Dessa Jaw-dropping Fakta kommer att förändra ditt sinne om saker av Internet

Dessa Jaw-dropping Fakta kommer att förändra ditt sinne om saker av Internet

Anonim

Dina Internet (eller IoT) är ett tekniskt buzzword som många har hört talas om men förstår inte riktigt helt. Det första du bör veta om IoT är att dess definition kan förenklas till anslutningen av tidigare oanslutna saker till Internet.

Om du någonsin sett en smartwatch så har du sett IoT förstahanden. Men IoT går långt utöver konsumentenheter och innehåller saker som internetansluten tillverkningsutrustning och hälsovårdsenheter, som alla tillåter företag att skapa nya automationsprocesser och spåra data som aldrig tidigare.

För att förstå IOT: s fulla inverkan och hur det förändrar vår värld, kolla in dessa fantastiska saker i Internet:

1. Snart kommer det att finnas tiotals miljarder IoT-enheter . Och jag pratar inte om smartphones och tabletter. Cisco Systems

(NASDAQ: CSCO)

uppskattar att det kommer att finnas 50 miljarder DTS-enheter till 2020. Och PWC förutspår att antalet kommer att nå 100 miljarder år 2021. Oavsett vilken uppskattning som är korrekt är det mycket tydligt att antalet IoT-enheter ökar.

2. Företag tjänar redan miljarder från IoT. Bara förra året, Intels

(NASDAQ: INTC)

Internet of Things Group tog in $ 2, 64 miljarder i intäkter, upp från 2, 3 miljarder dollar 2015. Intel fick sina IoT-intäkter från att sälja processorer för fordonsindustrin, tillverkning, detaljhandel och andra IoT-produkter och företaget satsar ytterligare på denna marknad med sina senaste 15 miljarder dollar inköp av den avancerade drivrutinsassistent- systemmakaren Mobileye .

3. Slitstark teknik har redan gått i huvudsak. Förra året skickades cirka 102 miljoner smartwatches och bärbara enheter och transporter förväntas hoppa till nästan 214 miljoner på bara tre år enligt forskningsföretaget IDC. Apple

(NASDAQ: AAPL)

är den nuvarande ledaren på smartwatch-marknaden, med en uppskattad 11, 6 miljoner enheter som sändes förra året, medan Fitbit

(NYSE: FIT)

förblir den övergripande bärbara tekniska ledaren med uppskattningsvis 22, 5 miljoner enheter som sändes 2016. Den konsumtionsbara teknikmarknaden förväntas bli 34 miljarder dollar år 2020.

4. Detta är dock mycket större än smartwatches. Det 125-åriga konglomeratet General Electric

(NYSE: GE)

var en tidig adopterare av IoT-teknik, och företaget har skapat en egen proprietär programvara för att spåra data från sin Internetanslutna industriutrustning. Företaget har redan förtjänat 6 miljarder dollar från sin Predix-programvara för ansluten utrustning förra året, och GE förväntar sig att det kommer att uppgå till 15 miljarder dollar år 2020. GE slår till en stor delsektor av IoT som kallas Industrial Internet of Things (IIoT) som förväntas att vara värd 195 miljarder dollar år 2025.

5. Marknadsstorleken är svimlande. Det har skett mycket varierande uppskattningar av storleken på IoT under de senaste åren, men den senaste IDC-data från tidigare i år uppskattar att globala IoT-utgifter kommer att uppgå till 1, 29 trillion dollar år 2020.

6. Internetanslutna enheter kan omvandla vår hälsa. Hjärtfrekvenssensorerna och stegräknarna ser du nu är bara de första rörelserna mot användbar bärbar teknik för bättre hälsa. En spin-off av alfabetets

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

tidigare biovetenskapliga divisionen, nu kallad Verily, genomför en årslång studie med 10 000 volontärer för att övervaka hälsa, sömn, aktivitet etc. med användning av bärbar teknik och andra sensorer. Förhoppningsvis och andra hoppas att inte bara spåra hälsa med användbar teknik, utan också förutsäga hälsoproblem innan de blir allvarliga. Tanken är att främja stor tillväxt inom sjukvårds-IoT-segmentet, vilket förväntas öka till 158 miljarder dollar marknad före 2022.

7. IoT kan hjälpa till att fixa matbrist. IoT förändrar redan hur vi odlar vår mat genom att tillåta bönder att använda internetaktiverade traktorer och utrustning för att spåra var frön planterades, hur många planterades och även när vissa grödor skulle skördas. Detta tekniska jordbruksföretag är fortfarande i det tidiga skedet, men IoT-installationer inom jordbrukssektorn kommer att växa från 30 miljoner 2015 till 75 miljoner år 2020, enligt BI Intelligence.

Jordbrukssektorn påskyndar sin teknikanvändning delvis, eftersom FN förväntar sig att världen kommer att behöva växa 70% mer mat år 2050 än vad den gjorde 2006, och IoT tech skulle kunna bidra till att det händer.