Målet har en hemlig vapen mot Amazon / Walmart Denna semestersäsong

Målet har en hemlig vapen mot Amazon / Walmart Denna semestersäsong

Anonim

Om du bär Gissa jeans eftersom du känner att de passar dig bäst, möt din stilstil och erbjuda det värde du letar efter i ett par byxor, då är det osannolikt att du köper ett par Levi eftersom de är till salu .

Detsamma kan vara sant för din favorit tandkräm, schampo, pizza eller någon produkt eller kategori där ett varumärke kan bygga lojalitet. Det kan vara en extrem punkt där en döden älskare av ett varumärke byter till en annan på grund av priset, men det är mycket svårare att göra händer i ett område där konsumenterna inte har någon klar preferens.

Det är därför Target

(NYSE: TGT)

har de senaste åren skapat ett kraftfullt utbud av privata etiketter. Dessa är varumärken som återförsäljaren äger (eller åtminstone samarbetspartner, som det är arrangemang med Chip och Joanna Gaines) att kunder inte kan komma någon annanstans.

Det handlar om mer än pris

Mål kan inte alltid konkurrera med Walmart

(NYSE: WMT)

och Amazon

(NASDAQ: AMZN)

när det gäller pris. Det betyder inte att kedjan kan ignorera prissättningen (och den har inte). Det är ett fall där återförsäljaren måste erbjuda ett rimligt pris samtidigt som man skapar en annan anledning för konsumenter att välja Target. Privata märkesvarumärken har gjort det och de ger kedjan ett hemligt vapen under semestern.

Målchef VD Brian Cornell medgav i bolagets andra kvartalsvinsttal att det var omöjligt att bestämma exakt hur mycket varje verksamhetsinitiativ bidrog till framgången. I bolagets Q2-lösenutdelning gjorde han dock klart vad han trodde körde framgångsrikt.

"Vi är mycket nöjda med Targets andra kvartalsresultat, vilket visar våra gästers spänning för den förbättrade och differentierade shoppingupplevelse vi bygger, " sa han.

I grund och botten bygger privata etiketter en vallgrav som skyddar Target från Amazon och Walmart. Ja, dessa återförsäljare kan erbjuda motsvarande produkter till lägre priser, men varumärkeslojalitet innebär att kunderna i allmänhet inte ser valen lika.

"Target har satt sig i en utmärkt position för att kapitalisera på den starka konsumentmiljön och som sådan borde det vara en av de klara vinnarna denna semester", säger GlobalData, VD Neil Saunders, till RetailWire. "Det finns två saker som sticker ut. För det första utvecklingen av starka egna varumärken. Dessa hjälper till att skilja Target och, till viss del, isolera det från prissammanställning."

Att konkurrera med Walmart och Amazon direkt är dumt och slutresultatet är ganska förutsägbart. För att vinna - eller åtminstone vara en av vinnarna - Mål har ändrats där målstrecket är.

"Targets privata etiketter har varit ett utmärkt tillskott för återförsäljaren genom åren, " kommenterade Wiser Solutions Marketing Director Min-Jee Hwang samma RetailWire-historia. "Företaget parar överkomlighet, kvalitet och service bland annat att hjälpa dem att locka kunder. Totalt är det de privata etiketterna plus BOPIS [köp online, betalar i butik] och andra onlineändringar som har placerat dem bra för att konkurrera med Amazon och Walmart denna högsäsong. "

Flera korgar

Det är viktigt att notera att Target inte satte alla ägg i den privata etikettkorgen. Det fungerade också för att förbättra prissättningen, leveranskedjan och dess omnichannel-kapacitet.

Återförsäljaren har hållit på med Amazon och Walmart så gott som möjligt i dessa områden. Att framsteg borde vara tillräckligt bra för att hålla kunderna nöjda medan sina egna märkesvarumärken ger det något som konkurrenterna inte har. Det är en långsiktig konkurrensfördel och det bör vara en drivkraft för framgång denna högsäsong.

Populära Inlägg

Rekommenderas