United Technologies gör slutligen sin uppdelade plan officiell

United Technologies gör slutligen sin uppdelade plan officiell

Anonim

I näringslivet finns det en ständig spänning mellan det imperative att växa och lusten att vara finkänslig. Den ena skapar konglomerat och leder till enorma M & A-avtal, den andra sprider spinoffs och gör att VD-cheferna talar om "upplåsningsvärde". Det är det andra som var på displayen i veckan som 100 miljarder dollar industrigigant United Technologies

(NYSE: UTX)

avslöjade den otroliga nyheten att den förberedde sig för att dela sig in i tre delar när den slutade att assimilera sina senaste 23 miljarder dollar inköp av rymdrock Rockwell Collins. På väg mot egna självständiga existenser är Otis, hissen och rulltrapparen, och Carrier, värme- och kylverksamheten.

I detta segment från MarketFoolery anser värd Mac Greer och senioranalytiker Andy Cross och Ron Gross vad det betyder för företaget, de problem som konkurrenterna står inför och hur investerarna ska svara på nyheterna.

Ett fullständigt transkript följer videon.

Den här videon spelades in den 27 november 2018.

Mac Greer: Men killar, låt oss sparka av med en historia om United Technologies. Detta är en industriell tillverkning jätte. Andy, många människor känner inte till detta namn, men de kanske känner till varumärkena, som Carrier och Otis, som i hissarna. United Technologies delar upp sig i tre företag. Ett företag kommer att kallas, ja, United Technologies. Det kommer att fokusera på flygindustrin. Ett andra företag, Otis, tillverkare av hissar och rulltrappor. Det tredje företaget, Carrier - ja, värme och AC. Andy, vad ligger bakom uppbrytningen här?

Andy Cross: Detta är den värsta hölls hemligheten på Wall Street. Detta har varit i nyheterna och ryktats i minst ett år. Faktum är att företaget har pratat om att försöka låsa upp aktieägarvärdet, den eufemismen, för ett par år. Nu tillkännagav de äntligen det. De förvärvade just Rockwell Collins för 23 miljarder dollar. De pratade om att det efter det förvärvet skulle vara dags att dela upp företaget. Och nu är de.

De delar upp i tre olika företag. Detta är ett 100 miljarder dollar företag. Det är inte ett litet företag. Det är faktiskt mycket välskött. Rörelsemarginalerna och avkastningen på kapital är mycket bra för industriföretag. Inte den snabbast växande saken i världen. Men det här är ett exempel på, vi ser vad som händer med Honeywell, en annan konkurrent av deras. Vi ser katastrofen hos General Electric och vad händer där. Det är nu ett 66 miljarder dollar företag, så det är mindre än United Technologies. Det här är företag som försöker få nimbler, snabbare, kunna fungera på växande marknader och leverera till aktieägarna vad de vill ha. Om du vill ha flyg, har du nu möjlighet att investera bara inom flygindustrin. Samma med hissar, samma med HVAC-företag, som är båda mycket bra företag. Inte de snabbast växande företagen, men bra företag.

Jag tycker att det här är ett bra drag för aktieägarna. Jag vet inte om jag ska köpa beståndet nu före denna spin-off och split-ups. Jag kan bara vänta på att kunna välja vilken jag vill köpa. Vi måste också se hur de snurrar bort. De har mycket skuld i balansräkningen. Vi måste ta reda på hur det kommer att bli fördelat mellan företagen och ta reda på vad de ska göra med utdelningen, beroende på om du är en utdelningsjägare eller ej. United Technologies betalar en 2, 2% skillnad. För utdelningssökande spelar det roll vilket företag du äger i det avseendet.

Ron Gross: Jag håller med. Jag tycker att det här är en bra mening. Långt drivit av Dan Loeb över på Third Point, en ganska känd aktivistinvesterare som är känd för saker som Yahoo, Nestlé, Baxter, många olika stora företag som han har gått efter tidigare.

Ibland är konglomeratmodellen meningsfull, och ibland gör det inte. Det fungerar i fallet med ett företag som Berkshire Hathaway eftersom det är mycket decentraliserat, och han ser till att han håller VD i stället för varje autonom affärsenhet. De kan springa som de alltid har. I ett mycket centralt konglomerat är det mycket svårt. Det är en helt annan kostnadsstruktur och driftsstruktur för att driva en flygindustri vs ett värme- och luftkonditioneringsföretag. Så, de arbetar ofta inte. Att splittra upp är ofta det bästa sättet, som Andy sa, att skapa aktieägarvärde.

Greer: Ron, vi pratade före showen, och du nämnde att din pappa arbetade för ett hissföretag, men det var inte Otis.

Brutto: Det var inte Otis.

Greer: Jag trodde att Otis var det enda spelet i stan här.

Gross: Jag rackar min hjärna för att komma ihåg om de var konkurrent till eller en leverantör till Otis. Jag kan verkligen inte komma ihåg det. Det var under mina yngre dagar. Men det var alltid en hel del hisspratning som pågick i mitt hem, skenor och ledningar och kablar.

Greer: Jag måste fråga, din pappa arbetade för ett hissföretag. Fick jobbet många upp och ner? Ba-dum-tss.

Gross: Jag vet inte ens var man ska gå med det.

Kors: Titta på dessa som tittar på dessa två företag är Otis den största hiss- och rulltrappoperatören med en stor faktor. De är 30% större än nästa närmaste konkurrent. Det är många höga återkommande intäkter. Båda dessa företag, Otis och Carrier, kräver mycket lite löpande kapitalinvesteringar. Och de är väldigt lönsamma. Vinstmarginaler finns någonstans i höga tonåren. De är redan lönsamma. De växer inte särskilt snabbt, men de är mycket stabila företag. Och de är stora företag. Vi pratar $ 12-18 miljarder företag i försäljning per år. De är stora företag. Mindre än det snabbare växande, mer spännande flygindustrin.

Till Rons punkt, skjul dem. Det är väldigt lite överlappning. Bli av med de här företagen, låt dessa lag gå och hantera det. Låt investerare välja vilka som de vill äga. Jag tycker det är intressant. Det finns studier gjorda om värdet av spin-offs 18 månader, två år efter det att spin-offerna hänt och hur lukrativa de kan vara för aktieägarna. Det här är något jag är intresserad av att titta på, vilken som faktiskt går bra under de närmaste fem åren.

Gross: Andy har rätt att Otis inte är ett snabbt växande företag, men det skulle ha varit en underbar om du kom in på bottenvåningen.

Greer: Trevligt!

Brutto: Tack!

Greer: Och jag njöt av Andys hissstig där. Åh, man!

Brutto: Det går snabbt nedförsbacke.

Kors: Håller showen bättre härifrån?

Greer: Det kan bara gå upp. Vi är i lobbyn, människor. Vi går uppåt.