Starbucks testar ny lunchmeny

Starbucks testar ny lunchmeny

Anonim

För kaféer inklusive Starbucks

(NASDAQ: SBUX)

och Dunkin 'Donuts

(NASDAQ: DNKN)

växande affärer utanför den traditionella morgonhösten har alltid varit en slags helig graal. Om ett företag kan hitta hela dagen eller lunchen som förbinder med kunder, kommer de att driva trafik till butiker ibland som är mindre trångt. Det skulle vara en stor vinst eftersom driftskostnaderna inte förändras allt så mycket mellan en upptagen butik och en öppen men tomare.

Tyvärr för båda dessa kedjor, som vill locka kunder till mindre upptagna dagdelar och faktiskt kunna göra det är två väldigt olika saker. Tanken att rätt objekt eller meny kommer att göra detta händer har lett till att Dunkin 'Donuts försöker allt från pizza till soppa, smörgåsar och till och med äppelpaj. För sin del har Starbucks misslyckats med alkohol, en dedikerad middagsmeny, ett eftermiddagstillbud, och till och med handgjord soda riktad mot människor som inte ville ha koffeinhaltiga drycker senare på dagen.

Nu, Starbucks är på det igen, testa en dedikerad lunchmeny i cirka 100 butiker i centrala Chicago. Det är svårt att se varför detta försök kommer att vara mycket annorlunda än de tidigare (eller Dunkins årtionden av försök), men locket att bli ett lunchmål kommer sannolikt att hålla båda kedjorna försök.

Vad gör Starbucks?

Det är viktigt att notera att medan Starbucks inte har blivit lunch eller middag, har kedjan "växt sin mataffär med 1, 5 gånger sedan 2013 och planerar att fördubbla det före år 2021", enligt ett pressmeddelande från företaget. Den tillväxten har kommit från företaget som förbättrar sin bakverk, erbjuder mer avancerade förpackade mellanmål, och förar in roliga nyhetskoncept som mini-fyllda bagels samt Megpies, en vuxen tar på en Pop-Tart.

Den nya lunchmenyn, som heter Mercato, innehåller färdiga sallader, smörgåsar och olika sidoprodukter som är utformade för att betjäna kunder som söker allt från högproteinmat till vegetariska och veganska val. De nya valen levererar på ett löfte att innovera sina luncherbjudanden som kedjan gjorde vid dess decemberkonferenskonferens.

"Lanseringen av Mercato innebär Starbucks nästa steg i att bygga upp vår mataffär genom kunddriven innovation, säger Senior Vice President i Food Sara Trilling.

Den nya menyn innehåller en kyckling och citron tahini sallad; en blomkål tabbouleh sallad; en biff och mango sallad; en kyckling och fikon spridd smörgås en rökt fläsk smörgås; och ett mandelsmör, jordgubbar och syltsmörgås. Starbucks planerar att donera osålda, färdiga matar till olika samhällsgrupper genom partnerskap med Feeding America.

Kommer det att fungera för Starbucks?

Det är svårt att se Starbucks bli en lunchdestination med färdigmatad mat när kunder som letar efter lunch kan gå till en rival som Panera Bread, där måltider görs på beställning och menyn är djupare. Vad Starbucks ska kunna göra är att höja den genomsnittliga kontrollen från personer som redan stannar i under lunch timmar. Dessutom bör kedjan fånga ett litet antal kunder som vill snabbt hämta en lunch som är bättre än snabbmat eller närbutik.

Mercato-menyn ändrar inte hur människor ser Starbucks, men det borde hjälpa till med att öka en ökning av samma butikshandel. Kedjan, som Dunkin 'Donuts, saknar helt enkelt faciliteterna för att konkurrera med faktiska restauranger, men den här insatsen bör något öka publiken.