Dessa 3 aktier ökade bara sina utdelningar

Dessa 3 aktier ökade bara sina utdelningar

Anonim

En frisk bris blåser i den högre utdelningsvärlden, med aktivitet som hämtar sig särskilt under de senaste veckorna. Förra veckan var en annan bra för inkomstinvesterare, med en koppling av anmärkningsvärda aktiemarknadsstöd, som vandrar sina utbetalningar.

För den andra veckan i rad var det inte svårt att hitta tre saftiga raisers ur den gänget. Läs vidare för att ta reda på vilka lager dessa var.

Philip Morris

Tobaksgigant Philip Morris International Inc.

(NYSE: PM)

ökar sin kvartalsutdelning med knappt 3% till $ 1, 07 per aktie. Det är knappast en överraskning, eftersom bolaget har varit en konsekvent utdelningsbetalare och en gång i året, sedan 2008-divisionen som skapade den och peer Altria .

Emellertid var Philip Morris senaste grunder inte imponerande. Nettoomsättningen under andra kvartalet var drygt 6, 9 miljarder dollar, en ökning med 4% på årsbasis, men under analytikerns förväntningar. Nettoresultatet minskade marginellt till under 1, 8 miljarder dollar, långt under prognoserna.

De nedslående siffrorna berodde i stor utsträckning på minskningar i leveransvolymerna i nästan varje region som företaget tjänar, och en fortsatt stark dollar.

Men Philip Morris har fortfarande god potential. Dess toppmoderna IQOS e-cigarettprodukt har generellt gjort bra på de 26 marknader som den har gjorts tillgänglig. Indikationer är att det kommer att rensas av Food and Drug Administration till salu i det största av allt, USA

Samtidigt var det fria kassaflödet stadigt på nästan 7 miljarder dollar (ja det är miljarder) förra året, vilket var tillräckligt för att täcka den höga utdelningen. Jag ser inte att dynamiken ändras när som helst snart, särskilt med den sannolika kommande utbyggnaden av IQOS i USA

PM-fria kassaflöde (årliga) data från YCharts

Philip Morris nya distribution ska betalas den 12 oktober till aktieägarna den 27 september. Utbetalningsgraden är vanligtvis hög för bolaget - 94% på lönsamheten för Q2. Vid nuvarande aktiekurs skulle den nya utdelningen ge 3, 7%. Detta ligger långt över det genomsnittliga avkastningen på 1, 9% av utdelningsandelarna på S & P 500.

Fastighetsinkomst

Kommersiella fastighetsinvesteringar Realty Income Corp

(NYSE: O)

har varumärkesskrivet självbeteckningen "Det månatliga utdelningsföretaget", så inga priser för att gissa hur ofta det betalar distributionen. Förra veckan förklarade den att dess utdelning för oktober blir inkrementellt högre än sin föregångare, på drygt 0, 21 USD per aktie.

Realty Inkomster har lyckats öka sina intäkter och medel från verksamheten (den högsta lönsamhetsposten för REITs) till imponerande priser under åren. Det senaste kvartalet var typiskt justerade fonder från verksamheten (AFFO) ökade med 7% (till 0, 76 USD per aktie) på årsbasis, på grund av en ökning med 11% av omsättningen till drygt 300 miljoner dollar .

REITs totala beläggningsgrad, under tiden, var nästan 98, 5% - den högsta nivån på ett decennium. Fastighetsintäkter håller detta nummer upp genom att hyra på mycket lång sikt, och under hyreskontrakt (där hyresgästen är skyldig att betala inte bara hyra utan skatter, försäkringar och underhåll).

Om vi ​​tar företagets senaste AFFO-figur och delar upp det genom utdelningen får vi ett AFFO-utbetalningsgrad på 84%. Även om det låter högt, borde vi komma ihåg att REITs måste distribuera nästan all deras lönsamhet i form av utdelningar. Med tanke på denna REITs starka och långvariga prestation tror jag att detta är en av de säkrare utbetalningarna på marknaden.

O Totalt utdelad utdelning (TTM) data av YCharts

Fastighetsintäkternas nästa månatliga utbetalning kommer att ske den 13 oktober till aktieägarna i rekord per 2 oktober. Den ger en teoretisk 4, 2%.

Store Capital

Annat i REIT-sektorn, Store Capital Corp

(NYSE: STOR)

har valt att öka sin kvartalsutbetalning med nästan 7% till 0, 31 USD per aktie.

Det finns många likheter mellan Store Capital och Realty Income; båda är specialiserade på välhandlade detaljhandelsfastigheter och brukar hyra på långsiktiga, netto leasingavtal. En skillnad är att Store Capital har hittat en lukrativ nisch i leasebacker, där en ägare av en byggnad säljer den egendomen, hyr den sedan tillbaka från den nya ägaren. (Du kan läsa min tanke på vilket lager är den bättre inkomstinvesteringen här).

Liksom Realty Inkomster är Store Capital beläggning hög Det kom in på 99, 5% i bolagets andra kvartalet. Den förhoppade hyresgästen plus en uppsättning förvärv ökade intäkterna med 24% till 114 miljoner USD, medan AFFO per klient ökade nästan 30% till 0, 44 USD.

Stora intäkter (TTM) data av YCharts

Den här typen av prestation har uppmärksammat Warren Buffett's Berkshire Hathaway Inc.

(NYSE: BRK-A)

(NYSE: BRK-B)

. I juni avslöjades att Berkshire Hathaway plogade 377 miljoner dollar i REIT, vilket ökade sin marknadsprofil väsentligt.

Store Capital planerar att fortsätta sin förvärvsverksamhet, och jag kan inte föreställa mig att de leasebackägare i synnerhet syftar till att leda sina lokaler. Och med en AFFO-utbetalningsgrad på förhållandevis lätt 70%, har utdelningen utrymme att växa. Jag tror att Berkshire Hathaway och företagets många andra investerare kommer att fortsätta att vara nöjda med detta lager.

Store Capital betalar sin nyupphöjda utdelning den 16 oktober till registrerade investerare per den 29 september. Vid nuvarande aktiekurs skulle det ge 4, 8%.