Dessa 3 lager är otänkbart billigt

Dessa 3 lager är otänkbart billigt

Anonim

Om du har tillgång till en stock screener och har filtrerat för aktier handel med smuts-billiga värderingar, är chansen att Abercrombie & Fitch

(NYSE: ANF)

, Rowan Companies

(NYSE: RDC)

, och The Greenbrier Companies

(NYSE: GBX)

har dykt upp Baserat uteslutande på lagervärderingar är de några av de billigaste aktierna på marknaden idag.

Bara för att värderingsmetoder säger att ett lager är billigt betyder det inte nödvändigtvis att du får en hel del på aktier. Så, i stället för att bara titta på resultaten av en värderingsscreening, låt oss dyka lite djupare in varför dessa tre aktier säljer för så låga priser och om de är värda att lägga till i en portfölj.

Billiga, men förmodligen av en anledning

Med nästan alla värderingsmetoder där ute verkar aktierna i Abercrombie & Fitch så billigt att djupa värdeinvesterare som tittar på stock screeners ska åtminstone ta en titt på företaget för att se om det finns något värde kvar i detta lager. Mer sannolikt än inte, men det finns inte mycket juice kvar för att klämma ut ur den.

Att vara i detaljhandeln är tuff nog idag. Alla återförsäljare hanterar konsolideringen av deras murstensfotavtryck för att minska kostnaderna när de försöker göra det i e-handelsspelet. Bara ett fåtal få har kunnat få dragkraft med detta, och hittills har Abercrombie inte varit en av dem att knäcka den här koden. Om detta var det enda problemet som Abercrombie & Fitch står inför, kan det vara värt en titt, för vem vet vad som kommer att komma med denna detaljhandel shakeup. Tyvärr har företaget några allvarliga problem med sina varumärken som gör situationen så mycket värre.

A & Fs varumärken - Abercrombie and Hollister - är inriktade mot en yngre kund, där modetrenderna kan förändras snabbt. Medan comps hos Hollister har förblev relativt plana, sänkte comps vid sitt namnnamn 11% år 2016. Detta sätter det i ett verkligt konundrum. Det måste återinvesteras i verksamheten för att bygga upp sin e-handelsplattform, samt återuppliva sina A & F-butiker, men kassaflöden torkar snabbt upp.

Saker kommer att bli mycket värre innan de blir bättre på Abercrombie & Fitch, och det är helt möjligt att de inte kommer att bli mycket bättre härifrån. Så medan det här lageret ser billigt ut, är det troligen bäst att undvika det tills vi ser några konkreta förbättringar i sin verksamhet.

Tuff marknad idag, men har vissa saker att gå för det

Offshore borrning är ett otroligt tufft företag just nu. Producenter väljer att spendera sina kapitalbudgetar på billigare källor till olja och gas, såsom skiffer, och riggar fortsätter att rulla av gamla kontrakt utan nya på plats. Under det närmaste året ser Rowan Companies ut att det kommer att bli svårt för detta äldre kontraktsproblem eftersom 12 av de 19 aktiva riggarna kommer att komma i kontrakt under de kommande 12 månaderna. Om Rowan inte kan hitta nytt arbete för dessa nya riggar kommer någon form av lönsamhet att sjunka snabbare än en båt tillverkad av skärmadörrar. Marknaden prissätter i denna verklighet, eftersom aktier för närvarande handlar till ett pris till ett realt bokfört värde om 0, 29 gånger. Den typen av värdering tyder på att dess tillgångar är värda bara pennies på dollarn.

Det finns inte mycket chans att Rowans utsikter kommer att vända sig snabbt, och företaget kan vara på väg mot en jämnare patch än den som finns i idag. Med det sagt, det har vissa saker som går för det som föreslår att det kommer att kunna arbeta genom denna tuffa tid och eventuellt reemerge som ett mycket starkare företag. En sak som går till sin fördel är balansräkningen. Rowan har nära 1, 2 miljarder dollar i kontanter till hands, vilket är mer än tillräckligt för att täcka eventuella kortfristiga åtaganden och fullt utbetala eventuella skulder som ska betalas före 2024.

På operationssidan har Rowan nyligen blivit en joint venture-affär med Saudiarabien Aramco. Affären innebär att kombinera en del av Rowans flotta med några av Saudiarabiens jack-up-flotta till ett separat, gemensamt ägda företag som uteslutande kommer att borra för Aramco. Rowan har möjlighet att bidra med upp till 10 riggar till denna flotta och säkerställa långsiktiga kassaflöden från dessa riggar. En del av affären inkluderar också ett alternativ att bygga ytterligare 20 riggar för Aramco att uteslutande kunna användas fram till 2040.

Om Rowan kan se sig själv under denna tuffa tid kommer den att ha en djupfickad kund som kommer att säkerställa att mer än hälften av sin jack-up-flotta kommer att fungera hela tiden. Det borde göra marknadsföring sina återstående tillgångar så mycket lättare. Om det kan dra av det här är det dags att komma in till dagens aktiekurs som en stjäla.

För mycket negativitet prissatt i?

Det finns många människor på Wall Street som satsar tungt mot Greenbrier Companies just nu. Det är faktiskt ett av de mest kortslutna företagen på New York-börsen, med nära en tredjedel av sina aktier sålda korta. Med den stora negativiteten bakom aktiekursen är det inte förvånande att ta reda på att aktierna i Greenbrier-handeln på ett företagsvärde-till-EBITDA-förhållande på bara 3, 9 gånger. Det är den typ av värdering du tilldelar ett företag som håller på att krascha.

Fallet mot Greenbrier centrerar på tanken att efterfrågan på järnvägsvagnar kommer att vara ganska ljummet under de närmaste åren. Trots den senaste svängningen i koltransporter föreslår långsiktiga trender att kolleveranser fortsätter att minska med tiden. Behovet av tankbilar för att flytta råolja har också blivit mindre nödvändigt, eftersom rörledningarna byggs ut. För Greenbrier, tankbilar och lastbilar som krävs för att flytta dessa två produkter omfattar mer än två tredjedelar av den nuvarande orderstocken.

Detta kan vara fallet, men vissa långsiktiga trender tyder på att denna avhandling är lite överhypad. Ett motargument är att Greenbrier diversifierar sina erbjudanden genom att driva mer eftermarknadsdelar och järnvägsleasing och utöka internationella operationer genom en lukrativ affär som kan öka 1 miljard dollar till den nuvarande eftersläpningen.

Under de senaste åren har Greenbrier dramatiskt förbättrat sin ekonomiska utveckling tack vare kostnadsbesparingar, skuldåterbetalningar och fokus på hög avkastning på investerat kapital. Som ett resultat är det ett mycket starkare företag som bättre kan hantera uppgångar och nedgångar på denna konjunkturmarknad. Med aktier som handlar lika billigt som idag, är Greenbrier verkligen värt ett djupare dyk.