TripAdvisor erbjudanden med konkurrenskraftiga tryck

TripAdvisor erbjudanden med konkurrenskraftiga tryck

Anonim

Tripadvisor

(NASDAQ: TRIP)

har försökt att satsa på sitt påstående till det lukrativa nätet reseföretaget, som går bortom det inledande fokuset på reseöversikter för att erbjuda samma slags bokningstjänster som dess konkurrenter gör. TripAdvisor har tagit korta träffar på sina finansiella resultat för att göra de investeringar som behövs för att stödja sina ansträngningar, och juryn är fortfarande ute om huruvida bolagets rörelser kommer att lyckas med att hålla konkurrenterna i strid och expandera sin övergripande verksamhet.

Kommer i tisdagens kvartalsrapport, hoppades TripAdvisor-investerare på goda vinster i intäkter och vinst. TripAdvisor: s tillväxt på topplinjen var tillfredsställande, men press på bottenlinjen lämnade några investerare som ville ha mer. Låt oss ta en närmare titt på TripAdvisor och vad dess senaste resultat betyder för online-resespecialisten framåt.

TripAdvisor ser inkomst resa

TripAdvisor resultat för andra kvartalet visade några av de tryck som företaget står inför. Försäljningen ökade med 8% till 424 miljoner dollar, vilket matchade vad de flesta investerare hade förväntat sig se. Men justerad nettoresultat sjönk med 5% och det tog en minskning av aktieräkningen för att ge en jämn resultat på 0, 38 USD per aktie i justerat resultat.

Närmare tittat på siffrorna fick TripAdvisor återigen sitt bästa resultat från utanför hotellarenan. Icke-hotellintäkterna ökade med 31% och utgör nu nästan en fjärdedel av bolagets totala försäljning. Hotellsegmenttillväxten var begränsad till 3%, med starkare resultat i klickbaserade och transaktionsintäkter motverka svagare vinster i visningsbaserade annonser och abonnemangsintäkter. Övriga hotellintäkter minskade med 12%, vilket avspeglar svagare resultat från icke-brandade källor.

TripAdvisor behöll sin popularitet i USA, eftersom den totala fraktionen av försäljningen ökade med 2 procentenheter till 58%. De europeiska intäkterna var egna, med ökningen på hemmaplan på bekostnad av resten av världssegmentet.

Företaget fortsatte att förbättra sina interna resurser. Användarrecensioner ökade nästan 40% från årets nivåer till 535 miljoner. TripAdvisor täcker 1, 1 miljoner hotell och andra boende, tillsammans med 800 000 semesterboende, 4, 4 miljoner restauranger och 830 000 aktiviteter och turistattraktioner. Som vi har sett i förra kvartalen var semesteruthyrningstalet nere, även när andra recensioner blev mer voluminösa.

VD Steve Kaufer fokuserade på långsiktiga insatser från företaget och de framsteg som gjordes under kvartalet. "Vi har framgångsrikt lanserat vår strömlinjeformade hotellinköp, " säger Kaufer, "och vår nya fleråriga varumärkesannonseringskampanj och har sett några fina tidiga tecken." VD har också pekat på sola resultat i klickbaserade intäkter.

Kan TripAdvisor få höjd?

TripAdvisor anser också att det är på rätt väg för långsiktig framgång. Som finansdirektör Ernst Teunissen sade: "Vi fortsätter att utföra gott mot vår uttalade tre till fem års tillväxtstrategi i våra icke-hotellföretag, och dessa resultat lyfter fram vår fortsatta tillväxtmöjlighet och segmentets attraktiva långsiktiga marginalpotential."

TripAdvisor är särskilt upphetsad över den strömlinjeformade hotellhandelsupplevelse som nu ger sina kunder. Företaget sa att systemet är mer intuitivt och fungerar snabbare, vilket ger bättre sökfunktion.

Den spänningen driver enorma utgifter i reklam framöver. Företaget sa att det tillbringade 16 miljoner dollar på tv-annonser under andra kvartalet och det avser att påskynda utgifterna för tredje kvartalet till att omfatta majoriteten av de 70 miljoner dollar till 80 miljoner dollar som den har för hela verksamhetsåret. Ändå kommer 2017 att vara en del av en flerårig global reklamkampanj för att bygga varumärket TripAdvisor och göra det mer solidt mot sina kamrater.

TripAdvisor står fortfarande inför osäkerhet. Företaget noterade att övergången till mobila enheter har minskat intäktsgenerering, och svagare prissättning på klickbaserade annonser har också resulterat. Det framgår fortfarande att klickbaserade intäkter ökar i mitten av ensiffriga procentandelar under 2017, men TripAdvisor säger att synligheten för att förutsäga framtida finansiella resultat är svårt på grund av konkurrenskraftig dynamik och risken för negativa makroekonomiska händelser.

Aktieägarna var inte nöjda med nedgången i det justerade resultatet och aktien föll nästan 9% i efterhandshandeln efter meddelandet. Trots det, med industrins kamrater som står inför svåra tider efter intjänandet idag, har TripAdvisor fortfarande möjlighet att skilja sig och bli en viktigare aktör i rymden framåt.