Detta 1 lager kunde skicka hela sjukvårdsbranschen svävande - eller plunging

Detta 1 lager kunde skicka hela sjukvårdsbranschen svävande - eller plunging

Anonim

Sjukvårdsaktierna har utgjort otroligt bra under det senaste året, och investerare är glada över de många möjligheterna för företag inom sektorn. Mellan traditionella läkemedelsföretag, bioteknikspecialister och nya nischer som medicinsk cannabis har hälso- och sjukvårdssektorn aldrig sett bättre ut.

Men för att upprätthålla den positiva dynamiken måste viktiga lager i branschen fungera bra. Du hittar inte ett viktigare lager i vården än Johnson & Johnson

(NYSE: JNJ)

, vars verksamhet omfattar hela fältet med flera större divisioner. Efter ett bra år 2017 har J & J ännu inte kunnat övertyga investerare i år att det fortfarande är på väg mot långsiktig tillväxt. Nästa tisdags tredje kvartalsrapport bör sköta lite ljus över Johnson & Johnsons framtid, och det som sägs kan skicka ringar i hela vården.

Stats på Johnson & Johnson

Förväntad kvartalsvis EPS-tillväxt

6, 8%

Förväntad kvartalsomsättningstillväxt

2%

Framåt flera gånger

15, 5

Förväntad 5-årig årlig tillväxt

7, 5%

Kan Johnson & Johnson fortsätta göra framsteg?

Investerare har blivit lite mer optimistiska om vad de sannolikt kommer att se från Johnson & Johnsons resultat inom en snar framtid. De har behållit sina prognoser för kortsiktiga kvartalsvinster oförändrade, men de har stärkt sina helårsförväntningar för både 2018 och 2019. Aktien har också gjort bra och ökade med 8% sedan mitten av juli.

Johnson & Johnsons resultatrapport för andra kvartalet bidrog till att förflytta aktiemarknaden i rätt riktning under sommarmånaderna. Intäkterna ökade nästan 11% till 20, 8 miljarder dollar och det justerade resultatet på 2, 10 USD per aktie var 15% högre än för kvartalet. Den internationella försäljningsökningen överträffade J & Js inhemska prestanda, och som vi har sett otaliga gånger tidigare var läkemedelsintäkterna den väsentliga delen av den totala tillväxten för bolaget, eftersom segmentförsäljningen ökade med 20%.

Johnson & Johnsons globala varumärkesigenkänning har varit medverkande i sin långsiktiga expansion, och företaget fortsätter att skörda sina investeringar för att säkerställa att kunder världen över känner till sitt namn. I Kina lade National Health Insurance Administration mer än ett dussin cancermedicin, inklusive J & Js Imbruvica, till listan över behandlingar som är berättigade till statlig ersättning. Imbruvica är på väg att leverera årlig försäljning på 3, 6 miljarder dollar år 2018 baserat på årets första två kvartaler, men J & J har hopp om att läkemedlet kan bli ännu mer lukrativt framåt. Att säkerställa att lovande behandlingar blir godkända och är berättigade till ersättning i viktiga jurisdiktioner över hela världen är väsentliga för Johnson & Johnson att maximera vinstpotentialen hos sina framgångsrika droger och andra produkter.

En viktig fråga är dock hur J & J förväntar sig att bygga upp sin verksamhet ytterligare. Företaget är bland de tre största aktörerna inom sitt område när det gäller hur mycket pengar den har tillgång till på balansräkningen och även om förvärvet av biofarmaceutiska Actelion i fjol lagt mycket av sina ekonomiska resurser till produktiv användning, finns det mycket Rum för J & J att använda sina 18 miljarder dollar i kontanter för att överväga ytterligare strategiska drag.

Nyheten om ett licensavtal med Arrowhead Pharmaceuticals

(NASDAQ: ARWR)

kan sätta upp till $ 3, 7 miljarder av den kontanter till arbete beroende på om dess hepatit B-behandling når vissa milstolpar. Men även då, tillsammans med förväntade utdelningsökningar i framtiden, är Johnson & Johnson fortfarande en kontantgenererande maskin, och det borde erbjuda möjligheter till smarta förvärv.

En annan sak att titta på är Johnson & Johnsons pipeline. Goda nyheter kom tidigare i veckan för företaget när det tillkännagav positiva resultat i en fas 3-studie av Stelara för ulcerös kolitpatienter, där studien uppnådde primära ändpunkter för att effektivt nå klinisk remission i betydligt fler fall än vad placebos gjorde. Liknande resultat med andra behandlingar kommer att vara nödvändiga för att hålla J & J rörligare.

Johnson & Johnsons kommande resultatrapport kommer att säga mycket om hur hälso- och sjukvården gör mer brett. Om styrkan i läkemedelssegmentet fortsätter att gå, då kan J & J: s resultat understödja den starka utvecklingen av sjukvårdsaktierna för resten av 2018 och därefter.