Tech Stocks Den här veckan: Amazonas förvärv, NVIDIA-intäkter och mer

Tech Stocks Den här veckan: Amazonas förvärv, NVIDIA-intäkter och mer

Anonim

Det var en bra vecka för aktier. Aktierna slutade veckan med 2, 5% när företagens vinst fortsatte och som president Trump tecknade ett utgiftspaket för att undvika en annan statlig avstängning. Utöver dessa rubriker stod några intressanta historier i teknik:

 1. Amazon.com

  (NASDAQ: AMZN)

  förvärvade nätverksnätverk Wi-Fi-företaget Eero.
 2. NVIDIA

  (NASDAQ: NVDA)

  aktier poppade efter fjärde kvartalet resultat.
 3. En analytiker gav Arbetsdag

  (NASDAQ: WDAY)

  ett hausstarkt prismål.

Kolla in de senaste samtalstransaktionerna för Amazon, NVIDIA och arbetsdag.

Amazon köper Eero

E-handel och cloud computing giant Amazon tillkännagav på måndag kväll att det förvärvade nätverksnätverk Wi-Fi-företaget Eero för en obevisad summa.

"Vi är otroligt imponerade av Eero-teamet och hur snabbt uppfann de en Wi-Fi-lösning som gör att anslutna enheter bara fungerar, säger Dave Limp, senior vice president för Amazon-enheter och tjänster, i ett pressmeddelande om affären. "Vi har en gemensam vision att den smarta hemupplevelsen kan få ännu enklare, och vi är fast beslutna att fortsätta att uppfinna för kundernas räkning. "

Amazon har en snabbt växande portfölj av smart home-enheter som började med sin första Echo smart-högtalare, som introducerades 2014. Idag innehåller Amazons smarta enheter ett brett sortiment av smarta högtalare, liksom smarta lås, kameror, dörrklockor, behållare, och mer. Med Eeros nätverksnätverk kan Amazon förstärka sin ledning på smart-home-marknaden.

NVIDIA imponerar

Andelar av halvledarföretaget NVIDIA hoppade på torsdagen ca 8%, då bolaget redovisade sina kvartalsresultat för fjärde kvartalet.

Kvartalsuppdateringen följde NVIDIAs nedåtgående revision till sin vägledning för det fjärde kvartalet i januari. Företaget sa att det förväntade sig 2, 2 miljarder dollar i fjärde kvartalets skatteintäkter, ner från en tidigare uppskattning för 2, 7 miljarder dollar.

Men nu när NVIDIA har haft tid att reglera sina faktiska resultat för perioden uppgick intäkterna till 2, 21 miljarder dollar, något före dess reviderade vägledning för 2, 2 miljarder dollar. Dessutom kom justerat vinst per aktie på 0, 80 dollar något över analytikerens konsensusprognos för $ 0, 75.

Arbetsdagslagen får en överträffande rating

Enterprise Cloud Applications Company Arbetsdag gjorda rubriker fredag ​​då Barron, analytiker Derrick Wood, ökade sin rating för aktien från "market performance" till "outperform". Noterar att företagets "kontroller" pekar på "en stark uppgång i pipeline av nya blue chip Cloud [finansiella] kunder, " Wood förutspår en robust produktcykel för företaget. "Vi ser flera nya produktcykeltillväxtkatalysatorer framväxande, vilket leder till större uppåt och en mer hausseformad berättelse, " tillade Wood.

I synnerhet ledde ledningen under bolagets uppdatering för tredje kvartalet att dess ekonomiska förvaltningsserie av applikationer såg "accelererad adoption" av kunder.

Wood höjde sitt 12-månaders prismål för aktien till $ 225, upp från $ 160.

Arbetsdag rapporterar resultatet för fjärde kvartalet efter att marknaden stängt torsdagen den 28 februari.

Populära Inlägg

Rekommenderas