Dessa är de bästa snabbmatlagren att köpa nu

Dessa är de bästa snabbmatlagren att köpa nu

Anonim

Snabbmatindustrin har haft en grov några år. Marknaden som helhet har varit tvungen att ta itu med konsumenterna omdirigerar sina dollar till snabba vardagliga koncept, som har pressat traditionella kedjor som McDonald's

(NYSE: MCD)

och Burger King genom att erbjuda bättre provsmakning, bättre för dig versioner av välbekant biljett till högre priser.

Dessutom har snabbmatsindustrin varit tvungen att ta itu med sina egna hinder. McDonalds och Dominos

(NYSE: DPZ)

har blivit teknologiledare, men för en stund (längre när det gäller burgerkedjan) slog de sig bakom Starbucks .

Nu, med tanke på att tävlingen har blivit ännu mer intensiv, ser sakerna upp för att äta ute i allmänhet. Från

2015 till 2016 Amerikanerna spenderade mer pengar på barer och restauranger (54.857 miljarder dollar) än vad de gjorde på matvaror (52.503 miljarder dollar). Det är en första, och det är bra nyheter för snabbmat - men inte alla kedjor kommer att gynna.

Några, som Yum! Varumärken kan lyckas, men deras förmögenheter är fortfarande i tvivel (till stor del på grund av frågor på Pizza Hut). Två snabbmatsledare, dock - McDonalds och Domino's - har visat att de förstår den växlande marknaden. Båda har också visat att de kan omfamna teknik och tjäna en kundbas som tydligt prisar bekvämligheten över kvalitet.

McDonald har vänt ett hörn

Företaget som ger dig Big Mac, Chicken McNuggets och McRib (åtminstone ibland i begränsade marknader) har inte alltid varit en säker sak. Det kämpade kraftigt, både i hanteringen av snabbkampiga rivaler och att räkna ut sin blandning av diskontering.

På senare år har McDonalds dock tänkt ut saker. På många sätt har snabbmatskedjan gått tillbaka till grunderna. I stället för att jaga människor som inte äter på sina restauranger genom att erbjuda sallader och annan hälsosam kost, förnyade företaget fokus på sin kärnkund.

Det har inte inneburit att företaget inte har uppgraderat sin mat. McDonalds har gjort förnuftiga förbättringar av sin produktlinje, bland annat genom att använda färskt nötkött på en begränsad grund. Det har dock gjort det som nästan en sidolinje till sitt verkliga uppdrag att sätta fokus på god och snabb snabbmat som serveras på de mest praktiska sätten.

I stället för att lägga till gimmickiga hamburgare eller domare som inte är intresserade av det, har McDonalds fokuserat på att använda teknik för att förbättra kundupplevelsen. Detta har inkluderat att bygga en app som erbjuder mobil order och betala för curbside pickup och starta processen att lägga till beställningskiosker till alla sina butiker. Kedjan har också rullat ut leverans på flera marknader, inklusive USA, och den tidiga avkastningen har varit stark.

"Under de senaste nio månaderna har vi introducerat leverans i över 5000 restauranger i 20 länder, säger VD Steve Easterbrook under kedjans Q3-inkomster. "Tillsammans med de 3.500 restaurangerna på befintliga leveransmarknader över Asien och Mellanöstern erbjuder vi nu leverans på över 20% av McDonalds restauranger runt om i världen."

Easterbrook förväntade sig sedan McDonalds att erbjuda leverans på 10 000 platser i slutet av 2017. VD sade att denna utrullning är oerhört viktig eftersom

75% av befolkningen på företagets främsta marknader lever inom tre miles från en McDonald's.

"På många av våra marknader runt om i världen ser vi genomsnittliga kontrollstorlekar mellan 1, 5 och 2 gånger högre än våra övergripande restaurangmedelvärden", sa han.

Det är i grunden Dominos modell

Dominos gör inte mycket bra pizza. Det kan finnas isolerade marknader där det erbjuder en bättre paj än en lokal plats, men det är rättvist att säga att nästan varje stad eller stad har en butik som säljer en pizza som är överlägsen Dominos.

Vad Dominos erbjuder är bekvämlighet. Kedjan har gjort det absurt enkelt att beställa, och det klargör klart till en stor kundbas. Företagets app tillåter upprepade gånger att placera samma order, och konsumenter kan också använda sociala medier och till och med ett textmeddelande för att beställa maten. Lägg till det faktum att företaget har tillbringat årtionden bygga ut ett leveranssystem och Dominos har en klar ledning när det gäller att göra din mat lättare.

Att på ytan inte verkar vara tillräckligt för att avvärja tävlingen, men det har tydligt, även om högkvalitativa snabba pizza blir mer utbredd. Under tredje kvartalet 2017 ökade Dominos inhemska butik med 8, 4 procent jämfört med samma period för ett år sedan. Det markerade kedjans 26: e kvartal i följd av förbättrad comp-försäljning på hemmamarknaden.

Dessutom ökade försäljningen av jämförbara butiker med 5, 1% internationellt under tredje kvartalet. Det är ett nära oförstörbart 95: e konsekutivt kvartal av positiv internationell försäljningsutveckling med samma butik.

Domino har också kunnat leverera den tillväxten samtidigt som den snabbt växer. Kedjan öppnade 217 butiker under tredje kvartalet, bestående av 53 nya nätbutiker och 164 nya butiker internationellt. Det har lagt till 1 182 netto nya butiker över de efterföljande fyra kvartalen, vilket är typiskt för tillväxten under de senaste åren.

Konsumenterna vill ha bekvämlighet

Både McDonald's och Dominos har fokuserat på process över mat. Det är inte så att de erbjuder dåliga produkter. Det är bara att de har fokuserat sin innovation på andra områden än att förbättra sina menyer.

De två kedjorna erbjuder bekant priset som folk gillar, och de gör det väldigt lätt att få och betala för. Det är en modell som har visat sig fungera, och det kommer med vissa förstärkare fördelar. När en kund har konfigurerat McDonalds eller Dominos app, kan han eller hon inte bry sig om att sätta upp en app för en rivaliserad kedja.

Dessa två företag har tagit arbetet ur att få en måltid. Det har tydligt värde för snabbmatskunder, och det borde driva båda kedjorna under de kommande åren.