Studielån skadar kvinnor mer än män

Studielån skadar kvinnor mer än män

Anonim

Det är ingen hemlighet att vårt land är mitt i en studentskriskris. För närvarande är en bra 44 miljoner låntagare skyldiga i en kumulativ 1, 4 biljoner dollar i studielån, och den genomsnittliga högskoleexamen i åldern 20-30 är på kroken för en budget-zapping $ 351 i månaden i skuldbetalningar.

Men medan otaliga akademiker kämpar för att hålla sig till sina studielån verkar det som om kvinnor har den svåraste tiden för alla. Faktum är att en ny rapport från American Association of University Women (AAUW) avslöjar att kvinnor inte bara ställer upp större mängder studentskuld än män, men på grund av den kända könsskillnaden tar de längre tid att betala det skuld. Som ett resultat av detta innehar kvinnor nästan 67% av den utestående studentskulden i landet, och eftersom kvinnorna representerade 56% av de studerande som gick på college förra året, kommer detta antal sannolikt att stiga under de kommande åren.

Kvinnor bär en högre skuldbörda

Även om ojämlik lön är en stor bidragsyter till studentskuldkrisen som påverkar kvinnor, låt oss inte ignorera det faktum att kvinnliga studenter är mer benägna att ta ut lån i första hand. Enligt AAUW, i ett visst läsår, tar ungefär 44% av kvinnliga studenter ut lån, jämfört med bara 39% av manliga studenter. Dessutom tar kvinnor som är inskrivna i grundutbildningen ut $ 3 100 mer i genomsnitt än sina manliga motsvarigheter. Och det är inte någon ny trend på något sätt. kvinnor har konsekvent lånat mer än män i över ett decennium.

Men även om kvinnor skulle låna exakt samma belopp som män, skulle de fortfarande ha en stor nackdel när det gäller att återbetala den skulden, och det är allt på grund av löneskillnaden. För närvarande tjänar manliga arbetare en bra 20% mer än sina kvinnliga motsvarigheter inom ett brett spektrum av branscher, men tror det eller inte, att inkomstskillnaden börjar så tidigt som college. Även om manliga och kvinnliga studenter är lika benägna att arbeta under sina grundutbildningar, tjänar kvinnor cirka 1 500 kronor per år än män under den tiden. Och med tanke på att högskolestudenterna har arbetskraftsarrangemang kommer de vanligen kvalificerade och arbetar ungefär lika många timmar per semester, det är en talande statistik där.

Tyvärr brukar denna löneskala bara öka när högskolan slutar. Kvinnor med kandidatexamen tjänar vanligtvis 18% mindre än sina manliga kollegor så tidigt som ett år efter college. Vid det fyraåriga högskolemärket expanderar detta gap till 20%. Som ett resultat tar det kvinnor cirka 1, 9 år längre än män att betala tillbaka sina studentskulder, under vilken tid de ofta är tvungna att fördröja andra besparingar, till exempel pensionsplanbidrag. Det är inte konstigt att kvinnorna är mer benägna än män som slår upp pengar i sina seniorår, trots att det är mer sannolikt att männen utnyttjar arbetsgivarbaserade pensionsplaner.

Tyvärr, om ny historia berättar för oss någonting, är det fortfarande att vi fortfarande har en lång väg att gå tills kvinnor kan betala på att betala lika mycket som män över hela linjen. Låt det här vara en lektion: Om du är kvinna, och du planerar att gå på college, vara dålig om hur mycket du lånar, och om du redan är på kroken för en hög med skuld, fokusera på att eliminera det så fort som möjligt. Annars kan dina långsiktiga finansiella mål lida.

Skära dina högskolekostnader

Medan det kan tyckas orättvist att kvinnliga studenter, mer än män, måste göra en extra insats för att hålla sina högskolekostnader till ett minimum, om du vill undvika ett årtionde eller mer av obetydlig skuld måste du vara förnuftig på studentlånsfronten. Självklart är det enklaste sättet att hålla sig ur tung skuld är att delta i det billigaste universitetet du kan. Om gemenskapskollegiet inte är ett alternativ, håll sedan fast vid ett offentligt universitet i staten. Därmed sparar du 15 000 dollar på undervisning jämfört med en offentlig out-of-state-skola, eller nära 24 000 dollar per år jämfört med ett privat universitet. Pendling hemifrån i stället för att bo i en studentrummet kommer också att raka ett gott 10 000 dollar eller mer av dina årliga kostnader, vilket gör att du kan hålla din upplåning till ett minimum.

Om du redan är i stånd att ha tagit ut studielån, är din nästa bästa satsning att fokusera på att hålla dina levnadskostnader så låga som möjligt och använda extra pengar du kan hämta från dina lönecheckar för att snyta i ditt balans snabbare . Ju tidigare du betalar din skuld, desto mindre kommer du sluta spendera på ränta.

Slutligen vara vaksam om att spara för pensionering, även om det innebär finansiering av en IRA eller 401 (k) samtidigt som du försöker slå ut din studentskuld. Inte bara kvinnor tenderar att överleva män, men de tenderar också att spara mindre under sin karriär på grund av deras lägre resultat. Och medan pensionen kan tyckas långt ifrån dig när du är djup i studentgäldens skuld, ju tidigare man anpassar sig till den verklighet som kvinnor bara kan ha det svårare än män i det hela, desto bättre placeras kommer du att kompensera inte bara under dina högskolor, men under din karriär och bortom.