Denna lite kända High-yield-lager blev bara en hel del mer attraktiv

Denna lite kända High-yield-lager blev bara en hel del mer attraktiv

Anonim

Tidigare i år framhöll jag Oasis Midstream Partners

(NYSE: OMP)

som ett spännande företag att inkomstinvesterare bör sätta på sin bevakningslista. På den positiva sidan erbjöd MLP en attraktiv och välbärgad utbetalning som förväntades växa högt under de närmaste åren. Det var dock ett riskfyllt alternativ eftersom den enda oljekällan är oljeproducerande förälder Oasis Petroleum

(NYSE: OAS)

. På grund av detta trodde jag att företaget behövde diversifiera lite mer för att bli ett attraktivt alternativ för inkomstsökande.

Oasis Midstream gjorde just det i veckan och meddelade ett antal expansionsprojekt som gör det mindre beroende av Oasis Petroleum att driva tillväxten. På grund av det är det ett mycket mer övertygande alternativ för inkomstsökande investerare att överväga.

Borra ner i affärer

Oasis Midstream har nyligen tecknat flera tredjepartsavtal med producenter i Bakken Shale för att odla alla sina produktlinjer. Dessa långsiktiga kontrakt med fast avgift kommer att stödja företagets investeringar för att bygga nya oljeinsamlings- och transporttillgångar, insamlings- och förädlingsanläggningar för naturgas, producerade vattenhanterings- och bortskaffandeprojekt och sötvattendistributionssystem.

Oasis Midstream kommer att investera en inkrementell $ 18 miljoner till $ 28, 5 miljoner i kapital över sina tre utvecklingsbolag i år för att stödja dessa nya kontrakt, vilket innebär att den totala investeringen kommer att ligga mellan $ 100, 5 miljoner och $ 108 miljoner. De extra utgifterna kommer att öka vinsten med en inkrementell 14% år 2019.

Den snabbare växande kassaflödet ökar Oasis möjligheter att öka sin distribution till investerare med 20% i 2018 och 2019. Vid denna takt förväntar företaget sig att distribuera 2, 02 dollar per enhet kontant till investerare nästa år vilket innebär en 11 % avkastning till nuvarande pris (uppåt från 8, 6% för tillfället). Oasis Midstream förväntar sig vidare att täcka den mycket högre utbetalningen med kassaflöde med en mycket bekväm 1, 5 gånger för 2019, en ökning från 1, 11 gånger under det första kvartalet i år och 1, 3 gånger det som förväntas för nästa år. Den högre täckningsgraden ger Oasis Midstream inte bara mer pengar än för att finansiera expansionsprojekt, men det borde göra det möjligt för företaget att fortsätta öka sin utbetalning med en årlig takt på 20% de närmaste åren.

Detta skulle skjuta det över toppen

Att säkra tredje partens tillväxt i Bakken är ett viktigt nästa steg för Oasis Midstream Partners eftersom dess öde inte längre är enbart i händerna på ett företag. Det är dock fortfarande fokuserat uteslutande på en region (Bakken), vilket gör den mer riskfylld än dess mer diversifierade mediekompisar. På grund av det är Oasis Midstream inte lika attraktivt som det skulle vara om det diversifierades till ett annat bassäng.

Det kan hända snarare än senare med tanke på att Oasis Petroleum köpte mark i det snabbväxande Permian Basin förra året. Företaget noterade att det finns gott om tillväxtmöjligheter i mitten av tillväxten för att stödja sin expansion i regionen, inklusive byggande av olje-, gas- och vattenhaltiga tillgångar. Medan Oasis Petroleum skulle kunna utföra detta arbete till en tredje partleverantör, skulle det ha större kontroll om Oasis Midstream satte upp butiken i Permian. Inte bara det, men det skulle ge sin MLP ett fotfäste i ett område som genomgår en infrastrukturbyggnadsboom, vilket skulle kunna öppna dörren för att säkra fler kontrakt från tredje part.

Tillväxtmöjligheterna kan vara betydande. Storskaliga medelstora företag Targa Resources

(NYSE: TRGP)

och Plains All American Pipelines

(NYSE: PAA)

för närvarande har miljarder dollar av permerande tillväxtprojekt på gång som avsevärt ökar deras kassaflöde de närmaste åren. Targa Resources har nyligen säkrat kontrakt för att stödja 500 miljoner dollar för att samla in och bearbeta investeringar i regionen, vilket ökade sin totala eftersläpning av Permian-projekt till 2, 4 miljarder dollar, eller 75 procent av dess totala planerade utgifter under de närmaste två åren. Dessa utvidgningar innebär att de nästan dubblerar sina intäkter år 2021. Plains All American Pipelines investerar emellertid mer än 80% av sin cirka 2 miljarder dollar budget på Permian under de närmaste två åren och det kan sluta spendera ännu mer pengar för att möta efterfrågan på oljeuppsamlingsförmåga. Dessa expansioner hjälper till att placera den för att växa kassaflöde med en tvåsiffrig årlig takt under de närmaste två åren. Med tanke på Oasis Midstreams mycket mindre storlek har den potential att fånga nålflyttande tillväxt genom att expandera till Permian.

Det blir mer spännande på dagen

Med ett 8, 6% nuvarande avkastning och 20% årlig tillväxt på docket genom åtminstone slutet av nästa år är Oasis Midstream Partners ett alternativ att inkomstsökande investerare inte vill förbise. Speciellt nu när bolaget har säkrat avtal med tredje parts producenter i Bakken, vilket gör det mindre riskabelt samtidigt som tillväxten utvecklas. Under tiden kan det ytterligare förbättra sin överklagande genom att följa sin förälder i Permian, vilket skulle kunna leda till ännu snabbare tillväxt under de kommande åren. Den uppåtriktade potentialen gör det till ett intressant alternativ för investerare att överväga.