Tariff Talk Pressade United States Steel Corporation Aktier 16,5% högre idag

Tariff Talk Pressade United States Steel Corporation Aktier 16,5% högre idag

Anonim

Vad hände

Andelar av tillverkare United States Steel Corporation

(NYSE: X)

hoppade så mycket som 16, 5% i handeln fredag ​​efter att USA: s handelsdepartement gav sina alternativ för stålimporttullar. Aktierna handlades högre under hela dagen, och vid 3:50 var EST nära deras dagliga höga på 45, 20 dollar, 15, 9% högre på dagen.

Än sen då

President Trump kommer i slutändan att bestämma mellan två tariffalternativ på stål, enligt handelsminister Sekr. Wilbur Ross. Tarifferna kan vara minst 24% på all stålimport från var som helst över hela världen och minst 7, 7% för all aluminiumimport om det bredaste nettotillskottet är gjutet.

Ett annat alternativ kommer att vara tariffer på minst 53% på stålimport från Brasilien, Kina, Costa Rica, Indien, Ryssland, Egypten, Malaysia, Sydkorea, Thailand, Sydafrika, Turkiet och Vietnam. Det finns också ett alternativ för 23, 6% av avgifter på aluminiumimport från Kina, Hongkong, Ryssland, Venezuela och Vietnam, med kvoter för alla andra länder.

Slutligen skulle kvoter kunna genomföras vid 63% av 2017-stålexporten och 87% av aluminiumexporten, vilket ger amerikanska tillverkare en större del av hemmamarknaden.

Nu då

President Trump skämmar inte bort från tullar, och det är musik till öron hos inhemska stål- och aluminiumtillverkare. Oavsett vad han bestämmer sig för att införa kommer taxorna att öka stegvis till företag som US Steel, som har kämpat med miljarder i förluster under det senaste decenniet. Jag tror inte att tullar är tillräckliga för att göra börsen till en stor investering, men om det kan sänka kostnaderna och bli mer konkurrenskraftiga på lång sikt kan det vara upp för investerare.