Denna pensionssparande strategi är din bästa biljett till rikedomar

Denna pensionssparande strategi är din bästa biljett till rikedomar

Anonim

Nyckeln till att spara för pensionering är att starta så fort du kan. Många skulle vara investerare slutar vänta på sidan eftersom de tycker att de inte har tillräckligt med pengar för att motivera att komma igång. Men med en grundläggande strategi kan du börja sätta dina investeringspengar till jobbet genast och utnyttja gynnsamma förhållanden precis utanför flaggan.

Strategin kallas dollar-medeltal, och det passar inte bara bra med det sätt som de flesta budgetar sina besparingar, det gör också ett bra jobb med att hantera volatila marknader. Faktum är att även om många av dem som äger aktier eller börshandlade fonder som investerar i aktier är anskattade om framtiden, erbjuder dollarkostnaden i genomsnitt möjligheter som investerare inte har haft i åratal.

Grunderna i dollar-kostnad i medeltal

Medelvärdet för dollarkostnader låter som en sofistikerad strategi som innebär att man behöver göra omfattande beräkningar, men i verkligheten kan det inte vara enklare. För att använda strategin kan du bara räkna ut ett dollarbelopp som du trivs med att investera regelbundet. Sedan investera det beloppet som det blir tillgängligt, antingen från varje lönecheck eller månadsvis eller kvartalsvis. Det enklaste sättet att använda strategin är med indexindexfonder, eftersom de tillåter dig att köpa fraktionella aktier för att få din investering exponering exakt ner till öre. Du kan dock fortfarande använda strategin för enskilda aktier eller andelar av ETF.

Fördelen med dollarkostnadsgenomsnitt är att genom att investera samma summa pengar varje gång kommer du sluta köpa mer av en investering när priset sänks och mindre när det blir dyrare. Till exempel, säg att du har $ 240 att investera varje månad och överväger ett lager som för närvarande handlar på $ 10 per aktie. Den första månaden skulle du kunna köpa 24 aktier. Men om aktien faller till $ 8 per aktie kommer din $ 240 att köpa dig 30 aktier. Omvänt, om aktiekursen stiger till $ 12, då kommer samma $ 240 att köpa bara 20 aktier.

Hur dollarkostnadsgenomsnitt fungerar på volatila marknader

Medelvärdet för dollarkostnader fungerar bra när marknaderna stiger konsekvent, men fördelarna glider verkligen när marknaderna är mer flyktiga. Ta exempel på ovanstående och fundera på en situation där beståndet började den första månaden på $ 10, ökade till $ 12 nästa månad och kraschade sedan till $ 8 i följande månad innan den återhämtade sig till den ursprungliga $ 10 per aktienivå. Du kanske tror att din portfölj skulle bryta jämnt, eftersom aktien började på $ 10 och slutade på $ 10.

Men som det visar sig, slutar du faktiskt framåt med dollarkostnadsgenomsnitt:

Månad

Delat pris

Aktier köpt med 240 dollar

Summa ägda aktier

1

$ 10

24 aktier

24 aktier

2

$ 12

20 aktier

44 aktier

3

$ 8

30 aktier

74 aktier

4

$ 10

24 aktier

98 aktier

I slutet har du investerat $ 240 per månad i fyra månader, eller totalt $ 960. Men de 98 aktier som du har köpt är värda totalt 980 dollar. Med andra ord, även om beståndet slutade exakt på samma plats där det började, har du redan gjort en vinst på $ 20.

Hur hände det här? Titta på varje position. Du bröt även på de aktier du köpte på $ 10, medan inköp på $ 8 per aktie gav dig en vinst på $ 2 per aktie och köper till $ 12 per aktie lämnade dig med en förlust på $ 2 per aktie. Men du köpte 30 aktier när aktien var låg jämfört med bara 20 aktier när börsen var hög. Den skillnaden är vad som gav de extra vinsterna.

Varför dollarkostnadsgenomsnitt är verkligen meningsfullt

Kritiker av dollar-kostnad i genomsnitt notera att det inte alltid är den bästa strategin att följa när marknaderna stiger. I synnerhet, när man jämför dollarkostnadsmedelvärdet för att helt enkelt investera en summa pengar på ett och samma sätt, blir pengarna snabbare på marknaden bättre utan tvekan bättre på gynnsamma marknader.

Men verkligheten är att de flesta inte har klumpsummor av pengar redo att investera. Att budgetera ett blygsamt belopp varje månad passar bäst med vad det genomsnittliga amerikanska verkligen kan ha råd med, och dra fördel av fördelarna med genomsnittliga dollarkostnader är mycket smartare än att inte investera alls.

Oavsett om du har varit ovillig att börja spara för pensionering eller bara behöver en bättre plan för dina investeringar, ta en titt på dollarkostnadsgenomsnitt. Lätt att använda strategin gör det attraktivt för dem som behöver hålla sakerna enkla och dess förmåga att dra nytta av volatila marknader kan ge dig lugnet i dina perioder av turbulens i de aktier du är intresserad av att köpa.