Denna små marijuana spelare och Tilray Partner uppnådde kvartalsvis nettoresultat lönsamhet

Denna små marijuana spelare och Tilray Partner uppnådde kvartalsvis nettoresultat lönsamhet

Anonim

EnWave

(NASDAQOTH: NWVCF)

rapporterade kvartals- och helårsskatt 2018 resultat innan marknaden öppnas måndag den 17 december.

Det Vancouver-baserade företaget producerar och distribuerar naturliga torkade osttillsatser och licenser, tillverkar och installerar utrustning för uttorkning av organiska material.

Aktierna minskade med 1, 8% på måndagen. Vi kan förmodligen tillskriva lagerets lilla fall till hårda marknadsförhållanden i USA och över hela världen. (EnWaves aktie, som handlar i räknaren i USA, är noterad på Kanadas TSX Venture Exchange och Tysklands Frankfort Stock Exchange.) Aktier öppnade faktiskt handelstiden med 3, 2%, vilket tyder på att investerare sannolikt var nöjda med EnWaves resultat . Aktien har blivit 177% 2018, senast 17 december.

Så här har kvartalet fungerat för EnWave och dess investerare.

EnWaves resultat: De råa siffrorna

Alla monetära siffror finns i kanadensiska dollar.

Metrisk

Fiscal Q4 2018

Fiscal Q4 2017

Ändring över hela året

Inkomst

7, 4 miljoner dollar

3, 6 miljoner dollar

103%

Rörelseresultat

CA $ 862 tusen

(CA $ 553 tusen)

N / A

Nettoinkomst

CA $ 75.000

(1, 1 miljoner dollar)

N / A

Resultat per aktie (EPS)

CA $ 0.00

(CA $ 0, 01)

N / A

EnWave uppnådde lönsamhet från en nettoresultat i kvartalet och bröt även från en EPS-ståndpunkt. G

rosmarginalen var 44, 3%, en ökning från 23, 9% under perioden för föregående år.

För helårsskatt 2018 ökade intäkterna 43% till 22, 8 miljoner kanadensiska dollar. Nettoförlusten för året minskade till 945 tusen dollar eller 0, 01 dollar per aktie, från 3, 0 miljoner dollar, eller 0, 04 dollar per aktie, i 2017-talet.

Innan vi kommer in i EnWaves viktigaste affärshöjdpunkter, här är lite om dess Radiant Energy Vacuum (REV) -teknik:

Företaget har i sin senaste investerarpresentation sagt att den här patenterade, proprietära mikrovågsugnsträngningstekniken "möjliggör jämn torkning med flexibelt fuktinnehåll som inte kan uppnås med frystorkning eller lufttorkning."

Vidare hävdar EnWave att REV är snabbare än annan dehydrering eller torkningsteknik. Företagets målmarknader omfattar livsmedels-, läkemedels- och cannabisindustrin.

När det gäller cannabis säger EnWave att REV sänker sin torktid från 4 till 6 dagar (lufttorkning) till ca 1 timme, och att som en kombinerad torknings- och dekontamineringsteknik kommer REV att eliminera [potentialen för] mikrobiell förorening och [de ] behov av sterilisering med dyr joniseringsstrålning. "

Vad hände med EnWave i kvartalet?

Så här har segmentresultatet brutit ut för kvartalet:

Segmentet

Fiscal Q4 2018 Intäkter

Ändring över hela året

NutraDried

Ca 6, 5 ​​miljoner dollar

226%

EnWave Canada (REV-verksamhet)

CA $ 823 tusen

(49%)

Total

7, 4 miljoner dollar

103%

NutraDried Food-dotterbolaget, som ligger i Washington State, tillverkar och distribuerar torkade ostprodukter från Månostost. Nedgången i REV-verksamheten berodde på lägre försäljningsvolym för maskiner jämfört med förra perioden. Med tanke på det lilla antalet maskinförsäljningar kan kvartalsvisa och jämn årliga segmentresultat förväntas vara "klumpigt".

Vad hände med EnWave i fiscal 2018?

Eftersom den här artikeln representerar The Motley Fools inledande täckning av EnWaves resultat - och EnWave i allmänhet, är det viktigt att belysa belysningen för verksamhetsåret, så att investerare kan få en bred bild av företaget.

Segmentet

Fiscal 2018 Intäkter

Ändring över hela året

NutraDried

CA $ 16, 5 miljoner

152%

EnWave Canada (REV-verksamhet)

6, 3 miljoner dollar

(33%)

Total

CA $ 22, 8 miljoner

43%

Klumpiga resultat för REV-verksamheten, även på årsbasis, är inte ett problem i detta tidiga skede.

NutraDried segment:

 • I februari förvärvade EnWave det icke-kontrollerade 49% -beloppet i NutraDried, vilket innebar att företaget ägde till 100% av osttillagningsmaskinen och distributören. (Moon Cheese-produkter tillverkas med hjälp av REV tech. NutraDried licensierar tekniken från EnWave och betalar kvartalet royalty baserat på försäljning.)
 • Under fiscal 2018 expanderade företaget distributionen av Moon Cheese via "extra produktrotationer i ett antal Costco- divisioner", enligt vinstutgåvan.

EnWave Canada-segmentet (REV-verksamheten):

 • I fiscal 2018 mottog EnWave order för två 60 kilowatt (kW) REV-maskiner och sålde totalt sju småskaliga 10kW REV-maskiner.
 • Royalty-intäkterna för EnWave Canada ökade med 54% året innan till 571 tusen dollar.

REV-maskinförsäljning och avtal - cannabisindustri:

 • Under fiscal 2018 lanserade EnWave REV-tekniken i cannabisindustrin.
 • I oktober 2017 och april 2018 tecknade EnWave ett royaltybärande licensavtal med Tilray

  (NASDAQ: TLRY)

  , som är en av de stora kanadensiska cannabisproducenterna, ger Tilray rätten att använda REV tech för behandling av cannabis i Kanada och Portugal.
 • Säljs Tilray en 10 kW REV-maskin och två 60kW-maskiner. Den första 60kW linjen är slated att installeras i början av 2019.

REV-maskinförsäljning och avtal - livsmedelsindustri:

 • I juni 2018 tecknade EnWave ett licensavtal med danmarksbaserade Arla Foods, ett internationellt kooperativ och den största tillverkaren av mejeriprodukter i Skandinavien, vilket gav ensamrätt att använda REV tech för att bearbeta mejeriprodukter i Danmark, Sverige, Finland, och Norge. Arla köpte initialt en 10kW REV-maskin.
 • Under verksamhetsåret 2018 sålde företaget tre 10 kW-REV-maskiner, som har installerats, till Bare Foods, San Francisco, som är ett ledande snabbköpsföretag som nyligen förvärvats av PepsiCo .
 • Undertecknade en royaltybärande licens med följande livsmedelsföretag, som också köpte en 10kW REV-maskin för att starta kommersiell produktion:
  • AvoLov, ett amerikanskt snackföretag, som planerar att göra en ny avokado-snackprodukt (okt 2017).
  • Howe Foods, näst största producent av bananer i Australien (nov 2017).
  • Nomad Nutrition, ett kanadensiskt företag med fokus på fördelning av premium, gourmetprodukter (feb 2018).

REV-maskinförsäljning och avtal - US Army:

 • I juni 2018 sålde EnWave den amerikanska armén Natick Soldier Research, Development and Engineering Center en 10kW REV-maskin för forskning och utveckling. EnWave jobbar med armén på "utvecklingen av näringsrika fältrantor för soldater", enligt ledningens diskussion av resultaten.

REV-maskinförsäljning och avtal - läkemedelsindustrin:

 • Som en del av ett flerårigt projekt levererade EnWave den första uppskalade Good Manufacturing Practices (cGMP) freezeREV-maskinen till läkemedelsgiganten Merck . Merck planerar att använda tekniken "att kontinuerligt dehydratisera vätskevaccination i flaskor, " en metod som "har potential att förskjuta behovet av lyofilisering", enligt ledningens diskussion av resultaten. (Lyofilisering är det tekniska namnet för frystorkning.)
 • I juli 2018 tecknade företaget ett avtal om samarbete och licensavtal med GEA Lyophil, ett dotterbolag till Tyskland-baserade GEA Pharma, som producerar och säljer frystorkningsutrustning för läkemedels- och bioteknikindustrin. De två företagen kommer gemensamt att utvärdera ett potentiellt partnerskap för att underlätta tillverkningen och utplaceringen av kontinuerlig cGMP REV-lyofiliseringsutrustning i den globala läkemedelssektorn, "per resultatfrisättningen.

Vilken ledning hade att säga

Förvaltningen gav inte ett citat i vinstutgåvan, ej heller hade företaget ett konferenssamtal. Detta är inte ovanligt för småföretag.

På storleksnoten bör investerare inse att ett lager med EnWaves egenskaper (en mikrokap med relativt lätt genomsnittlig volym) kan vara ganska volatil. Den passar bäst för investerare som är bekväma med högre volatilitet och risk.

Blickar framåt

EnWaves nyckelmätning drivs av den starka omsättningsökningen i NutraDried-segmentet, allt i rätt riktning i kvartalet, där rörelseresultatet och nettoresultatet blev positiva, från det negativa kvartalet i fjol, och att EPS gick jämnt.

Bolagets mest intressanta utveckling i finanspolitiken 2018 måste vara introduktionen av sin REV tech i cannabisindustrin. Med tanke på den starka prognostiserade tillväxtdynamiken för denna industri har denna vertikal stor tillväxtpotential.

EnWave ger inte vägledning.