll. Under hennes år på Starbucks har hon haft en rad viktiga positioner som tillsammans ger henne en övergripande förståelse för Starbucks verksamhet och vår unika kultur. Som många av er vet redan, att arbeta med Lucy är att förstå hennes djupa passion för partnersamtal. Hon startade vårt eget Starbucks Global Inclusion Council och har sponsrat flera partnernätverk, inklusive Kvinnans utvecklingsnätverk, Pride Network och Access Alliance Network.

Flyttet representerar inte en stor förändring för organisationen, men det sätter en enda person med en C-suite titel som poängperson för partnerproblem. Det är en ansträngning som kan leda till verkliga förändringar i hur företaget fungerar, så långt som anställda går. Det kan leda till mer bemanning under upptagen timmar, vilket har varit ett huvudklagomål för vissa baristas, och det kan leda till andra tweaks eller förändringar.

Varför är detta viktigt?

Genom att göra detta drag och ta en välkänd företagsledare från en viktig position och sätta henne i ett jobb som förespråkar partners, skickar Johnson ett starkt budskap till företagets anställda. Det är också ett viktigt budskap för investerare att höra för att det visar att den nya VD värderar företagets kultur, vilket har gett det en fördel när det gäller rekrytering av arbetstagare.

Eftersom företaget utökar sin satsning på mer avancerade kaffeupplevelser kommer dess baristas att bli ännu viktigare. Kedjan planerar att öppna 1.000 eller fler Reserve-butiker, samtidigt som man lägger till Reserve Bars till upp till 20% av sina globala platser före 2021. På dessa platser och den handfulla Roasteries planerar den att lägga världen runt, barista är en ännu mer fokal del av presentationen.

Som en vin sommelier guidar Starbucks medarbetare i dessa snyggare butiker med pricier erbjudanden kunden till sina val. Om den arbetaren är lycklig i sitt jobb är det mycket mer sannolikt att han eller hon kommer att utföra det bra.

Johnson har effektivt erkänt att företaget alltid kan göra det bättre. Det är inte något som många företag gör, särskilt i ett område där de i allmänhet har ett gott rykte. Starbucks, dess anställda och dess aktieägare kommer att dra nytta av att ha hjälm i den här positionen, eftersom samarbetsproblem kommer att vara lättare att ta itu med en tydlig person som ansvarar för att lösa dem.

Populära Inlägg

Rekommenderas