Detta kan vara Amazonas nästa stora tjänst

Detta kan vara Amazonas nästa stora tjänst

Anonim

Det finns mycket mer till Amazon

(NASDAQ: AMZN)

än dess centrala detaljhandel. Nästan alla vinster kommer från sin cloud computing division, Amazon Web Services (AWS). Utöver det har Amazon ett växande reklamföretag, erbjuder en mängd olika tjänster till tredjepartshandlare och driver en av de största strömmande videotjänsterna i världen. Det experimenterar också med en leverans- och logistiktjänst.

Amazon är fortfarande koncentrerat på olika detaljhandelsinsatser. Det öppnade nyligen sin Amazon Go-butik för allmänheten i Seattle, och det planerar att öppna upp till sex mer över hela landet i år. Amazon Gå av med kassörer och checkoutlinjer genom att använda kameror och artificiell intelligens för att spåra kunder i hela butiken efter att de har checkat in med en app. Amazon kallar "Just Walk Out" -tekniken.

Loup Ventures Andrew Murphy ser Amazon Go-butiker som en testplats för vad som kan vara Amazons nästa stora tjänst.

Kassa som en tjänst

Amazonas mest framgångsrika tjänster tar några av de stora kostnaderna för att driva ett företag och erbjuder lösningar som sänker de totala kostnaderna.

AWS tar till exempel bort behovet av att betala stora kostnader för framsidan för servrar samtidigt som företag kan skala snabbt efter behov. Uppfyllandet av Amazon eliminerar behovet av återförsäljare att lagra sin inventering i sina egna lager. Dessa tjänster tar stora fasta kostnader och gör dem till marginella kostnader. Ju fler kunder använder desto mer betalar de.

Amazon Go-teknik är motsatsen till massor av Amazons andra tjänster. Amazon Go ersätter en mestadels marginalkostnad - kassörer - med en stor fast kostnad - ett komplext kamera och AI-system. Flyttet skulle spara pengar för återförsäljare på lång sikt, men kostar mycket framåt.

Amazon kan erbjuda det till handlare gratis

Amazon kan erbjuda att ge Amazon Gos programvaru teknik till butiker utan kostnad, eftersom det skulle tillåta Amazon att tjäna pengar på backend. Butiker skulle fortfarande behöva betala för hårdvaran och installera den själva, men Amazon kunde ge dem allt de behöver för att få det att fungera. Det kan också vara möjligt att sälja dem till ett lågt pris tack vare sin köpkraft.

Amazon kan tjäna pengar på att ge bort Amazon Go eftersom det skulle leda till fler Amazon Web Services kunder. AWS är nödvändigt för att köra AI som behövs för att göra Amazon Go-arbetet. Cloud-avdelningen har stor nytta av att Amazons andra verksamhet är kund, och det är ett annat exempel där det symbiotiska förhållandet fungerar till hela företagets fördelar.

Amazon kan också hantera betalningshantering genom att ge appleverantörerna möjlighet att kolla in i butiken med. Och det kan samla shopperdata för att mata in sina tredjeparts säljare och reklamföretag. Det kan också vara en gärning av god vilja att få mer avancerade varumärken att sälja sina produkter på Amazons marknadsplats, påpekar Murphy.

Möjligheten till återförsäljare

Det finns över 3, 5 miljoner kassörer som arbetar i Förenta staterna och gör i genomsnitt cirka 21 600 dollar per år. Allt sagt, återförsäljare betalar kassörerna ca 77 miljarder dollar per år. Murphy anser att kassörautomatisering är en möjlighet på 50 miljarder dollar för återförsäljare. Det är fortfarande en massiv adresserbar marknad för Amazon Gos teknik.

Återförsäljare kan också se en ökning av de genomsnittliga försäljningsbiljetterna, eftersom den enkla shoppingen gör att folk köper mer. Precis som det är lätt att spendera mer på ett kreditkort än om du betalar kontant, är det ännu enklare att spendera mer när du aldrig blir ombedd att betala och det går bara på en flik, så att säga.

Återförsäljare kunde också se en ökning av trafiken och kommer sällan att förlora försäljningen för otåliga kunder. Dessutom kan de använda sina kvadratmottagningar mer effektivt utan att behöva checka ut register.

Amazon Go kan vara en del av Amazonas ekosystem

Amazon har inte bara den första mover-fördelen i cashierless-tekniken, men kan också erbjuda tekniken till en lägre total kostnad än att återförsäljare kan bygga sig själva eller fristående konkurrenter kan erbjuda. Det finns bara ett par andra företag i världen som har ekosystemen på plats, vilket skulle göra det möjligt för dem att konkurrera med Amazon på prissättning.

Det finns tydliga fördelar för återförsäljare att flytta till kassarelös teknik, och möjligheten är enorm för Amazon. Amazon kan använda Amazon Go-tekniken för att växa AWS, betalningshantering, reklam och tredjepartssäljstjänster, som alla erbjuder högre vinstmarginaler än sin kärnförsäljning. Under tiden är marginalkostnaden för att licensiera Amazon Go-programvaran till fler butiker faktiskt ingenting eftersom den redan har byggt ut den för sina egna butiker.

Amazon kan fortsätta att bygga ut mer Amazon Go-butiker av sig själv eller införliva en del av tekniken i Whole Foods-butiker. Det skulle emellertid inte vara en stor överraskning om Amazon följer med sina andra tjänster som cloud computing och warehousing - där det också är en egen kund - och erbjuder sin "Just Walk Out" -teknik till alla med en butikshall.

Populära Inlägg

Rekommenderas