Tror du att du spenderar mindre i pension? Försök igen

Tror du att du spenderar mindre i pension? Försök igen

Anonim

En av de största utmaningarna när det gäller att spara för pension är att det kan vara svårt att veta vad dina levnadskostnader kommer att se ut under dina guldår. Medan du antar att dina månatliga räkningar kommer att sjunka avsevärt när du slutar jobba, är realiteten att du kanske inte ser så mycket av skillnaden från vad du brukade spendera.

Faktum är att bara 50% av nuvarande pensionärer säger att deras utgifter har gått ner sedan de slutade sin karriär, enligt den nya massutjunkturinkomststudien. Under tiden spenderar 41% av pensionärer samma belopp som de gjorde medan de arbetade och 8% spenderade mer.

För att vara rättvis hade de pensionärer som undersöktes här investerbara tillgångar på minst 100 000 dollar, avgått från ett privat sektorjobb och deltog i deras arbetsgivares avgiftsbestämda plan vid den tidpunkt då de gick i pension. Med andra ord var ovannämnda spenders en del av en ganska specifik delmängd, och representerar inte nödvändigtvis pensionärer i en helhet. Fortfarande finns det många seniorer vars bakgrunder läser på samma sätt - de har en respektabel nivå av tillgångar, arbetade för privata företag och sparas i företagens planer.

Dessutom är det inte den första uppsättningen data som visar att utgifterna inte faller universellt i pensionen. I en separat studie av Employee Benefit Research Institute (EBRI) såg ungefär 46% av hushållen sina utgiftsökningar under de två första åren av pensionering. Och så medan dina personliga omständigheter kan skilja sig från de som undersökts av MassMutual eller EBRI, borde detta fortfarande leda till ett väckarklocka: Om du vill gå i pension bekvämt, förbered dig på att dina utgifter kanske inte kommer att falla så mycket - och spara då .

Varför dina utgifter kanske inte går ner i pensionen

Du kanske undrar hur det kan vara att dina utgifter inte kommer att falla när du slutar arbeta. Verkligheten är emellertid att många av de gemensamma utgifterna anställda står inför inte går i pension. Ta bostäder, till exempel. Du behöver fortfarande ett tak över huvudet, och om inte din inteckning betalas av när du går i pension, så ser du inte utgifterna minskar det minsta. (Det kan i själva verket gå upp som ett resultat av din åldrande och behöver mer underhåll.)

På samma sätt, medan dina pendlingskostnader försvinner när du slutar ha ett jobb att gå till, kommer du fortfarande att komma runt i stan, vilket sannolikt innebär att du håller försäkring och underhåll på ditt fordon, och eventuellt även en bilbetalning. Och om du kör mycket för att komma till underhållningskällor, kanske du upptäcker att du fyller tanken oftare, även utan en daglig pendling.

Faktum är att vi pratar om underhållning, för att du går i pension, du kommer att ha mycket mer ledig tid på dina händer, och du kommer sannolikt att spendera pengar att hålla dig upptagen - kanske mer pengar än du spenderade på fritiden innan. Kast i det faktum att dina sjukvårdskostnader sannolikt kommer att klättra, och det är ganska klart att du bör basera dina besparingsmål på idén om att dina totala utgifter inte kommer att minska avsevärt.

Och därför måste du spara så aggressivt som möjligt under din karriär. Även om socialförsäkring kommer att hjälpa till att betala räkningarna vid avgång, kommer det inte räcka för att behålla dig utan en solid bit av besparingar. Som Social Security Administration själv noterar ersätter programmet bara cirka 40% av den genomsnittliga stödmottagarens förtidspension. Ju större ett boägsägg du bygger för att komplettera det, desto mindre ekonomisk stress kommer du att möta när du är äldre.

Säkra din ekonomiska framtid

Om din pensionsbesparingsansträngning hittills varit baserad på tanken att din livsstil naturligtvis skulle vara mer sparsam vid pensionering, låt detta fungera som ett väckarklocka att dina guldår skulle kunna bli dyrare än du tidigare föreställde dig. Den goda nyheten är emellertid att om du har ett antal arbetsår framför dig, kan du kasta upp dina besparingsansträngningar och komma undan med ett ganska solidt nästägg.

Tänk dig att du är 50 år gammal med målet att gå i pension vid 67, och du har sparat 200 000 dollar hittills. Om du lyckas maximera dina 401 (k) under de närmaste 17 åren, vilket innebär att du sätter bort $ 24 500 per år baserat på nuvarande gränser, kommer du att sluta med nästan 1, 39 miljoner dollar om dina investeringar genererar en genomsnittlig 7% avkastning, vilket är mer än möjligt om din portfölj lutar tungt mot aktier. Och det är en bra summa att jobba med.

Även om du inte klarar över 2 000 kronor i månaden, kommer det bara att göra en betydande skillnad över tiden, om du sparar dina besparingar. Säg att du är 50 med samma $ 200.000, och du börjar lägga bort $ 600 per månad. Vid 67 års ålder sitter du på 854 tusen dollar (igen, med en genomsnittlig 7% avkastning).

Om du inte har massor av tid mellan nu och pensionering och inte verkligen kan öka ditt nästägg, kan du behöva balansera din budget genom att fortsätta arbeta deltid vid pensionering. Om du gör det kommer inte bara att generera kontanter, utan också förhindra att du spenderar pengar för att uppta en del av dina dagar.

Oavsett vilka förberedelser du gör för dina gyllene år, gör inte misstaget om du antar att dina utgifter kommer att gå magiskt ned. De kan falla - men de kanske inte. Om du planerar för den senare situationen, sätter du dig i en bättre position att täcka dina räkningar utan stress.