Ulta Beauty bekräftar sin 2018 försäljningsutsikter

Ulta Beauty bekräftar sin 2018 försäljningsutsikter

Anonim

Ulta Beauty

(NASDAQ: Ulta)

Investerare har varit oroliga för företagets sakta försäljningsvinster nyligen, vilket kombinerar med stigande e-handelsutgifter för att skada återförsäljarens lönsamhet.

Kommande in i den här veckans resultatrapport hade aktieägarna blivit försiktigt optimistiska att skönhetsprodukterspecialisten snart skulle kunna återvända till sina tidigare huvudvridande tillväxttrender. Dess tillkännagivande föreslår istället att Ulta Beauty fortsätter att publicera moderata, men fortfarande betydande försäljningsvinster, även då vinstmarginalerna glider.

Här är en titt på hur rubrikresultaten jämförs med föregående år:

Metrisk

Q1 2018

Q1 2017

Ändring över hela året

Inkomst

1, 54 miljarder dollar

1, 31 miljarder dollar

17%

Nettoinkomst

164 miljoner dollar

128 miljoner dollar

28%

EPS

$ 2.70

$ 2.05

32%

Vad hände det här kvartalet?

Försäljningsutvecklingen stod förbi förvaltningens mål och lönsamheten förvärras då bolagets försäljningsmix förskjutits aggressivt mot den digitala försäljningskanalen.

Här är de viktigaste höjdpunkterna i kvartalet.

  • Försäljningen jämförbar butik eller försäljning på befintliga platser minskade för det fjärde raka kvartalet, med comps förbättra med 8% jämfört med 9% förra kvartalet. VD Mary Dillon och hennes team hade prognostiserat en något långsammare tillväxt på mellan 6% och 7%. Ökningen innebar en hälsosam 5% ökning i kundtrafik och 3% högre genomsnittlig utgift.
  • E-handeln sköt upp med 48% och svarade för 3, 4 procentenheter, eller cirka 40%, av Ulta Beautys kompositionstillväxt.
  • Bruttomarginalen var stadigt vid 36% av försäljningen efter att ha fallit flera kvartaler. Lagernivåerna var hälsosamma och dämpades något per butik.
  • Försäljningskostnaderna kryssade upp med nästan en hel procentenhet till 22, 4% av försäljningen när återförsäljaren spenderade mer på arbetskraft och byggde upp sin digitala försäljningskanal. Det plus ökade öppningsutgifter med något högre kostnader kombinerat med att driva rörelsemarginalen till 13, 6% av omsättningen från 14, 3% för ett år sedan.
  • Företaget lade 34 nya butiker till sitt fotavtryck för att nå 1 107 platser runt om i landet.
  • Ulta Skönhets skattesats sjönk på grund av de senaste skattelagens förändringar. Till följd härav ökade nettoresultatet och lönsamheten i botten förbättrades till 10, 6% av omsättningen från 9, 8%.

Vilken ledning hade att säga

Dillon sa att resultaten "representerar en solid start till 2018, med bättre än förväntad försäljning och vinsttillväxt." Prestanda "återspeglar vår starkt differentierade affärsmodell, " förklarade förvaltningen ", som fortsätter att driva frisk detaljhandel, jämförbar butikshandel, utmärkt produktivitet i butik och fortsatt styrka i vår e-handelsaffär."

Ser fram emot

Trots försäljningsutvecklingens överträffar lämnade cheferna sin helårsprognos på plats. Det kräver en vinst på mellan 6% och 8% jämfört med en ökning med 11% i fjol och en vinst på 16% år 2016. Rörelsevinsten väntas fortfarande falla under det andra raka året då bolaget investerar starkare i sin e-handel infrastruktur. Den försäljningskanalen är inställd på att passera 15% av verksamheten i år och kan snart stå för över hälften av Ulta Beautys totala omsättningstillväxt.

Den starka kundtrafikutvecklingen, under tiden, har ledningen känner sig övertygad om att de kan fortsätta att expandera detaljistens kvadratmottagning med dubbelsiffra kurs. Ulta Beauty har som målsättning att lägga till 100 butiker till sin bas i år, vilket skulle möjliggöra att den totala försäljningen stiger mellan 12% och 15%. På lång sikt riktar företaget upp så många som 1 700 platser i USA, jämfört med 1 100 i drift idag.

Samtidigt bidrar skatteregler och återköpskostnader till att skapa en något bättre resultatökning än väntat i år. Ulta Beauty ser nu vinst som ökar i låg-20% -intervallet 2018, upp från den tidigare 20% målökningen.