Detta innovativa marihuana lager gör en stor flytta

Detta innovativa marihuana lager gör en stor flytta

Anonim

Det finns mycket efterfrågan på investerare för marijuanaaktier just nu. På grund av den senaste tidens öppnande av den kanadensiska rekreationsmarknaden för cannabis tillsammans med ett ökande antal amerikanska stater och andra jurisdiktioner över hela världen som legaliserar potten, har företag som växer marihuana valts in i rampljuset. Lusten att kunna investera i cannabis har drivit många företag för att titta på inledande offentliga erbjudanden, både i Kanada och på amerikanska börser.

Det verkar som om marijuanaodlare är väsentligen identiska, med all delning i stigande efterfrågan på sina produkter. Men det är faktiskt inte fallet, eftersom vissa företag har tagit innovativa metoder för att odla och skörda cannabis som investerare hoppas kommer att leda till bättre avkastning och lägre kostnader. Det är CannTrust Holdings främsta överklagande

(NYSE: CTST)

, och snart kommer amerikanska investerare att få möjlighet att köpa aktier på den kanadensiska kultivaren på New York Stock Exchange.

Vad får CannTrust att stå ut?

På sitt ansikte ser CannTrust Holdings ut precis som något annat marijuanaföretag. Den kanadensiska cannabisproducenten, med huvudkontor i Toronto-förorten Vaughan, började som specialist inom medicinsk marijuana-produkter till patienter. Företaget har två primära växlingsanläggningar, en i Vaughan och den andra i Niagara-regionen över gränsen från Buffalo. Med den senaste legaliseringen av rekreativa cannabisprodukter har CannTrust utökat sin räckvidd för att betjäna marknaden för vuxenbruk också.

CannTrust är långt från det enda företaget att komma igång med medicinsk cannabis, men det finns flera sätt på vilka det skiljer sig från sina konkurrenter. För det första är det faktum att även om företaget bara började fungera för mindre än fem år sedan var grundarna apotekare, vilket medförde mer än 40 års erfarenhet inom de bredare apotek och hälsovårdsområdena till bordet. Det innebar ett vetenskapligt fokus på CannTrust och företaget är fortsatt engagerat i forskning och utveckling med innovativa produkter och produktionsmetoder som syftar till att göra det lättare för patienterna att få positiva resultat från medicinsk marihuana. Med en läkemedelspartner är CannTrusts produktutvecklingsgrupper engagerade i bevisbaserad forskning som har drivit framsteg inom branschen.

CannTrusts drivkraft för innovation har löpt ut med en odlingsmetod som de flesta större cannabisföretag inte har använt. CannTrusts produktionsanläggningar använder toppmodern hydroponisk teknik för att säkerställa ett stabilt flöde av högkvalitativa standardiserade cannabisprodukter som är helt fria från bekämpningsmedel. Företagets ursprungliga 50 000 kvadratmeter anläggning innehåller möjligheter att odla cannabis samt bearbeta extrakt som olja av cannabis och distribuera produkter till kunder. Den mycket större 430 000 kvadratmeter Niagara-anläggningen använder avancerad evig växande teknik, med förväntningar på att öka avkastningen ytterligare.

Hur CannTrust har utfört

Hittills ser CannTrusts ansträngningar ut som om de betalar ut. I den finansiella rapporten för tredje kvartalet redovisade den kanadensiska kultivaren intäkter på 12, 6 miljoner kanadensiska dollar, mer än fördubbling från tidigare siffror, och antalet aktiva patienter som CannTrust tjänar hoppade över 50 000 mark. CannTrust redovisade en blygsam vinst på 421 000 US-dollar, även om dessa siffror innehåller väsentliga uppåtgående justeringar för förändringar i verkligt värde på biologiska tillgångar.

CannTrust har ännu högre förhoppningar. Företaget gjorde sin första försändelse av cannabis härledda oljor till Danmark, där den idag är den enda accepterade leverantören. Samarbeten med forskare i Kanada och Australien syftar till att hitta fler användningsområden för medicinsk cannabis och efter kvartalet slutade CannTrust ett strategiskt partnerskap med en australisk producent för att bygga en växthusanläggning på 1, 7 miljoner kvadratmeter. Dessutom kommer inköp av mark nära sin Niagara Greenhouse att tillåta CannTrust att expandera produktionen ännu längre i framtiden.

Kommer snart till NYSE

Det är på grund av dessa framgångar att CannTrust nu känner sig bekväm för att göra ansträngningar för att lista sina gemensamma aktier på New York Stock Exchange. Som VD Peter Aceto noterade, "CannTrust har etablerat sig som en av de högsta licensierade tillverkarna i Kanada med en global plattform förankrad i vetenskap och innovation. En amerikansk notering är ett naturligt framsteg i vår utveckling när vi ser ut att bredda vår investerare bas och expandera vår verksamhet internationellt. "

CannTrust är inte det första marihuana lageret för att flytta till NYSE, och det kommer inte vara det sista. Men med sin innovativa inställning till cannabisindustrin förtjänar CannTrust noggrann uppmärksamhet från amerikanska investerare när det förbereder att lista sina aktier på Wall Street.