Dessa 3 bestånd ökade 30% år 2017, och de går inte nedåt

Dessa 3 bestånd ökade 30% år 2017, och de går inte nedåt

Anonim

Värdeinvesterare kan cringe, men tro det eller inte, det finns ett antal lager som har höjt sig år 2017 och har fortfarande utrymme att växa. En av de första bestånden som kommer att tänka på är artificiell intelligens (AI) och Internet of Things (IoT) stalwart NVIDIA

(NASDAQ: NVDA)

, och det är inte ensamt. Online-butikskonung Amazon

(NASDAQ: AMZN)

njuter av ett annat enastående år, liksom online restaurang-pionjär GrubHub

(NYSE: GRUB)

.

Prata om att vara på rulle

Tim Brugger : (NVIDIA) Vad en encore! Efter att ha rapporterat rekordkostnadsinkomst för 2018 andra kvartalet har NVIDIA kanske trumpat sina tidigare resultat under den senaste perioden. Sedan delningen av god tidningen den 9 november har NVIDIA-aktierna ökat med ytterligare 6%, vilket innebär en jämn tillväxt på 100%.

NVIDIA växer inte bara, det växer på alla rätt ställe, varför dess lager inte saktar ner. Förra kvartalets omsättning på 2, 64 miljarder USD var 32% högre än för ett år sedan och NVIDIAs resultat per aktie ökade med 60% till 1, 33 dollar. I följd steg växte NVIDIA med 45% jämfört med andra kvartalet $ 0, 92 per aktie. Är det inte konstigt att aktierna har fördubblats 2017?

NVIDIA ökade lönsamheten väsentligt, inte bara på grund av sin enastående topplinje, utan på grund av dess hantering av rörelsekostnader, vilket steg endast 7%, exklusive engångsposter. Det är anmärkningsvärt kostnadsförvaltning med tanke på NVIDIAs explosiva försäljningsökning. Baserat på NVIDIAs vägledning om 2, 64 miljarder dollar i kvartalet är mer av detsamma på väg.

Datacenter blir en betydande tillväxtdrivrutin för NVIDIA, med stadiga ökar år över år med två och nästan tre gånger intäkter. Nu, med sin AI-driven TensorRT-plattform klar för marknaden, bör NVIDIAs datacenterförsäljning fortsätta att skyrocket. Många känner till företaget från sin dominerande spelpositionsposition, och det fortsätter också att överträffa, tack vare den relativt nya GeForce-grafikbehandlingsenheten (GPU).

Kasta i smarta bilar, smarta städer och andra IoT-lösningar, tillsammans med maskinlärningsfunktioner, och NVIDIAs löjligt starka prestanda år 2017 kommer att fortsätta långt in i framtiden.

En av världens största företag blev på något sätt större

Rich Smith ( Amazon.com ): Verkligen verkar 30% lite långsam för mig. Har du något emot om jag nominerar ett lager som har fått 50%? Eftersom det är vad Amazon.com har gjort i år - vuxit 50% i värde.

Det är en ganska fantastisk statistik när du tänker på det. Det är trots allt Amazon.com värt mer än en halv miljard dollar just nu. På hela amerikanska aktiemarknaden kostar bara tre andra aktier - Apple, Alphabet och Microsoft - mer än Amazon. Amazon är enormt dyrt, men trots den höga prislappen kom investerare på något sätt till årets slut att Amazon var underladdande stock shoppare, och priset var nödvändigt för att bli marknadsfört ... 50%.

Förvänta dig inte att det är det slutliga försäljningspriset heller, för att Amazon inte saktar ner. Om något är det påskyndat. Genom nya initiativ för att sälja egna märkesvaror på sin webbplats, för att sälja dagligvaruhandel till alla, och till pionjärleverans av drone, gör Amazon det enklare och lättare för shoppare att göra Amazon till sin första destination när man tänker på att köpa ... Nå, ganska mycket allt, och varje gång.

På Wall Street förväntar de sig redan Amasons nya initiativ för att driva företaget till 58% vinster i årsinkomst de närmaste fem åren - och därmed menar jag 58% vinster varje år, om och om igen, för de kommande fem år. Om dessa förutsägelser kommer någonstans nära märket, kommer 30% vinster bara att vara början för Amazon.

Um ... Jag menar 50%.

Den nya snabbmat

Jeremy Bowman (Grubhub) : Du kanske inte beställer mat online, men chansen är att dina barn gör. Populariteten av online-matleverans har drivit aktierna i Grubhub med 73% i år på tre raka blowout-resultatrapporter, eftersom företaget fortsätter att lägga upp starka tillväxten.

Grubhub är den största aktören inom den snabbväxande online-matleveransindustrin, med flera märken under sitt paraply, inklusive Seamless, MenuPages, och nu Eat24, som den nyligen köpt från Yelp . Den förvärvsstrategin, som har hjälpt till att koncentrera sin makt och ett antal sekulära tailwinds, bör säkerställa sin fortsatta tillväxt.

E-handel över alla kategorier fortsätter att ta över, med Amazon på väg till att bli landets största återförsäljare efter grossistvolymen och videostreaming har introducerat ett brett utbud av hemunderhållningsalternativ som skulle ha varit otänkbara även om bara ett decennium sedan. Det är lättare än någonsin för konsumenterna att stanna hemma, och inte överraskande är matleveransen på väg upp. Domino's Pizza är en av de få restaurangkedjorna som konsekvent spenderar "restaurangresessionen" och andra kedjor har vänt sig till leverans till köttuppförsäljning.

Grubhub står inför ökad konkurrens från Amazon och Uber, men båda är inriktade på mycket större marknader och den sömlösa föräldern har hittills stavat dem bort, eftersom den har en kontrollerande marknadsandel i cirka hälften av storstadsområdena. Till skillnad från andra unga teknikföretag, är Grubhubs modell, som bygger på försäljningskommissioner, lönsam, med vinstmarginaler runt 10%. Det borde bara öka när företaget blir större.

Som fler amerikaner vänder sig till matleverans och bekvämligheten med att beställa online, bör Grubhub fortsätta att trivas.