Denna Dow Investing Strategy har varit all bark och ingen bit i 2018

Denna Dow Investing Strategy har varit all bark och ingen bit i 2018

Anonim

I år har det varit en riktig ögonöppnare för investerare. Efter en marknadsökning i 2017 som såg lite i vägen för volatilitet och nästan lulled investerare att sova, uppfostrade volatiliteten sitt huvud på ett stort sätt i februari och mars. Under bara 13 kalenderdagar mellan slutet av januari och början av februari, den nästan 122 år gamla Dow Jones Industrial Average

(DJINDICES: ^ DJI)

kasta mer än 2 700 poäng och skrek det gick in i korrigeringsområdet - en droppe på minst 10% från en ny hög - vilket är snabbare än någon annan korrigering i decennier.

Var inte panik!

Men som vi har hamrat hem nyligen, är en korrigering ingen anledning att bli panik. Historiskt sett har markanta droppar på marknaden markerat strategiskt smarta tider för investerare att köpa nya aktier eller lägga till befintliga positioner. Data från investeringsanalysfirman Yardeni Research har visat att de 36 korrigeringarna i den breda baserade S & P 500 sedan 1950, har alla, förutom den nuvarande rättelsen, blivit raderade av tjurmarknadsförlopp, ofta inom några veckor eller månader.

Nyligen omfattade jag en handfull strategier som investerare kunde använda för att överleva denna relativt normala, men nominellt abrupta nedgång i Dow och allmän aktiemarknad. Dessa strategier inkluderade att köpa en börshandlad fond, en indexfond eller investera i aktier med regelbundna tidsintervaller, oavsett var Dow eller S & P 500 värderas punktvis.

Men jag föreslog också att investerare övervägde att köpa utdelningslager. Det är en logisk lösning på papper på en avmattning på marknaden, eftersom utdelningsandelar vanligtvis har en tidtestad affärsmodell, kan hjälpa till att säkra mot överhängande nackdelar och låta dig köpa fler aktier i utdelningsbetalande aktier med ditt stipendium och påskynda förmögenhetsskapande. Men, om du hade anställt denna strategi med Dow sedan årets början, gör du förmodligen inte så bra.

Denna investeringsstrategi har helt enkelt inte fungerat i år

"Dogs of the Dow" är en populär investeringsstrategi som anställs av utvalda pengarchefer och inkomstsökande varje år. Det handlar om att köpa de 10 högst givande Dow-aktierna i slutet av föregående år och hålla dem i en period av ett år. Eftersom Dow består av högkvalitativa multinationella företag, antas det att överlägsen avkastning av dessa 10 företag, tillsammans med deras branschdominans, borde leda till marknadstoppningsvinster. Men år 2018 har det inte varit fallet.

FöretagÅr-till-datum-retur
Verizon-8, 86%
IBM0, 40%
Pfizer-1, 35%
Exxonmobil-9, 11%
Sparre-6, 31%
Merck-3, 09%
Coca Cola-3, 23%
Cisco Systems9, 19%
Procter & Gamble

(NYSE: PG)

-14, 24%
General Electric

(NYSE: GE)

-23, 04%

År till och med 5 april 2018 är Dow lägre med 1, 68%. Den genomsnittliga avkastningen för Dogs of the Dow är dock en inte så imponerande minus 5, 96%! Även med deras högre avkastning har de klart underpresterat det bredare indexet och kamraterna.

Intressant nog är 12 av Dows 30 komponenter uppe för året, men bara två av de 12 är Dogs of the Dow. Under tiden är fyra av de fem sämsta Dow-komponenterna i år Hundar av Dow - General Electric, Procter & Gamble, ExxonMobil och Verizon.

Varför Dows Dogs är svaga investerare

Du kanske undrar vad heck pågår, eftersom utdelningslager är vanligtvis så solida långsiktiga artister. Svaret verkar vara dubbelt.

Först bevittnar vi betydande svaghet i några av de centrala Dow-komponenterna, som också är Dogs of the Dow. Konsumentprodukter gigantiska Procter & Gamble är över 14% år hittills och har fallit fälligt sedan rapportering för andra kvartalets verksamhetsresultat i slutet av januari. Trots att bolaget uppvisade sin långsiktiga kärnprognosökning, noterade den också att detaljhandeln intensifierades, vilket resulterade i en lägre organisk försäljning för blöjor och rakprodukter.

Under tiden har General Electric varit ett tågavverk. Det diversifierade industriella kraftverket, som också händer att bygga lokomotiver, har sett sina aktier dämpat med mer än 23% år 2018. Även i januari rapporterade General Electrics intäkter kraftigt Wall Street förväntningar, eftersom bolaget realiserar sitt fokus på tre rörelsegrenar - luftfart, kraft och hälso- och sjukvård. Självklart hjälper inte andra andra underpresterande segment att balansera en utredning från Securities and Exchange Commission över en kostnad på 6, 2 miljarder dollar efter skatt.

Det andra är att vi måste komma ihåg att utdelningsavkastningen är en funktion av aktiekursen. Om avkastningen stiger kan aktiekurserna falla. Visst kan en utdelningshöjning öka aktieägarutbytet, men det kan också göra en underpresterande aktie. Om du investerar i Dogs of the Dow, kanske du köper till en grupp av de senaste underperformanterna. Att ge de underpresterande bara 12 månader för att sätta sin verksamhet runt helt enkelt är inte en rimlig tidsram.

Den goda nyheten är att det finns gott om tid för dessa hundar att vända saker. Men för närvarande är de alla bark och ingen bit.