Denna Key Tax Deadline kommer snart

Denna Key Tax Deadline kommer snart

Anonim

Det är inte ovanligt att ha skatter på hjärnan i april, när avkastningen kommer på grund. Men om du lämnar in en skatteförlängning tidigare i år är det dags att börja fokusera på den avkastningen så att du kan skicka in den senast 15 oktober. Och ju tidigare du börjar sätta ut dina skatter, desto mjukare blir processen sannolikt.

Hur skatteförlängningar fungerar

Syftet med en skatteförlängning är att köpa dig mer tid att skicka din avkastning om du inte är redo för den ursprungliga aprilfristen. Om du inte är skyldig pengar till IRS, är det inte särskilt problematiskt att få din avkastning sent. Snarare är det när du är skyldig pengar som lämnar in sen blir ett problem, eftersom det kan komma med hårda påföljder.

Lyckligtvis behöver du inte en särskild anledning att ange en förlängning. Allt du behöver göra är att skicka in rätt formulär och IRS kommer automatiskt att ge dig ytterligare sex månader för att få din återkomst utan att påföra en felaktigt straff, även om du är skyldig till byråns pengar.

Försena inte

En stor orsak till att så många människor hamnar i behov av förlängningar är att de bara förhalar sina skatter och sedan panik i sista minuten. Om du har varit skyldig till det tidigare, anser du att din vänliga varning omedelbart ska röra sig om de skatterna.

Kom ihåg, ju mer du är tvungen att rusa genom dina skatter, desto mer sannolikt är du att göra ett misstag. Och det kan leda till en värld av problem. För en sak kan du glömma att rapportera inkomster som IRS har på fil (till exempel frilansinkomster som spelats in på 1099-formulär). Om det händer, kommer din återkomst sannolikt att bli flaggad för en granskning, vilket öppnar allt för ytterligare granskning.

Om du lämnar dig själv lite tid för att slutföra din avkastning riskerar du dessutom att du saknar nyckelavdrag och krediter som kan sänka din IRS-faktura. Kom ihåg att vissa avdrag, som din IRA-avdrag, är lätta att beräkna (du får vanligtvis en blankett som sammanfattar ditt avdragsgilla bidrag för året), andra, som välgörenhetsbidrag, kräver att du kamar igenom dina poster och lägger upp allt du spenderade. Detsamma gäller för sjukvårdskostnader och kostnader för företag - det är en tidskrävande process att räkna ut dessa avdrag, så det är en du borde inte vänta med att sparka av.

Slutligen, kom ihåg att du inte är den enda personen där ute som lämnat en skatteförlängning, och så om du kommer att behöva hjälp av en skatteförberedare frågar du i sista minuten att du riskerar att inte få det. Och sedan löper du återigen risken att göra ett misstag och bli granskat, bestraffat eller underbetalt på din återbetalning.

Förbered dig på den skatteavgiften

En annan sak att notera om skatteförlängningar är att de bara köper dig extra tid att skicka din retur. De tar dig dock inte ur kroken när det gäller att betala din utestående skattesedel. Detta innebär att om du är skyldig till IRS-pengarna på din 2017-avkastning, är du ansvarig för ränta som går helt tillbaka till april, när den återbetalningen ursprungligen berodde. Därför lönar det sig att ta reda på vad din skatteavgift är snarare än senare, så att du kan komma fram till en plan för att täcka den. Kom ihåg att IRS kommer att arbeta med dig om du inte kan betala de skatter du är skyldig i sin helhet, men du måste begära ett avtalsavtal för att undvika att straffas ytterligare.

Den enda sak du aldrig bör göra med dina skatter är att försumma dem. Om din 2017-avkastning ännu inte har lämnats in, överväga detta ditt väckarklocka. Kom också ihåg att eftersom de flesta skatteförvaltare får återbetalning varje år finns det en god chans att tackla din avkastning kommer att resultera i en massa pengar som kommer på väg - men du vet inte förrän du sätter dig ner för att få jobbet gjort .