T-Mobile fortsätter att ta del av sina rivaler

T-Mobile fortsätter att ta del av sina rivaler

Anonim

T-Mobile USA

(NASDAQ: TMUs)

rapporterade resultatet för tredje kvartalet den 23 oktober och den amerikanska trådlösa operatören nr 3 fortsatte sitt angrepp på industristitanerna Verizon

(NYSE: VZ)

och AT & T

(NYSE: T)

.

T-Mobile resultat: Rånummer

Metrisk

Q3 2017

Q3 2016

Ändring över hela året

Inkomst

$ 10, 019 miljarder

$ 9, 305 miljarder

8%

Nettoinkomst

550 miljoner dollar

366 miljoner dollar

50%

Vinst per aktie

$ 0.63

$ 0.42

50%

Vad hände med T-Mobile i kvartalet?

T-Mobile lade 1, 3 miljoner nya nya kunder, vilket bidrog till att den totala abonnenten räknade med 70, 7 miljoner i slutet av tredje kvartalet. Av de nya kunderna var 817 000 av den efterbetalda sorten, inklusive 595 000 netto efterbetalda telefonkunder. Efterbetalda abonnenter betalar månatliga räkningar och är vanligtvis de mest värdefulla kunderna för trådlösa operatörer.

T-Mobile fortsätter att använda innovativa kampanjer för att driva sin kundtillväxt. I september meddelade det att dess familjeplaner nu kommer att innehålla en gratis Netflix

(NASDAQ: NFLX)

prenumeration.

I pressmeddelandet som meddelade affären uppgav företaget:

T-Mobile har helt stört trådlöst, och Netflix har helt stört underhållning. Vad händer när du tar två störare ihop? Gör dig redo att ta reda på det!

Tja, tydliga bevis tyder på att det som händer är fler människor blir kunder av T-Mobile och, förmodligen, Netflix. Bättre kan Netflix-kampanjen också hjälpa T-Mobile behålla mer av sina befintliga kunder, eftersom efterbetald telefonförbättring förbättras med 9 punkter per år över året.

Allt sagt sa T-Mobiles kundtillväxt en ökning med 8% från år till år, totalt 10 miljarder dollar. I sin tur ökade EBITDA - justerat för att utesluta aktiebaserad ersättning, spektrumvinster och vissa andra poster - med 5% till 2, 8 miljarder dollar.

VD John Legere, i sin typiska, oförskämda stil, lovordade T-Mobile: s prestation i sin lönsamhet:

Bara gå tillbaka och titta på dessa ekonomiska resultat - de är fantastiska! Registrera tjänsteintäkter, rekordfritt kassaflöde, rekord Q3 justerad EBITDA - och det ligger högst 18 kvartaler i rad och mer än en miljon kunder läggs till. Vi levererar resultat som ingen annan kan matcha och har bevisat gång på gång att vi vet hur man ska kämpa för kunder och vinna för aktieägare. Vi kommer inte sluta!

Legere kan vara mer flamboyant än den genomsnittliga VD, men T-Mobile fortsätter att backa upp sina djärva uttalanden.

Ser fram emot

T-Mobile höjde sin 2017-årliga abonnenttillväxtprognos till mellan 3, 3 miljoner och 3, 6 miljoner branded postpaid netto tillägg, upp från 3, 0 miljoner till 3, 6 miljoner. Det ökade också sin justerade EBITDA-vägledning till ett intervall på 10, 8 miljarder dollar till 11, 0 miljarder dollar, allt från 10, 5 miljarder dollar till 10, 9 miljarder dollar.

T-Mobile nekade särskilt att det genomförde sitt vanliga konferenssamtal med analytiker efter dess lönsamhet. I ett frågeformulär (öppnar en PDF) som publicerades på sin webbplats för investerarrelationer, uppgav företaget:

Våra otroliga Q3-resultat talar för sig själva! Vi vill hålla fokus på dessa resultat, utan att låta dem drunkna ut av rykten som har virvlat runt. Eftersom det rör sig om rykten, har vi inget att dela med.

Rykten T-Mobile hänvisar till är de senaste rapporterna att det kommer att slå samman med nr 4 amerikanska trådlösa bärare Sprint

(NYSE: S)

. En sådan affär skulle kunna göra det kombinerade företaget till en ännu mer formidabel fiende till nuvarande branschledare Verizon och AT & T. Men även om T-Mobile och Sprint skulle komma överens om en sammanslagning skulle regleringsmyndigheterna troligtvis ge det tungt granskning.

Oavsett, med ytterligare ett kvartal av vad som förväntas vara branschledande kundvinster, fortsätter T-Mobile att expandera sin andel av den massiva amerikanska trådlösa industrin.