Stock Market News: Aurora köper portugisiska potten, Caterpillar kommer ner

Stock Market News: Aurora köper portugisiska potten, Caterpillar kommer ner

Anonim

Aktiemarknaden var lite förändrad tisdagmorgon med endast blygsamma drag trots en positiv läsning av konsumenternas förtroende och några positiva kommentarer från Federal Reserve Chair Jay Powell angående framtida räntesats och centralbankens penningpolitik. Från kort före 11:30 EST, Dow Jones Industrial Average

(DJINDICES: ^ DJI)

var bara 3 poäng till 26.095. S & P 500

(SNPINDEX: ^ GSPC)

steg 3 poäng till 2 799, och Nasdaq Composite

(NASDAQINDEX: ^ IXIC)

plockade upp 2 poäng till 7, 557.

Många investerare letar efter sätt att hitta tillväxt samtidigt som man skyddar mot en potentiell nedgång. Den stora bommen i cannabislagren har lagt mycket uppmärksamhet på marijuanaproducenter och Aurora Cannabis

(NYSE: ACB)

just meddelade ett viktigt strategiskt steg för att försöka stärka sin framtida tillväxt. Ännu mer allmänt väckte bekymmer om världsekonomins hälsa på Caterpillar

(NYSE: CAT)

, som analytiker reagerade negativt på det aktuella läget globalt.

Aurora förvärvar en andel i Gaia

Aurora Cannabis såg sin börsökning 4% efter att den kanadensiska cannabisjätten tillkännagav det senaste i en rad förvärv. Företaget sa att det hade förvärvat 51% intresse för det portugisiska företaget Gaia Pharm, med avsikt att etablera en lokal anläggning för att producera medicinsk cannabis och derivatprodukter. Efter inköpet kommer företaget att ta namnet Aurora Portugal.

Gaia mottog bara portugisiskt godkännande för en ansökan om att bygga en cannabisodlingsanläggning som kommer att uppfylla Europeiska unionens krav på medicinsk marihuana. Aurora förväntar sig att den första fasen av byggandet ska vara komplett senast tredje kvartalet 2020, med en produktionskapacitet på 2.000 kilo per år och utöka till 4000 kilo årligen när fas 2 är klar.

Med inköpet utvidgade Aurora omfattningen av sitt internationella nätverk till två dussin företag. I synnerhet Portugal är ett solidt val för Aurora, eftersom det bara tillåter distribution av medicinsk cannabis till sina egna medborgare i januari. Företaget kommer att kunna exportera till andra EU-länder.

Den enda saknade delen var hur mycket Aurora betalade för förvärvet. Många har kritiserat den blivande cannabisjätten för att använda sina aktier för fritt för att göra strategiska inköp. Ändå har Aurora betonat tillväxt till varje pris, och detta senaste drag är förenligt med sin långsiktiga strategi.

Caterpillar tar en annan träff

På andra håll föll aktierna i Caterpillar 2%. Det senaste flyget nedåt för lageret av den tunga utrustningstillverkaren kom efter negativa kommentarer från analytiker på UBS, som varnade för att den cykliska återhämtning som Caterpillar har sett de senaste åren kan komma till ett slut. UBS gjorde det sällsynta draget av att nedgradera sitt betyg på aktien hela vägen från köp till försäljning i ett fall, och det snedde sitt prismål på Caterpillar med $ 29 till $ 125 per aktie.

I synnerhet anser UBS att svänghjul som Caterpillar har fått från byggindustrin i USA och Kina tillsammans med olje- och gasindustrin kommer sannolikt att slå en topp i 2019, med en återhämtning från och med 2020. Det kan orsaka en direkt nedgång i företagets resultat, något som många investerare inte är beredda att se. Redan har det blivit tecken på att köpare av utrustning vänder sig till auktionsmarknaden för att hämta begagnade maskiner till rabatterade priser än att köpa nya.

Nyheten kommer inte som en stor chock för dem som har följt Caterpillar när stocken föll efter kvartalsrapporten i slutet av januari. Ändå är det upp till företaget att räkna ut hur man balanserar prisökningar och behovet av att innehålla kostnader mot att vidta åtgärder för att öka efterfrågan. Det kommer att ta noga med tråden på den nålen för att upprätthålla Caterpillars tillväxt under kommande år.

Kolla in det senaste Caterpillar-samtalet.

Populära Inlägg

Rekommenderas